Vannacht kans op gladheid door winterse buien, sneeuw op komst voor het weekend

Weggebruikers opgelet: winterse buien en bevriezing van natte wegdelen kunnen vanavond, vannacht en woensdagochtend lokale, maar zeer verraderlijke gladheid veroorzaken. Dat meldt Weer.nl.
Dinsdagavond is het op veel plaatsen helder en koelt het snel af richting het vriespunt. Komende nacht en aan het begin van de woensdagochtend daalt de temperatuur in het binnenland tot het vriespunt. In het oosten en zuidoosten kan het regionaal 1 of 2 graden vriezen. Ook de wegdektemperaturen zakken op grote schaal iets onder het vriespunt en dat kan gevaarlijke situaties opleveren.

Winterse buienVannacht trekken vanuit het noordwesten enkele winterse buien het land binnen en deze buien trekken over het noorden en noordoosten richting het midden en oosten van ons land en Limburg. In de zuidwestelijke helft blijft het overwegend droog, maar is een lokale bui niet uitgesloten. Tijdens de buien stijgt het kwik boven het vriespunt en valt naast regen ook wat korrelhagel of smeltende sneeuw. De kans is dus klein dat het ergens wit wordt.

Sneeuw op komstDonderdag-, vrijdag- en zaterdagnacht is het koud met minima tussen 0 en plaatselijk -6 graden. Het blijft dan wel droog en er worden geen winterse buien meer verwacht. De koudere lucht wordt zaterdag door een storing verdreven. Aan het eind van de ochtend trekt een neerslaggebied het land binnen en de regen gaat landinwaarts al snel over in smeltende sneeuw die ook even blijft liggen.

Vooral in het zuidoosten en oosten kan in de loop van de middag een flinke sneeuwlaag vormen van ongeveer vijf centimeter. Omdat achter de storing zachte lucht het land binnenstroomt, gaat de neerslag zaterdagavond waarschijnlijk over in regen. In het westen van het land gebeurt dit zaterdagmiddag al en is de kans op een tijdelijk witte wereld kleiner.

Vanaf zondag komen we tijdelijk in zachte lucht terecht, maar de winterkou ligt op de loer en komt volgende week steeds dichter bij ons land.

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot sneeuw , nacht , zondag , temperatuur , storing , lucht , regen , gladheid , wit , limburg en koud ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0