International 624 - Lampjes dashboard blijven aan (contact uit)

Beste TF-ers,

M'n 624 heeft een raar fenomeen. Als je het contact uitzet, blijft 1 of 2 lampjes branden op dashboard, namelijk het laadlampje en/of oliedruk lampje (kan moeilijk onderscheid tussen deze 2 maken).

Massakabel losgetrokken, trok een aardige vonk. Gloeispiraal losgehaald en de vonk was over. Op dat moment niet goed opgelet of lampjes uitgaan.

Gisteren gloeistartschakelaar (trekschakelaar) nagemeten, deze was de oorzaak van het continue gloeien.

Met testen (klok hing aan draden los naast dashboard), trok de massakabel nog een aardige vonk. Zelfs nadat de aanvoer draad na contactslot los lag. Helaas niet op de lampjes gekeken.

Wat kan dit zijn? Later was het helaas niet reproduceerbaar. Kapotte gloeistartschakelaar in combinatie met de lampjes kan ik ook niet rijmen. Of zou de dynamo 'lekken'. Volgens mij gaat de laadstroom niet via contactslot (omgebouwd naar wisselstroom dynamo).

Alvast bedankt.
Corné

Reacties

frammi
D+ draad van de dynamo eens los koppelen, kijken of de lampjes dan uit gaan. Zo ja,dan maakt je dynamo sluiting (mogelijk diodebrug stuk)
Corne S
Was niet reproduceerbaar. Lastig. Maar D+ zit toch niet met het anker gekoppeld die de spanning regelt?
Zaterdag laadde hij met 35A bij.

Vanmiddag heeft hij een tijdje voor de mixer gestaan. Trekker start makkelijk. Na een tijdje 18A richting accu en 14,2V (klemspanning op accupolen). Ik zou zeggen dat de laadstroom onderhand wel 0 mag zijn.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot dashboard en contact ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
232
TREFWOORDEN