Boeren blij dat ze mogen beregenen, volgens ZLTO tijd om huidige regels tegen het licht te houden

EINDHOVEN/HELMOND - Het grondwaterpeil in Brabant is in de voorbije winter zodanig hersteld, dat boeren hun grasland in april en mei mogen sproeien. ,,Een beloning voor alle inspanningen”, zegt boerenorganisatie ZLTO. Volgens de belangenvereniging is het tijd om de huidige regels voor het instellen van een verbod tegen het licht te houden.

Reacties

+2
Kars
Wat een meevaller. De maanden waar je normaal gesproken niet hoeft te beregenen. Zlto voelt zich weer heel geweldig. Nutteloos volk.
robotslaper
@Kars PRECIES
Kars
@robotslaper foto van vandaag. En dan zit ik toch echt op geen lage grond. Zlto met der beregenen. Vd week mee de landrol erover en zak graszaad. Gooi de rest maar wat meer kas erop. Zelfs dat viel daar vd week met trekker van 60 pk niet mee. Bleef ook zo maar net boven.

(klik om te vergroten)

Wat droog?
JohnDeere7serie
@Kars zonde man, je land zo toetakelen. Dat spoor van de tank ernaast valt ook niet mee. Veel te zware combi en / of dichte laag in je bodem? Misschien alleen deze plek en de rest ging wel goed? Maakt mij niet uit naar t gaat wel over je inkomen.
+1
Leo,s vriend
@Kars Wel even lezen he? Heeft niks met zlto te doen, boeren en waterschap hebben afgelopen winter enorme inspanning geleverd om zoveel mogelijk water vast te houden, en zo het grondwater weer op peil te krijgen, dat is gelukt, en dus mag er in theorie weer beregend worden in april en mei.
Daar mag de zlto de sector toch wel voor bedanken?
robotslaper
@Leo,s vriend inspanning, gewoon minder water naar het ijsselmeer pompen .
+1
joske1980
@robotslaper
Vanuit Zlto gaat er geen water nar IJsselmeer
En hier afgelopen jaren zeker beregend in die maanden
Jan3
Dat er beregent mag worden geldt alleen voor degenen die een meldingsplicht hebben. Niet voor vergunninghouders. Deze hebben sowieso een beregeningsverbod op grasland tot 1 juni.Dit is hartstikke krom. Wel hebben de Brabantse waterschappen de mogelijkheid om de 5% regeling toe te passen zodat er gedurende een dag of 10 wel beregend mag worden. Maar deze is een maand geleden ook nog aangescherpt.
Ik wil op deze plek ook aandacht vragen voor het Waterbeheer Programma 5 dat vanaf 6 april as. bij Waterschap De Dommel ter inzage komt liggen. De plannen die er in aangekondigd zijn met betrekking tot beregenen liegen er niet om . Dus maak massaal gebruik om een inspraakreactie in te dienen!

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot winter , beregenen , tijd , grasland , boeren , brabant , grondwaterpeil , sproeien , zlto en regels ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
1.237