Vier actievoerders opgepakt bij beëindigen van blokkade bij Vion

Zeven sympathisanten van Sluit VION! blokkeerden sinds dinsdagmiddag het slachthuis van Vion in Boxtel. Er konden geen dieren naar binnen worden gebracht, aldus een woordvoerster van de politie. Om die reden is de demonstratie beëindigd. Vier demonstranten zijn aangehouden omdat ze niet wilden vertrekken.

De demonstranten voerden actie uit solidariteit met de arbeiders in de slachterij, die volgens hen te lijden hebben onder slechte werk- en woonomstandigheden en daardoor ook met meer coronabesmettingen.

'Vion draagt bij aan uitbraken'"En dit terwijl het doden en consumeren van dieren verre van essentieel is en zelfs bijdraagt aan uitbraken zoals deze", aldus één van de betogers. De actiegroep Sluit VION! eist dat Vion per direct de vestiging in Boxtel dicht doet en alle werknemers een goede, veilige en gezonde woonplek verstrekt.

Een woordvoerster van Vion zegt dat alle preventiemaatregelen tegen corona worden genomen die er te nemen zijn en dat ze zich ook niet herkent in de verhalen over de omstandigheden. Er wordt volgens haar gewerkt met bureaus die zich aan de diverse richtlijnen houden. Aan de blokkade doet het bedrijf niets. "Ze staan op de openbare weg."

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot demonstratie , slachterij , vion , dieren , politie , werknemers , blokkade en covid-19 ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0