Ervaringen vicon cm 338 trommelmaaier

Goeiemiddag wat zijn jullie ervaringen met een vicon 338 tommelmaaier?
Maaibreedte is 3.20?
Wat zijn de voor en nadelen van deze maaiers?
Zie namelijk het type 338 niet zovaak voorbijkomen?
Hoor graag jullie ervaringen/meningen

Deel dit artikel

Reacties

bartj
Goeie maaiers. alleen uitbreekbeveiliging is zwak
langeslagdiesel
Was dat niet het type waar 4, 165 maaitrommels in zitten?
dx11
@langeslagdiesel ik heb er zelf geen een gehad, maar ik meende dat dit met 4 trommels van een cm185 zijn net als de grote trommels van de cm268?
+1
langeslagdiesel
@dx11 dacht dat dit in der tijd het greenland antwoord was op de claas corto 270. Met 2 x 165 werkbreedte van de 4 maaitrommels kom je op 330cm werkbreedte. Dat past dan wel weer bij het type nummer. Ik denk dat ze niet zo gek lang in productie zijn geweest. En zij wijken constructie technisch gezien nogal af van het PZ principe van de combi twee grote en twee kleine trommels die ze nog steeds maken. Ik heb ook nooit met dit type gewerkt. Wel met een corto 270 van claas. Dit maaide super. Zeker in ruig beheersland.
+1
Schluterfan
Wij hebben een CM 268, 2 kleine trommels in het midden en 2 grote aan de buitenkant. Alst van mij afhing had ik die jaaaren geleden al buiten geflikkert. Maar mijn pa wou niet, ondanks dat hij alle jaren aan het kreng moest sleutelen. De aandrijfbalk is te licht, die was al krom toen we kochten. Hij hangt naar achteren, op de weg nul comfort, zeker op die belgische rotbanen. De vergrendeling is ook veel te licht, scheurt ze niet, dan komt die van tijd zo wel los... mijn pa heeft ooit bijna een fietser meegehad omdat de vergrendeling los schoot. Breekbeveiliging ook te licht. Als het dan vooruit ging in een zware snee was het wel de breekbeveiliging die stokken in de wielen stak. Een loonwerker int dorp had ook net zon ding en verkocht die omdat die niet deugde. Laten staan zulke teringzooi zou ik zeggen.
J asper
@Schluterfan Toch gek, hier bevalt die super.
+1
deJong
@Schluterfan ik heb de onze ook zonder traan naar de smid gebracht..

1 keer een wel meegepakt schoot hij uit de breek beveiliging.aldus remde ik, bleek de complete beveiliging afgebroken (had de maaimachine toen omhoog) kreeg ik een draaiende maaimachine in de band... lekker een lekke band en een dubbel kapotte maaimachine in 1 keer...
+2
langeslagdiesel
@deJong had toen maar in plaats van dat een staatslot gekocht. Dan was de kans groter dat het raak was dan met een PZ op stap gaan en dit hebben. Dan ben je er gelijk helemaal klaar mee. De claas corto heeft 4 evengrote trommels. Was daar toen echt dik tevreden mee. De buren draaiden er ook jaren mee. En spaarde hem echt niet in het beheersland. Maar dat ging ook super.
J asper
@deJong Welke maaier hebben jullie het over? De 265 die zo raar onder de bok draait staan wel slecht bekent. Maar de verdere maaiers alleen maar positief.
deJong
@J asper de 268😉
+2
Sjon
@J asper De knipmes opvouw van PZ was een waardeloos systeem, brak ook vaak af.
Hkramer
Hebben hier een CMP 2901 dus 290 met kneuzer en hydraulisch opklap op zij.

maaiers klappen door en trekker hangt dus goed in balans op de weg, verder super maaier hebben er nooit wat mee.
enigste nadeel wat ik mij kan bedenken is dat de maaier loodzwaar is en je dus een vrij forse trekker ervoor moet hebben.
uitbreekbeveiliging nog nooit los geschoten, en zitten met greppel weiland dus wordt vaak genoeg tijdens een dikke snee een greppel meegepakt maar daar slaat ie gewoon doorheen. ook een stuk achteruit maaien in bijv. hoeken is geen probleem 😁

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot ervaringen ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN