Nieuw stikstofdrama hangt in de lucht

DEN HAAG - Een nieuw stikstofdebacle dreigt de aanleg van wegen en woonwijken in gevaar te brengen. Bijna onopgemerkt plaatste de Raad van State onlangs een tijdbom onder alle wegprojecten in Nederland. Als de bom ontploft, mag er geen straat meer worden aangelegd. „Dit is heel groot”, zegt demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur).

Nadat milieuactivisten eerder het complete vergunningensysteem rond stikstof opbliezen via de Raad van State, hebben ze nu het vizier gericht op stikstofberekeningen voor verkeersprojecten. De overheid gebruikt daar een ander rekenmodel voor waarbij de stikstofuitstoot van verkeer op meer dan vijf kilometer afstand van het asfalt niet meetelt. Dat heeft een reden: na 5 kilometer is niet goed vast te stellen of de stikstof van bewegende voertuigen komt.

Laatste  |  

Reacties

hans1980
Ze zoeken wisselgeld heeft lto al getekend
+3
Jawis
Laat alles maar klappen dan word ook duidelijk hoe de veehouderij genaaid wordt.....
+3
ted9
De staat maar eens aansprakelijk stellen voor het neerdalen van stikstof nox op onze landbouw percelen.
Jaap40
Hoe was het ook alweer....
Europese/Duitse stikstof wetgeving invoeren en stikstof probleem is opgelost toch?
Wat houdt Den Haag tegen? Dat met Europese wetgeving de boeren niet opgeruimd kunnen worden?
PAS melders?
Melkveehouder6
@Jaap40 Volgens mij heeft Brussel Duitsland al voor het gerecht gesleept inzake Stikstof, dus of we met de duitse regels beter af zijn is de vraag...
+4
hypotheekboer
De mensen in de Tweede en Eerste Kamer kunnen nog steeds niet de vinger op de zere plek leggen door een gebrek aan kennis over het stikstofdossier. Het is nog lang niet afgelopen.
Ik weet dat een aantal prikkers hier een andere mening hebben, maar er staan maar zeer weinig, en misschien maar 1, genaamd @JanCees Vogelaar, op de kieslijst die voldoende kennis in huis hebben om het stikstofdossier te doorgronden en tegengas te geven. Na corona is dit straks weer het grote dossier om de economie vlot te trekken.
Jaap40
@hypotheekboer zeker, een stuk kennis bij @JanCees jancees geen gebrek.
Ik weet zo geen andere partijen die agrarische kennis in huis hebben. SGP ....wordt lastig om op sgp te stemmen.
+1
kanniewaarzijn
@Jaap40 Het is toch treurig!! Mensen zonder kennis bedenken wetten en regels, die worden gecontroleerd door mensen met nog minder kennis van zaken...en dan vinden we het raar dat dit land linea recta de afgrond in gaat.
+1
Mars2
Het gaat prima de verkeerde kant op
Hoe meer chaos hoe beter
Zonder wrijving geen glans

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot nieuw , lucht , telegraaf en ammoniakrechten ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
3.318