Met voedselproductie de melkindustrie achterna

Dave Dinesen, de CEO van CubicFarms, gelooft dat we in een globale crisis zitten wat voedselveiligheid betreft, en dat technologie nodig is om de groeiende wereldbevolking te voeden. CubicFarms Systems Corp. is een agtech bedrijf met hoofdkwartier in British Columbia, Canada. Het bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling van volledig geautomatiseerde indoor teelttechnologie voor bedrijven op commerciële schaal.

Lokale keten agtech biedt meer voedsel-onafhankelijkheid dan lange leveringsketens, die meer verstoring hebben meegemaakt door de pandemie. Technologie maakt het mogelijk menselijke fouten uit te sluiten, consistentie te verhogen en voedselproductie dichterbij de consument te brengen. Neem bijvoorbeeld melkindustrie; het gebruik van geautomatiseerde melktechnologie heeft de efficiëntie serieus verhoogd, aldus Dave. "Op dezelfde manier kan geautomatiseerde plantproductie het mogelijk maken voor telers om 'giswerk' uit te sluiten, arbeidskosten te verlagen en de kwaliteit en betaalbaarheid van producten te verbeteren.

Reacties

+1
Nevergiveup
Technologie ? Laat de boer maar eens boeren zonder al die regels en beperkende bemesting limiten zou ik zeggen.
Kringloper
Over een paar jaar hebben ze geen boeren meer nodig, dan komt alles uit de fabriek.
Noorderling
@Kringloper. Misschien is dat wel moeilijker dan de natuur meehelpen. Ongemerkt gaat er nogal wat "vanzelf"
Frans Z.
Das niet kringloop of natuurinclusief.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot canada , voedselproductie , voedselveiligheid en technologie ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
1.411