Sleepslangen .

Wat kost het bemesten via sleepslang systeem per cuub, gewoon vanuit de put???

Deel dit artikel

Reacties

JappieJo
Variatie tussen 1.50 en 4.00 euro
huub
Is niet te zeggen, als je 40ha aan één blok hebt en ze kunnen alles uit één pompgat halen is het goedkoper dan een tank of zelfrijder. Heb je 20ha aan zeven stukken dan is een tank goedkoper.

Leg je situatie voor aan een loonwerker, die kunnen wel een inschatting maken.
ntd79
@huub de rekening van verleden jaar ligt bij de boekhouder. Maar volgens mij scheelde het nooit veel met de tank. Heb ook alles bij huis in blokken van 7 tot 18 bunder. Volgens mij hoef je het voor het geld niet te doen, al was het duurder, dan nog met de slang.
+2
casev
@ntd79 toch heb ik 100x liever een sleepslang trekker door het land, dan een volle giertank...
ntd79
@casev ja dat bedoel ik, je rijdt de grond potdicht
Noorderling
@ntd79
Moet je wel gaan sleepslangen wanneer je ook met een tank in het land zou kunnen komen, en niet 2weken eerder omdat dat zou kunnen. Er wordt ook een hoop mee vernield en de brede banden niet wegzakken door het oppervlakte, maar wel verdichten.
RHF-80
@huub hier rekent de loonwerker per m3 mest, dit is hetzelfde tarief als met de vredo. Dit was vorig jaar €2,56 -ex voor de huispercelen. Perceelgrootte tussen 5 en 15 ha
Piet1960
Rond de 2 euro, met gunstig blok en weinig afrastering.
ted9
De verpompbaarheid van de mest is van grote invloed. Soms ben je per kub goedkoper uit met het toevoegen van water ondanks dat je meer kub s hebt.
de jonge
@ted9 rekenen ze bij jou het water ook mee dan.
ted9
@de jonge nee uur prijs
huske
Boven de 20 M2 kuub per ha rekenen ze hier met €2,70 per kuub ex water. Onder de 20 M2 gaan ze naar uurprijs
Erco
Zit in t voorjaar meestal op 2,70-2,80 per m3 land tot ca 1600 m van huis. 1 blok huiskavel van 30 ha en nog een los blok ernaast van 7 ha(Sleepslang over brede sloot)
cs-agrar
Je loonwerker bellen en prijs laten maken, weet je het

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

De Nederlandse landbouwsector staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
1.867