Waarom sommige topics en reacties verwijderd worden

Even mijn gedachten op een rijtje zetten hoor.

Als we iets verwijderen, dan is dat niet om te censureren of onze mening op te dringen. Meestal gaat ons vooral om het bewaken van een goede sfeer.

Die sfeer is de laatste tijd steeds moeilijker goed te houden. Veel leden zijn constant boos op alles. Ook op ons.

In het huidige nieuwslandschap bevat veel nieuws duidelijke onwaarheden. Soms bewust, soms omdat de journalisten zelf misleid worden maar meestal gewoon omdat het nieuws te snel gebracht wordt.

Er is geen bron die zich daar niet schuldig aan heeft gemaakt. Soms wordt het rechtgezet.

Er zijn echter ook bronnen die overduidelijk gericht zijn op het inspelen op emoties. Daarbij borduren ze voort op hele of halve waarheden en maken ze gebruik van onderbuikgevoelens om zo een nieuwsbericht te maken die zorgt voor optimale boosheid bij hun publiek. Zo ga je in deze tijd het snelst viraal en pak je maximale advertentie inkomsten. Iets recht zetten hoort daar niet bij.

Dat is mijn definitie van desinformatie.

Mensen gaan zo op in die emotie dat ze heel erg boos worden als ik zo'n link verwijder. Ze waren al boos gemaakt door de auteur. En nu nog bozer omdat ik hun volume niet wil versterken.

Zo boos dat sommige mensen briefkaarten ontvangen met bedreigingen.

Dat gaat ons veel te ver.

We zoeken als beheerders liever de nuance. De oud-Hollandse nuchterheid. De toon doet er gewoon toe.

Duidelijke feiten ontkenners, zoals Holocaust ontkenners verwijderen we. Zoals afgelopen zomer tientallen keren nodig was. Maar iemand die al scheldend z'n punt wil maken verdient ook geen podium hier.

Een goede sfeer is gewoon belangrijk. Niet alles hoeft juist te zijn, maar een discussie moet je ook kunnen voeren zonder geschreeuw.

In onze regels staat dat wij geen bron van desinformatie willen zijn. Dat staat er bewust in, omdat wij niet een website als Breitbart, FOXNews of CNN willen waar mensen continue hun boosheid voeden.

@boerbakje vraagt hoe ik bepaal of iets feitelijk juist is. Waarschijnlijk met het doel om aan te tonen dat ik dat helemaal niet kan. En dat ik niet objectief ben.

En dat klopt. Ik ben niet objectief, Co ook niet. Daarom beoordelen we ook niet elke bijdrage. Dat gaat aan het doel voorbij. Maar dat wil dus niet zeggen dat we alles toestaan. Noem het censuur. Maar we doen dit al zo'n 15 jaar, ook voordat half Nederland verzuurd raakte door stikstof en corona.

Als je bijvoorbeeld zoals @grazy vanochtend een Trump supporter bent en je wil aantonen dat hij de beste president ooit was. Is het dan nodig om:

  • In de titel van het topic op de man te spelen
  • Om in de tweede zin Biden een corrupte, leugenachtige, demente pedofiel te noemen?
  • In de tweede alinea een complot te bedenken dat Biden verkozen is om Harris president te maken?
  • Zijn lijst met accomplishments te vermengen met aantoonbare onjuistheden.
  • Af te sluiten door Biden een demente, seniele moerasmonster te noemen?
  • In de reacties te beweren dat het helemaal geen Trump aanhangers waren die het Capitool bestormden.

Volgens mij niet. Deze toon doet afbreuk aan je punt en het overtreed de regels van Prikkebord op meerdere vlakken.

Ik ben me bewust van het feit dat @grazy's topic een bekend copypasta is ("The Argument for a Xenophobe") die rondging op Facebook onder Trump supporters. Mocht je hem na willen lezen dan is hier een versie die wat nuance aanbrengt bij de opruiende oneliners in de tekst:

coda.io/@pluribus/the-argument-for-a-xenophobe/

Je kunt best zeggen dat Trump ook goede dingen heeft gedaan zonder te schelden en schreeuwen, zoals de NY Times hier netjes heeft gedaan:
nytimes.com/2020/09/…

Al met al reden genoeg om dit specifieke topic te verwijderen.

En om boos te blijven. Dit keer op mij.

Deel dit artikel

Reacties

+6
de hoef
Tis jammer dat er geen ander bord meer is ,
+1
Boerbakje
Beste Tinus
Bedankt voor je reactie.
Maar onthoud zonder wrijving geen glans 😉
+4
Tinus
@Boerbakje Die glans wordt telkens al snel doffer als je zoals ik bij het horen van een tractor direct denkt dat er een boze boer je oprit op komt rijden.
+1
weurding
@Tinus heb je geen schoon geweten? Vanwaar die angst
Tinus
@weurding Wil je een bloemlezing uit de dreigementen die ik de afgelopen jaren heb ontvangen?
+3
weurding
@Tinus ja, als je echt bedreigd wordt pleur het hier maar neer, dat hoort gewoon niet
+1
Gerron
Quote Reactie van @weurding:


@Tinus ja, als je echt bedreigd wordt pleur het hier maar neer, dat hoort gewoon niet

Helemaal mee eens.
Mars2
@Tinus Je kijkt boos op je profielfoto.
hoest
@Tinus mag gerust hoor, iets zegt mij dat daar pareltjes van domheid tussen zitten
de hoef
@Tinus misschien moet je hier niet iedereen accepteren , zou daar het fiasco niet vandaan komen
weurding
@de hoef je weet van te voren nooit wat er binnen komt, was vroeger in de kroeg ook al zo...🍻😉
Realisme
@Tinus je zal mij niet bij je op de oprit zien of op andere manier bedreigingen uiten.
Ik vind alleen dat die bewuste topic onterecht verwijderd is. Oke de kop en inleiding kan als schurend worden ervaren maar verder was de discussie prima in mijn ogen, precies hetzelfde oordeel over die topic nu over Jan Cees V. Pleur die er dan ook maar af.

Ik snap de mening van mensen over de persoon trump wel maar hoe hij neergesabeld word tov vorige leiders snap ik dan weer niet. Dat hele epstein gedoe waar Clinton ook bij betrokken zou zijn vind ik 10x kwalijker als trump die rare dingen met een prostitutie doet. Allebei slaat het nergens op en toch word alles van trump in de media breed uitgemeten en als het over Clinton gaat mag je blij zijn als er wat over in de kantlijn staat. Obamacare werkt volgens zowel Democraten als Republikeinen voor geen meter en dat trump er dan wat aan wijzigt dat kan dan weer niet. Hij kan het beleidstechnisch nooit goed doen omdat hij persoonlijk niet past in het plaatje van mensen.

Hier word vaak zat het CDA op het schild gehesen omdat de rest zogenaamd niks is. Nee aan het cda hebben we wat gehad de afgelopen 15 jaar. Ik voel mij met mijn bedrijf niet vertegenwoordigd door hun of de VVD de afgelopen kabinetsperiodes.
Daarom wil ik wat anders stemmen. Wat dan? Is dat beter? Allebei die vragen weet ik niet maar ik verwacht niet dat cda en vvd de aankomende 4 jaar ineens dingen anders gaan doen als de afgelopen 15 jaar dus waarom zou ik het niet gokken op een andere partij. Hoeveel kunnen die slechter doen?
+1
hoest
Ik heb het bewuste topic niet gelezen dus daar van mijn geen oordeel over maar net wel het topic over jc vogelaar gelezen........
Gerron
@Tinus en @Grasbaal Jullie hebben een persoonlijke mening over bepaalde zaken en dat is natuurlijk jullie goed recht. Jullie wekken echter de indruk dat jullie mening de enige waarheid is en laten o.a. Arie die mening ventileren. En als er dan teveel kritiek komt dan wordt het topic verwijderd. Op deze manier bestaat de kans dat Arie denkt dat hij altijd gelijk heeft want jullie hebben nooit kritiek op wat Arie schrijft. En ja, dit is op de man gespeeld omdat ik het niet anders kan omschrijven. Nou ja, ik kan het wel anders omschrijven maar dan zou ik de woorden "achterwerk" en "seksuele handeling" moeten gebruiken...
+1
Tinus
@Gerron Je hebt het topic niet helemaal goed gelezen merk ik.
+1
Gerron
Quote Reactie van @Tinus:


@Gerron Je hebt het topic niet helemaal goed gelezen merk ik.

Is het je al eens opgevallen dat als ik Arie confronteer met wat er in zijn linken staat hij gewoon over iets anders begint?
En dat ik niet degene ben die het genoemde topic heeft gestart?
+2
de hoef
Quote Reactie van @Gerron:
Is het je al eens opgevallen dat als ik Arie confronteer met wat er in zijn linken staat hij gewoon over

je moet hem altijd al effe copieeren , , en dan reageren , dat heeft wim sumar mij al geleerd
+1
Tinus
@Gerron Dat is dus het andere uiterste. De een wil dat ik niets verwijder, de ander vind dat ik alle reacties van alle leden lees en op waarde schat. Dat ga ik dus niet doen. Arie en jij verschillen vaak van mening. Dat is prima. Hou het netjes.
+3
weurding
@Tinus schijnbaar zijn ook hier weer reacties verwijderd, als 1 iemand voor kleuter uit maakt en dat wordt verwijderd en een ander scheld echt personen verrot terwijl dat staan blijft dan is er echt iets mis kwa censuur.
de hoef
@weurding jij hebt goed opgelet
+1
weurding
@de hoef werk ook thuis wa....
arie.j
Quote Reactie van @Gerron:
En dat ik niet degene ben die het genoemde topic heeft gestart?

Nog even en je gaat beweren dat ik die verwijderde topic had gestart?
Wanneer je kritiek op me hebt, noem dan man en paard.
In het algemeen op iemand afgeven zonder verder wat te noemen is alleen maar gemakzucht.
En verder is hier niemand verplicht om op alles en iedereen te reageren.
Daarbij hou ik me uitdrukkelijk de vrijheid voor, om als ik geen tijd of zin heb, eens wat reacties over te slaan. Het is tenslotte ontspanning
Maar jij denkt kennelijk dat ieder die verplichting aan jou wel heeft.
Gerron
Quote Reactie van @arie.j:
Nog even en je gaat beweren dat ik die verwijderde topic had gestart?Wanneer je kritiek op me hebt, noem dan man en paard.In het algemeen op iemand afgeven zonder verder wat te noemen is alleen maar gemakzucht.En verder is hier niemand verplicht om op alles en iedereen te reageren.Daarbij hou ik me uitdrukkelijk de vrijheid voor, om als ik geen tijd of zin heb, eens wat reacties over te slaan. Het is tenslotte ontspanningMaar jij denkt kennelijk dat ieder die verplichting aan jou wel heeft.

Jouw eerste en laatste zin zijn voorbeelden van jouw verkeerde interpretatie.
Ik heb alles wat ik in dit topic over jou gezegd heb al meerdere keren direct tegen jou gezegd. Dus ik heb wel degelijk man en paard genoemd. Het is begrijpelijk als iemand niet reageert wegens de door jou genoemde redenen maar jij reageert telkens wel maar niet meer op de inhoud. Dus jouw argument om reacties over te slaan is dan niet meer geloofwaardig.
Ligt het er aan dat je altijd gelijk wil hebben/krijgen? Ik wil je best wel eens gelijk geven als dat terecht is.
arie.j
Quote Reactie van @Gerron:
Jouw eerste en laatste zin zijn voorbeelden van jouw verkeerde interpretatie.Ik heb alles wat ik in dit topic over jou gezegd heb al meerdere keren direct tegen jou gezegd. Dus ik heb wel degelijk man en paard genoemd. Het is begrijpelijk als iemand niet reageert wegens de door jou genoemde redenen maar jij reageert telkens wel maar niet meer op de inhoud. Dus jouw argument om reacties over te slaan is dan niet meer geloofwaardig.Ligt het er aan dat je altijd gelijk wil hebben/krijgen? Ik wil je best wel eens gelijk geven als dat terecht is.

Lijkt me zinloos over zulke vaagheden door te gaan.
Laten we afspreken dat je als je zoals weer van mening bent , je me een Persoonlijk Bericht stuurt , dan zie ik het zeker niet over de kop.
Gerron
Quote Reactie van @Tinus:
@Gerron Je hebt het topic niet helemaal goed gelezen merk ik.

Bedoel je trouwens dit topic of het verwijderde topic? In dit topic zijn er al reacties verwijderd maar je kan iemand toch moeilijk verwijten dat iemand niet alle reacties heeft gelezen in een topic dat je hebt verwijderd? Misschien dan eerst een slotje erop en na een dag verwijderen indien nodig?
+2
mlkvhoudr
@Gerron iedereen heeft bewust en onbewust voorkeuren, ik ben voor van alles en nog wat uitgemaakt hier van dom tot linkse trol, dat ik geen koeien zou hebben, en meer van zulke gekkigheid, ik zelf heb er nooit een seconde van wakker gelegen, vind het vervelender als iemand hier alleen maar komt zenden en totaal niet open staat voor de mening van een ander, dan is van gedachten wisselen vrij zinloos. Om het topic over trump er bij te pakken, ik ga dat helemaal niet lezen als er een artikel gelinkt werd wat hij wel en niet bereikt heeft dan is dat mogelijk wel interessant om te lezen

nos.nl/l/2354528/

trouw.nl/nieuws/…

En dan kunnen we dan beslissen of zijn presidentschap geslaagd is
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
En dan kunnen we dan beslissen of zijn presidentschap geslaagd is

Denk het niet met zulke bronnen.
mlkvhoudr
@kanniewaarzijn heb jij de artikelen gelezen ?
verwijderd
Realisme
@Albert Altena als je teveel tijd over heb wordt je dat vanzelf😉
+5
Vetspuit
Helder verhaal @tinus , brengt het wat mij betreft in het juiste perspectief.
Het anoniem kunnen posten (ook voor mij) is wel iets wat het makkelijker maakt om je mening zo het internet op te gooien zonder er veel consequenties van te ondervinden
Netjes blijven is belangrijk
hoest
@Vetspuit dat anonieme kun je wel vergeten. Ik keek laatst op de site van een mechanisatie bedrijf een die had ook een vacature. Uit nieuwsgierigheid even daar gekeken.
Prompt had mijn vrouw allemaal vacatures op haar telefoon in die tak van sport😅
weurding
@hoest er is bijna geen lmb die geen vacature heeft, er zijn klanten die behandelen de monteurs ook niet allemaal even netjes
hoest
@weurding klopt ja. Vandaag storing in de brokautomaat maar in die branche is het al niks beter hoor
hoest
@hoest wat vacatures betreft dan qua gedrag heb ik hem niet over gehoord maar lijkt me sterk dat een hork bij de mechsnuiter bij een melkmachine monteur wel lief is😅

Edit even de tekst verbeterd, de autocorrect was nu wel heel enthousiast geweest 😅
+1
Bekkink
Afgelopen jaren is alles een meter naar links opgeschoven. Nu word er iets naar rechts getrokken en alle alarmbellen gaan af. Zegt genoeg over de algemene opinie.
+1
Bartlehiemboer
Moet toegeven dat ik ook wel eens bijna van mijn stoel val als ik hier reacties lees. Tegelijk denk ik deze boeren moeten allemaal een goed hart hebben. Hun werk is voor dieren/natuur/milieu zorgen. Ze zijn misschien getrouwd hebben kinderen etc. Meestal stuur ik dan even een pb om te horen wat ze nu echt bedoelen. De terug reacties zijn vaak bijna 80% van een heel andere toon, gewoon in vriendelijke en begrijpelijke taal. Als we dat nu allemaal van elkaar weten. Dan kunnen we de reacties toch met een korrel zout nemen zonder te verwijderen. Het zijn tegenwoordig bizarre tijden. Voor sommigen is Prikkebord misschien even een moment om je ongenoegen te uiten. Neem het niet te serieus
+2
Ouwe Gerrit
Komend weekend hopelijk veel sneeuw. Hebben ze weer wat te doen. 😄
PIONIER
Deed Co zelf ook niet mee door te zeggen dat Trump het helemaal verkloot had? Das op de man spelen.
Gerron
Quote Reactie van @PIONIER:
Deed Co zelf ook niet mee door te zeggen dat Trump het helemaal verkloot had? Das op de man spelen.

Ik weet niet of Co dat gezegd heeft maar die stelling klopt wel. Trump heeft te veel vijanden (o.a. The Lincoln project) gemaakt in zijn eigen partij waardoor hij te weinig steun overhield.
Maar op de man spelen gaat hier neem ik aan over de forumdeelnemers.
+4
jan.1
Zal der ook maar wat van zeggen mannen/vrouwen prikkers ,ik vind dat Tines heel terecht zegt ,,tot hier en niet verder,,
Tis nl altijd prettig om op een prikbord te zitten waar met respect voor en met elkaar geprikt wordt.
Erco
@jan.1 tinus doet aan selectief shoppen en als je wat aan hem via pb zegt of vraagt negeert ie je gewoon. Lekker zo'n pipo. Maar ondertussen wel de popi jopi uithangen. Maar hij doet maar
+3
Grazy
In de titel van het topic op de man te spelen
Arie vroeg mij om een lijst met dingen die Trump gedaan had en daar heb een nieuw topic voor gemaakt het was speciaal voor Arie dus zijn naam er boven, als jij dat op de man spelen vind??

Om in de tweede zin Biden een corrupte, leugenachtige, demente pedofiel te noemen?
Moet je effe goed opletten wat Trump hier allemaal genoemd wordt, daar doe je niets aan.

In de tweede alinea een complot te bedenken dat Biden verkozen is om Harris president te maken? Wait and see.

Zijn lijst met accomplishments te vermengen met aantoonbare onjuistheden.
Dat is jouw mening niet de mijne. Je moet factchecker worden op facebook.

Af te sluiten door Biden een demente, seniele moerasmonster te noemen?
Zie punt 2

In de reacties te beweren dat het helemaal geen Trump aanhangers waren die het Capitool bestormden.
Ok niet jouw mening, wel de mening van de meeste Amerikanen, vooral degene die er waren.

Wees niet bang dat er grote verdeeldheid is hier in de States, de meeste Biden stemmers liggen al jaren op het kerkhof. Ik ken ze niet.
Kid creole
@Grazy kid vind dat hier links van het midden,dingen verdwijnen.
En sommige hier op tafel mogen poepen.
+1
arie.j
Quote Reactie van @Grazy:
Wees niet bang dat er grote verdeeldheid is hier in de States, de meeste Biden stemmers liggen al jaren op het kerkhof. Ik ken ze niet.

Dat is wel een groot probleem, een democratie kan alleen goed functioneren bij een behoorlijke samenhang in de samenleving.
Als er alleen maar 2 partijen zijn die elkaar zo mogelijk de kop inslaan, die het normaal vinden om de meest smerige en ranzige leugens over elkaar te vertellen dan loopt die samenleving onherstelbare schade op.
Het spijt met te moeten constateren dat jij ook duidelijk bij dat soort wil horen, anderen communist noemen, maar zelf alles in de politiek via leugen en bedrog goedpraten en zo mogelijk zelf ook proberen.
Kort gezegd: Dat is geen democratie maar gangster politiek
Komt duidelijk in je laatste zin openbaar waar je zegt dat de meeste Biden stemmers niet eens bestaan. Vooral doorgaan met zulke leugens, dan komt er een Great America 😁
+1
Boerbakje
@arie.j Die samenhang is er alleen als de media zijn rol goed vervuld onafhankelijk is en er ruimte is voor het hele spectrum.
Pas dan is het mogelijk dat de kiezer zich een goed beeld vormt en functioneert de democratie
Boerbakje
@Boerbakje er van uitgaande dat verkiezingen eerlijk verlopen natuurlijk
pieta
Quote Reactie van @arie.j:
Als er alleen maar 2 partijen zijn die elkaar zo mogelijk de kop inslaan, die het normaal vinden om de meest smerige en ranzige leugens over elkaar te vertellen dan loopt die samenleving onherstelbare schade op

Beide kampen doen dat dus blijkbaar. Waarom wordt Trump dan 4 jaar lang in de pers aan een stuk afgemaakt en Biden zo op het oog veel minder? Dat vind ik het engste hiervan. Ik ben geen fan Trump vanwege zijn gedrag, uitlatingen etc. Maar of ie zijn presidentschap zo slecht gedaan heeft heb ik geen oordeel over. Wel over zijn gedrag sinds de verkiezingen van november tot de speech voor de bestorming van het Capitool.
arie.j
Quote Reactie van @Grazy:
Arie vroeg mij om een lijst met dingen die Trump gedaan had en daar heb een nieuw topic voor gemaakt het was speciaal voor Arie dus zijn naam er boven, als jij dat op de man spelen vind??

Natuurlijk is dat op de man gespeeld, je noemde mijn naam toch?
Je wilde dat ik op een reeks van elders gekopieerde bizarre onzin over Trumps tegenstanders zou reageren ,
Hier , in Nederland, wordt bij herhaling geschreven dat in de VS zelfs binnen één familie aanhangers van de 2 partijen niet met elkaar kunnen praten over de politiek.
Nogal logisch, als je er zo van beide kanten ingaat.
En nu probeer jij even Nederland ook zo op te delen? Blijf a.u.b. dan maar aan d overkant ook met al je reacties.
Toen Trump pas president was gaf ik hem het voordeel van de twijfel, maar hij heeft het bij mij totaal verbruit.
Als een president openlijke en schaamteloos leugens en bedrog (op alle gebied) normaal gaat vinden, en vind dat ieder dat moet accepteren van hem en zijn regering.
Dan is dat de bijl aan de wortel van de samenleving.
Albert Altena
@arie.j [quote][ Wie ben jij dan?
Mensen die men kent reageer je anders op de pseudo's.
arie.j
Quote Reactie van @Albert Altena:
@arie.j Wie ben jij dan?Mensen die men kent reageer je anders op de pseudo's.

Hier heb je om wat te lezen drie linken uit het verleden. (waren me toen al kwijt 😃 , maar ik heb toen non-hodgkin gehad, gelukkig intussen weer helemaal genezen verklaard.
Foto's heb ik ook wel geplaats, maar die verdwijnen op den duur uit het archief
vragen? ik hoor het wel.
prikkebord.nl/topic/29886/
--
prikkebord.nl/topic/28651/
--
prikkebord.nl/topic/30097/
Albert Altena
@arie.j Wat wil je hiermee zeggen???
arie.j
Quote Reactie van @Albert Altena:
@arie.j Wat wil je hiermee zeggen???

Jij wilde toch meer van me weten? staat genoeg in over waar ik woon en wie in ben.
Jij heb bij je profiel geen enkele persoonlijke informatie, en je naam zegt me niets.
Dus nu ben jij aan de beurt.
Maar ik ga niet mijn paspoort hier neerzetten, als je nog meer denkt te willen weten, stuur je maar een persoonlijk bericht
Albert Altena
@arie.j Denk je dat ik het daarom ga lezen?
Nou. Ik ben Albert Altena en ik woon aan de Haarweg 2a in Lutten.
Ik ben mijn bedrijf aan het afbouwen vanwege de desinteresse van mijn vier kinderen.
(Caravanstalling)
Ik denk dat velen mij kennen door mijn muziek liedjes.
Je bent uitgenodigd voor de koffie!!!!
jan.1
Quote Reactie van @Albert Altena:
Denk je dat ik het daarom ga lezen?Nou. Ik ben Albert Altena en ik woon aan de Haarweg 2a in Lutten.Ik ben mijn bedrijf aan het afbouwen vanwege de desinteresse van mijn vier kinderen.(Caravanstalling)Ik denk dat velen mij kennen door mijn muziek liedjes.Je bent uitgenodigd voor de koffie!!!!

nieuweoogst.nl/nieuws/2017/…

Ff een gezicht bij een naam, ook en mooi lied!, Albert zijn verhaal is nog uiterst actueel.Eigenlijk wordt het alleen maar erger,waar stopt het framen van boeren.
+2
weurding
@Grazy spijker op de kop, willekeurige censuur, wordt gewoon met 2 maten gemeten
arie.j
Quote Reactie van @weurding:
@Grazy spijker op de kop, willekeurige censuur, wordt gewoon met 2 maten gemeten

Jij bedoelt dat jij met dergelijke regels ook wel eens in moeilijkheden kan komen? Best mogelijk, Heb je dan aan jezelf te wijten.
+3
Farmer_
@arie.j Je ben onaantasbaar hier schijnbaar, je beledigt de een na de ander.
arie.j
Quote Reactie van @Farmer_:
@arie.j Je ben onaantasbaar hier schijnbaar, je beledigt de een na de ander.

effe vertellen, wie. waar. en wanneer ik iemand beledig, geen spookverhalen a.u.b.
Kan weurding in ieder geval niet zijn, die zit hier zelfs de bazen van willekeurige censuur te beschuldigen.
weurding
@arie.j ik niet alleen, maar houd mij er aub even buiten als je een geschil met farmer hebt 😊
Gerron
Quote Reactie van @arie.j:
effe vertellen, wie. waar. en wanneer ik iemand beledig, geen spookverhalen a.u.b.

Wat ben jij een simpel iemand..
In bijv. Corona lokaal Nederland 6 beledig jij meerdere forummers en daar ben je ook op aangesproken. De reactie van Tinus was dat hij het forum sloot omdat er te veel reacties waren.
+2
de hoef
Quote Reactie van @Gerron:
Wat ben jij een simpel iemand..

laat het maar rusten jongen,jij krijgt toch geen gelijk van co en tines , arie mag tekeer gaan en schelden, en wordt de hand boven het hoofd gehouden ,
ik mag arie zijn inbreng wel graag lezen is een zeer slim persoon,maar wil altijd gelijk hebben,
we laten het rusten , en er is weer een nieuw jaar , veel prik plezier hier, en thuis natuurlijk
arie.j
Quote Reactie van @Gerron:
Wat ben jij een simpel iemand..In bijv. Corona lokaal Nederland 6 beledig jij meerdere forummers en daar ben je ook op aangesproken. De reactie van Tinus was dat hij het forum sloot omdat er te veel reacties waren

Ja hoor, wat wil je nu eigenlijk? Kennelijk iemand beschuldigen zonder dat hij mag weten waarvan? Heb je niets beter te doen op de zaterdagavond?
Gerron
Quote Reactie van @arie.j:
Ja hoor, wat wil je nu eigenlijk? Kennelijk iemand beschuldigen zonder dat hij mag weten waarvan? Heb je niets beter te doen op de zaterdagavond?

Voel jij je nu beledigd door mij?
Gerron
Quote Reactie van @arie.j:
Kennelijk iemand beschuldigen zonder dat hij mag weten waarvan?

Ik heb toch de bron gegeven?
+1
Albert Altena
@arie.j Kijk Arie j. Dat je nou niet reageert op mij leert mij hoe jij in elkaar steekt.
arie.j
Quote Reactie van @Albert Altena:
@arie.j Kijk Arie j. Dat je nou niet reageert op mij leert mij hoe jij in elkaar steekt.

Niet binnen 5 uur een reactie, en meneer is dan al beledigd? Zielige lange tenen zeg.
Je vroeg om informatie over me, maar je heb geen zin om iets door te lezen schrijf je nu.
Moet je helemaal zelf weten. Maar dan niet klagen
Waar dat oud-Lutte ergens lag heb ik op moeten zoeken, zowat 2 uur met de auto zag ik, dus wat ver voor de koffie
+3
weurding
@arie.j hoe langer je rijdt hoe meer zin je krijgt... in koffie 🤭
Albert Altena
@arie.j Gewoon een conclusie omdat je ergens anders op wel reageert.
Een kop koffie kon misschien wel goed doen, met een beetje muziek.
+2
weurding
@arie.j ik heb geen moeilijkheden, nooit gehad ook, zie ook niet in waarom ik ze zou krijgen, als kinderen in een zandbak spelen en zeggen: jij doet niet meer mee, so be it 😉
Grasbaal
@Farmer_ gelukkig zijn er ook verstandige Trump supporters... hoe herken je Antifa aanhangers trouwens?
+2
Farmer_
@Grasbaal Meestal met rugzakje, hoe ze uit de ogen kijken, nogal dom, meestal donkergekleed met masker, liefst zo onherkenbaar mogelijk, dat is typerent voor deze groep.
+1
Grasbaal
@Farmer_ die man met hoorns ziet er dan toch weer heel anders uit:



hln.be/buitenland/…
Farmer_
@Grasbaal We weten welke aanhangers vlees eten en welke vega zijn, hij was ook schijnbaar aanwezig bij de BLM Demo's , noemt zichzelf Artiest.

(klik om te vergroten)

Farmer_
@Grasbaal Het is ook niet verstandig om in je Antifa kleding naar een Trump Rally te gaan, krijg je gegarandeerd klappen.
Grazy
@Grasbaal Klinkt echt als een Trump fan 🤣🤣🤣 Laten we hopen dat hij een zwaardere straf krijgt als zijn collega Volkert van der Graaf 😏
Farmer_
@Grazy Hier is er nog een die vooraan stond:



foxnews.com/politics/…
Grazy
@Grasbaal Verdorie nog 1, ik zal toch geen gelijk hebben denk?
mb.ntd.com/live-q-trump-declassifies-russia-gate-d…
Gerron
@Grasbaal Ongeacht de partij zijn er knettergekke mensen. Hier een democraat:
Grasbaal
@Gerron er zijn overal gekke mensen te vinden 😄
+1
Farmer_
Grazy
@Farmer_ Mag je hier niet posten, is niet de waarheid.
Grasbaal
@Grazy Het Capitool dichttimmeren is dus eigenlijk helemaal niet nodig?: telegraaf.nl/video/394434252/…
Grazy
@Grasbaal Nee, Trump supporters zijn over het algemeen hard werkende mensen die belasting betalen en gaan echt niet lopen klooien al zijn ze nu wel erg woedend.
Grazy

(klik om te vergroten)

+7
Wat een geneuzel als de webbeheerder er een opmerking afgooit , dan heeft hij daartoe het recht toe, hij gooit er ook van mij ook wel wat af., ik zitternietmee
groeier
Quote Reactie van @Detukkeroettwente:
als de webbeheerder er een opmerking afgooit , dan heeft hij daartoe het recht toe

Dan moet dat wel voldoende binnen dit reglement vallen.
+3
torrarica
Ben het helemaal met Tinus eens.
+4
Oaverreize
Ik ben het ook met Tinus eens.
Iets minder met gestrekt been er in gaan. Je wint een discussie niet door harder te schelden dan de tegenpartij. Ik vind schelden zelfs altijd een zwaktebod.
+1
newholland6640
Nou Tinus, goed topic, de zwijgende meerderheid is het met je eens denk ik. Als ik mezelf daar ook onder mag scharen
+1
weurding
@newholland6640 nee dat mag je niet, je zwijgt immers niet🙈😅
Kringloper
Vind @Arie.j een beetje de trol van dit prikbord, zo min mogelijk reageren lijkt mij het beste.
Albert Altena
@Kringloper Oeps. Zei ik ook zo ongeveer. Werd verwijderd.
+1
Kringloper
@Albert Altena Als ze dit verwijderen, verwijder ik mij zelf ook van dit prikbord! Het begint hier zo langzamerhand op China te lijken.
newholland6640
@Kringloper

Nou er zijn wel meer trollen. ..
+2
Grasbaal
Quote Reactie van @Kringloper:
Vind @Arie.j een beetje de trol van dit prikbord

Je kunt veel van Arie zeggen maar een Trol is toch weer heel wat anders: nl.wikipedia.org/wiki/Trol_(internet)/

Quote:
die opzettelijk verkeerde informatie geeft of zich doelbewust anders voordoet

In tegenstelling tot vele anderen is Arie hier niet anoniem en probeert altijd correcte info te geven
+2
Albert Altena
@Grasbaal
Heb je gelijk in. Een trol is iets anders.
Arie verdiept zich serieus in wat anderen zeggen en complimenteert op een enthousiaste manier en geeft vooral niet de in zijn ogen correcte info.
+1
Grasbaal
Quote Reactie van @PIONIER:
Deed Co zelf ook niet mee door te zeggen dat Trump het helemaal verkloot had? Das op de man spelen.

Hij had het inderdaad echt verkloot, een president onwaardig:

Quote:
Nadat de geheime dienst Trump na zijn toespraak naar het Witte Huis had gebracht, kreeg de president van een medewerker binnen 15 minuten te horen dat het Capitool werd aangevallen. De president volgde de gebeurtenissen aan zijn eettafel 2,5 uur lang op Fox News. "Hij keek naar de bestorming op tv terwijl zijn naaste medewerkers, adviseurs en familieleden hem smeekten dat te doen wat van een Amerikaanse president wordt verwacht", zei Elaine Luria, een commissielid namens de Democraten. Volgens het panel waren Trumps dochter Ivanka en zijn zoon Don Jr. onder degenen die Trump vroegen actie te ondernemen.

Meer: rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/…

nos.nl/artikel/…
+4
Grazy
Als Trump nog president was had de wereld er nu stukken beter uitgezien en hadden jullie gewoon nog Russisch gas gehad, dus wie heeft het nu verkloot???
+3
weurding
@Grazy persoonlijk werd ik wel een stuk vrolijker als ik trump of de buis zag ipv nu biden 😉
hans-hans
@weurding ik volgde Trump op Twitter af en toe
Was best oké wat hij schreef (maar dat kan ook aan mij liggen natuurlijk)
Nu heeft die truth sosial (ik weet niet hoe je het precies schrijft) een soort Twitter maar dan nog helemaal in de kinderschoenen
+2
arie.j
Quote Reactie van @Grazy:
Als Trump nog president was had de wereld er nu stukken beter uitgezien en hadden jullie gewoon nog Russisch gas gehad, dus wie heeft het nu verkloot???

Hangt van de persoon af, ben je iemand die niet geef wat in landen als Oekraïne en ander buitenland gebeurt of niet.
En geef je er niet om als Europa helemaal in wurggreep van Moskou was gekomen door nog meer gas afhankelijkheid.
Poetin, daar hoef je je geen illusie over te maken
nu.nl/spanningen-oekraine/6213485/…
Trump gedroeg zich als een onberekenbare ego-tripper, die lak aan de waarheid had.
+2
weurding
Quote Reactie van @arie.j:
ego-tripper, die lak aan de waarheid had.

zie daar ook wel wat van terug bij diegene die hier de touwtjes in handen heeft (hebben) 😉
+4
mlkvhoudr
@weurding ik had dat niet van jouw vrouw verwacht......
+1
weurding
@mlkvhoudr zo zie je maar weer....
+2
diezel
@Grazy
Is toch mooi hoe Mr. President de Nederlandse boeren steunt. 👍
"Ik vind het geweldig om te zien hoe mijn Nederlandse boeren de straten overnemen...
GEEF ZE NOOIT EEN DUIMBREED TOE!!!"

rumble.com/v1c6ymf-never-give-them-an-inch.html/
+1
Grasbaal
Column Frank van Vliet - Telegraaf:

Showtime

Amerika is het enige land dat ik ken waar een nieuwsuitzending een ‘show’ wordt genoemd. „We take a break, but will soon be back with the show”, klinkt het als er reclame aankomt. Mogelijk dat de presentatoren daarom miljoenen verdienen. Dat doet een showman immers en niet een simpele nieuwslezer.

De grootse show ter wereld is natuurlijk de Amerikaanse volksraadpleging. Daar doen ze ook alles aan. Ellenlange voorrondes waarbij steeds weer een kandidaat afvalt, liefst door een schandaaltje want dat is goed voor de show en een lange zit als het eindelijk gebeurt. Zelfs de inauguratie van de nieuwe president is een show. Liefst met topsterren uit de entertainmentwereld. Simpel even met de hand op de bijbel verklaren dat je je best zal doen het land te dienen is geen show.

Zelfs bij wat mogelijk het belangrijkste onderzoek in de Amerikaanse geschiedenis is; het Januari 6 onderzoek rond de stormloop op het Capitool dat het einde van de democratie had kunnen betekenen, is dat element aanwezig. Het Januari 6 panel, hoe serieus ook, begreep dat in het YouTube-tijdperk er een element van show in moest. Dus werd de voormalige president van ABC News, James Goldstone, ingehuurd om er een gelikte voorstelling van te maken. Dat is gelukt: in acht afleveringen werd iedere keer weer een hapklare onthulling gebracht. In voorlopig de laatste episode ging het er voor de verandering niet om wat Trump heeft gedaan om het klimaat te kweken voor de stormloop, maar om wat hij naliet. Dat was mogelijk nog schokkender. Het is het beeld van iemand die anderen ziet verdrinken maar geen hand uitsteekt.

Uit de reconstructie van de Januari 6 leden blijkt dat de president 187 minuten lang niets deed, terwijl hij wel op de hoogste was van de ernst van de situatie. De bevindingen van de commissie zijn stuitend.

Slim show-element: terwijl de commissie vertelt dat Trump al die tijd naar livebeelden op Fox News keek, worden die beelden weer getoond. Overigens zendt het grootse nieuwsstation van de VS de bevindingen van het panel niet uit; die worden in andere shows bespot als nepnieuws.

Wie nu denkt dat al die bespiegelingen het einde betekenen voor de miljardair - de New York Times schreef onlangs al dat de helft van de Republikeinse stemmers af wil van Trump - begrijpt het niet. Dat betekent dat 50% van de potentiële stemmers nog steeds achter Trump staan. Niemand anders heeft zo’n stevige basis. Trump-kiezers zijn zeer loyaal. Ze geloven dat de schandelijke aftocht uit Afghanistan onder Trump niet was gebeurd, dat Poetin nooit Oekraïne had durven binnenvallen en hun portemonnee beter gevuld zou worden als hij nog in het Witte Huis zou zitten.

Mogelijk, maar niet te checken. Jan 6 heeft Trump pijn gedaan, maar niet gebroken. Het panel mag het in september verder proberen: the show must go on.

+1
Twentsch Land
Amerika .... het land van toneel.

@Grasbaal

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

De Nederlandse landbouwsector staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
111
DEELNEMERS
34
WEERGAVES
0