Massey Ferguson 6400 Serie - Snelheidsmeter op dashboard defect

Hallo,

Het tweede getal van de kilometer teller van onze mf 6445 is defect, deze laat alleen de verticale strepen zijn, de horizontale doen het simpelweg niet meer.
Volgens de dealer kunnen zij alleen de print die erachter zit vervangen of het complete dashboard opsturen naar Frankrijk voor reparatie, kosten hiervan zijn absurd voor zoiets kleins.

nu vroeg ik me af of er meer mensen zijn die dit hebben of er een goedkopere oplossing voor weten

mvg
Rick

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

Pauls
Is het enkel van de kmh of ook de urenteller, tpm ?
Rickvh
@Pauls alles wat hij daar zou moeten weergeven
Pauls
Ik heb het dashbord nog niet opengehad, maar vaak zitten er spullen in die speciaal voor MF gemaakt zijn, kan ook slecht contact /corrosie zijn, en dat valt dan mss wel op te lossen door met soldeerbout losse verbindingen te herstellen, maar als de LCD zelf defect is, wordt het al wat anders. Als je kan achterhalen welk model er in steekt, kan het mss gekocht worden, maar is volgens mij niet zo standaard te verkrijgen in online electronica winkels.
Pauls
Dit is een adres om te onthouden, moest het mij overkomen. Bedankt Jan. Telt dit ook voor de nieuwere types 6400 tier3 (dus vanaf 2008) ? want ik heb dat haasje en schildpad niet, is dyna 6 .Is nog wel wat soldeer werk, maar als het daarmee opgelost is, vind ik het prima.
Jan mf6465
@Pauls
Geen idee of het ook voor de nieuwere types past. Als je een mail stuurt zullen ze dat wel kunnen vertellen. Ik begin zelf ook niet te solderen aan een printplaat. Ik ga altijd naar een firma wat chip tuning en auto electronica doet. Die solderen zo iets op 5 min en is altijd goed gedaan.
Pauls
@Jan mf6465 Dat is natuurlijk ook een oplossing via een firma langslopen, maar dan moet je met de trekker tot daar of dashbord uitbouwen. Ik zou er zelf mee aan de slag gaan, want ik heb opleiding en ook soldeerbout en tin opzuiger om de bestaande LCD los te maken. Maar is niet iedereen gegeven om zo'n klein prulwerkje te doen.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot dashboard en snelheid ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
300
TREFWOORDEN