Welk gereedschap heeft een goede prijs kwaliteit verhouding

Hallo
ik wil voor mijzelf een nieuwe set gereedschap kopen. gewoon hand gereedschap (ratel sleutels tangen Etc ) niet elektrisch dat heb ik al van Makita degelijk spul dus daar hou ik van. maar nu vroeg ik mij dus af welk gereedschap heeft een goede kwaliteit maar is ook niet te duur. niet dat het niks mag kosten maar merken als Gedore vallen toch echt buiten mijn budget. ik heb al een beetje gegoogeld ik kwam wel uit bij Gedore Red is dit goed spul? verder kwam ik uit bij merken zoals Airpress en nog wat andere. weten jullie goede merken laat het maar weten.

Deel dit artikel

Reacties

+1
Fendt280S
Voor tangen zou ik toch Knipex kopen, kwaliteit en ergonomisch.
Steekring sleutels bijvoorbeeld proxxon of tengtools. Voor maten die je veel gebruikt misschien gedore? Ik vind aan zich voor de sleutels de prijs wel meevallen maar een doppenset is goed aan de prijs.
MFPOWER06
@Fendt280S
ja voor tangen had ik inderdaad al voor knipex gekozen (vergeten te zeggen )
ik neem wel alle sleutels van een merk dat is makkelijk met bestellen enzo
+1
inspecteurfendt
Thuis heb ik steek en ratelsleutels van Kramp, bevallen zeer goed voor een redelijke prijs. Op het werk (mechanisatiebedrijf) gebruik ik meestal steeksleutels van Stahlwelle, degelijk maar met een behoorlijk prijskaartje. De ratelsleutels zijn ook van Kramp en hebben al behoorlijk wat toertjes gedraaid 😂
T930
Ik heb zelf zo een gereedschapwagen gekocht bij HBM daar zit van alles in van tangen tot schoevendraaiers en zeskant sleutels verschillende grote ratels 3 stuks met alle opzetstukken en dan nog steeksleutels, een hamer zit er ook nog bij en volgens mij was de prijs 350 euro en tot nu toe nooit problemen mee gehad en alles netjes in een karretje werkt erg prettig.
ford8630power
@T930 Daar zijn wel 10 verschillende merken van met allemaal hetzelfde Chinese spul, ik heb ook zoiets maar dan in een koffer. De ratels waren zo kapot, en de ratelsleutels net zo. Het kost weinig maar het is ook niet wat. Als je niet veel sleutelt en je wilt van alles wat hebben is het wel mooi zo'n set.
T930
@ford8630power klopt ik heb ook een ratelsleutel kapot gehad die is binnen garantie mooi vervangen, de ratel zelf nog niet maar het zware werk gebruik ik altijd een andere torque ratel voor wat je zegt klopt inderdaad het is niet heel speciaal maar omdat ik zelf eerder hobbymatig sleutel zoals de meesten hier waarschijnlijk en ook niet elke dag was dit voor deze prijs ideaal
+1
MASSEY-MOOI
Wij hebben wel veel gereedschap van Unior als ik het goed heb. kwaltijd is wel goed en het zijn mooie slanke sleutels. Goedkope sleutels zijn vaak dikker.
josje
Ik heb in de bus op het werk expert gereedschap modules in een andere kar gelegt, dat komt ook bij kramp weg.
Prima gereedschap het is als nog prijzig.
Gereedschap krijg je niet maarzo kapot als je het met verstand gebruikt, ligt er ook net aan hoeveel je het gebruikt.
Voordeel vindt ik vandaag bestellen morgen in huis en alles los leverbaar.
valtraaa
@josje expert is een bij merk van facom toch?
+1
arnoba
@valtraaa Inderdaad, is overgenomen door Facom sinds enkele jaren. Heb van die ratelringsleutels van Expert en deze doen goed hun werk. Ik heb ook een lange ratel van 1/2" hiervan maar deze bleek net iets te lang voor het ratelmechanisme, heb er een tand van gebroken. Of tewel ben ik te sterk 😉 Voor alle duidelijk, zonder buis te gebruiken, enkel een stevige ruk om de oliedop los te krijgen.
+1
caseboy
@valtraaa expert is het B merk van facom, heb er thuis ook wat spul van en mijn ervaring tot nu toe is goed en wel wat betaalbaarder als facom
+1
2850Johndeere6R
Hier goede ervaringen met stahlwille (is al zo'n 30-35jaar oud vaders oude gereedsachap set van de grasdrogerij) Licota, Gedore, en sinds kort hebben we ook BETA Tools is ook kwalitatief goed. Loonwerker heeft Sonic gereedschap is ook degelijk spul. Ik denk dat als je inderdaag betaalbaar gereedschap hebt en het met verstand gebruikt dat het niet snel fout loopt.
+1
Stier69
@2850Johndeere6R BETA ratelset is rommel.Trek ik zo kapot.
2850Johndeere6R
@Stier69 zou kunnen die hebben we ook alleen in sleutel vorm
+3
Welten
Force of sonic is goede prijs kwaliteit verhouding
yoohan
Ik heb steek en ringsleutels van Rahsol. Volgens mij is dat een B-merk van Gedore ofzo. Kostte 15 jaar geleden niet de hele wereld en is prima spul. Ook een goede doppenset van Rahsol.
Aangevuld met steek/ring van de Action (7 tm 19) een aantal per maat, dat werkt wel handig. Zij trouwens ook prima sleuteltjes voor erbij.
Tangen van Knipex.
Veel gereedschap wat je 1x in de zoveel tijd gebruikt is gewoon goedkoop van HBM.
+1
Husqvarna
@yoohan
Rahsol = Richard A. Herder - Solingen, en
Gedore = Gebroeders Dowidat - Remscheid, is gewoon allemaal kwaliteit gereedschap uit het Roergebied.
Heb een gedore kar, en ook een boel gedore sleutels, imbusdoppen, ratelsleutels, allemaal top, maar ook Carolus ringsteeksleutels, Carolus was eerder het B-merk van Gedore en kwam via Kramp kwaliteit was bijna net zo goed, nu hebben ze een Gedore red-line ofzoiets heel goedkoop maar dat komt uit Taiwan ..
Ares550rz
Hier hebben we de meeste sleutels van gedore. Maar hebben nu een gereedschapskar gekocht van boxo op aanraden van de buurman.
eicher4048driver
Ikzelf heb een gereedschapswagen van Jetline Tools kunnen kopen voor een zacht prijsje, degelijk materiaal! Ik vind zelf dat er wel degelijk veel kwaliteitsverschil is in gereedschap, al wil dat niet zeggen dat ik duur gedore, facom of sonic gerief zal aanschaffen als technieker, wel kan je af en toe zeer kwalititatief gereedschap op de kop tikken als je wat uit kijkt naar acties of kortingen.
MFPOWER06
Bedankt voor de reacties alvast meer zijn altijd welkom ik ga het even uitzoeken

En wat zeggen julie van Gedore red?
En wat is het verschil met normaal?
J asper
@MFPOWER06 Hier normaal handratel ervan, buis van 2 meter erop voor wielbouten los draaien 😅🙈
J asper
Nu husvarna het zegt is het idd geen gedore red maar nog een Carolus ratel
+1
Husqvarna
@MFPOWER06
Gedore red is veel goedkoper en komt uit Taiwan...
Ik heb ook wel tangen van Gedore, met blauwe handvat maar ik vind toch geen topkwaliteit, dan kies ik toch voor Knipex, en Wiha/Wera. En een bahco, van Bahco.
Yanmarthomas
@MFPOWER06 gedore red ben ik een grote fan van. Kennis van mij heeft er alles van. Thuis hebben we een kar van facom. Koste 4500€ maar dan heb je wel iets wat heel lang meegaat. Laatst ook een kleine moment sleutel van gedore red gekocht perfect ding.

(klik om te vergroten)

MFPOWER06
@Yanmarthomas
Gedore red leek mij inderdaad ook erg mooi zeker omdat het niet te duur is en goede kwaliteit maar @Husqvarna is er blijkbaar minder tevreden over?
Husqvarna
@MFPOWER06
Ik heb er alleen maar doppen van, en die zijn prima alleen er stond made in taiwan ofzoeits op, die momentsleutel is made in Germany, ik heb 3 momentsleutels van Gedore, en een staat ook Norbar op, en de grootste staat Rahsol op is allemaal topkwaliteit maar dus ze laten overal wat maken, ook een digitale schuifmaat van Gedore en die komt dan weer uit Azië ofzo.
MFPOWER06
@Husqvarna oke bedankt voor de info ik overweeg deze doppenset nu gereedschapcentrum.nl/gedore-red-r45603172-172-del…
Yanmarthomas
@MFPOWER06 das grappig. Dat is de set waarmee ik echt gebeuld heb. En op de grote ratel een pijp van 1 meter heb gehad en echt vaste dingen heb losgedraaid niks kapot gegaan
MFPOWER06
@Yanmarthomas nou dat betekent dan in iedergeval veel goeds
Husqvarna
@MFPOWER06
Dat lijkt me zo'n set waar ze eigenlijk alleen de naam Gedore op hebben gezet, hoeft op zich ook niet slecht te zijn. Maar ja koop maar eens de echte blauwe Gedore zo compleet, die zijn zo niet te koop, en alles bij mekaar dan ben je nog 500 euro kwijt..
merkspul.nl/product_info.php/?products_id=3984
Yanmarthomas
@MFPOWER06 ik heb er veel mee gewerkt. Ratel buis van 1 meter opgezet niks geleden. Waar mijn kameraad het gebruikt is landbouw/loonwerk dus dat heeft echt veel te voortduren gaat nooit niks kapot
+2
kerstrunner
Heb zelf vooral Stahlwille en Facom, al valt de laatste tijd Facom wat tegen. Ik heb al verschillende schroevendraaiers van een nieuwe set krom geplooid,schroevedraaiers van een set van 15 jaar oud blijven wel goed, ik dacht dat het namaak was maar blijkbaar is de productie van sommige gereedschappen verhuisd en zijn daar wat kwaliteitsproblemen.
De laatste aanschaf was Tengtools (momentsleutel en doppenset) en dat valt heel goed mee.
De ellende met goedkoper gereedschap vind ik niet zozeer dat het kapot gaat, maar dat bvb. voor een moer van M10, de sleutel van 17 mm erover schiet en de 16 er niet op past
1066
Facom schroevendraaiers passen wel goed ,als je een schroef met slechte kop hebt pakt een facom hem meestal nog wel
arnoba
Tangen gaat mijn voorkeur ook uit naar Knipex, punttangen heb ik ook facom graag omwille van het veertje om terug te openen. Tangen van Gedore voldoen ook goed. In de lmb werk ik tegenwoordig veel met KingTony, tangen vind ik hiervan eerder matig, ratels en doppen vallen goed mee, luchtsleutels ook. Ring-steeksleutels zijn bijna overal goed zolang je ze niet misbruikt 😉 al kan, naar mijn ervaring een Gedore hier wat beter tegen dan bv KingTony. Een onbekend merk maar voor de gewone ring-steeksleutels bevalt dit ook prima is Seneca. Verder gebruik ik thuis nogal wat van Expert en dit bevalt gemiddeld genomen ook prima. Heb pas een set Wera schroevendraaiers aangeschaft, voelen goed aan maar over duurzaamheid kan ik nog niet oordelen, prijs viel goed mee. Met Force en Sonic heb ik zelf weinig ervaring maar dit lijkt me ook degelijk. Als het echt geld mag kosten neem je Snap-on natuurlijk 😉
+2
bart-bijvoet
Tangen knipex
Ring steek sleutels Hazet (dunne ringen , goed afgewerkt en een stevig heft)
Schroevendraaiers PB (eenvoudig maar goede grip en hoog kwaliteit bled)
Doppen stahlwille
Ratels Snap-on (fijne vertanding, weinig weerstand in de vrije slag + ontzettend sterk)

Dit heeft mijn voorkeur sinds enige tijd.
+1
Sojaboontje
Ik zou de ratel met doppenset wat duurder doen, de steek en ringsleutels goedkoper. Wij hebben dure en goedkope sleutels doorelkaar, (veel dubbel) kun je ook eens zon goedkopere wat aan passen wat soms handig is.
+1
Fendt926Driver
Wij hebben de airpress gereedschapskar met 2 rijer lades naast elkaar.
Kostte 800 euro en met 3 modules gereedschap extra 1000.
Kwaliteit is goed
Service van airpress vertegenwoordiger matig.
Tot nu toe 1 sleutel kapot gehad maar nog niets over vervangende sleutel gehoord (ruim een jaar geleden)
Wel heel complete kar.

(klik om te vergroten)

Fendttrisixfan
@Fendt926Driver ook nog airpress gehad, voor gebruik af en toe kan het gaan, voor dagelijks gebruik toch wat te licht vind ik, sleutels zouden wel eens durven opengaan en over een (nieuwe) moer draaien
SJB533
@Fendttrisixfan
Mijn vader heeft een blauwe compressor, da's nog wel goed spul?
yoohan
@SJB533
Heb ik ook een blauwe airpress. Volgens mij is de blauwe de hobby serie. Airpress heeft ook grijze compressors voor de professionele markt.
SJB533
@yoohan
Euroseries zijn hobby 😉
yoohan
@SJB533
Ow heet dat weer anders 😀 , in mijn beleving had je gewoon blauw en grijs. Net zoiets als bij Bosch groen en blauw zegmaar.
Fendt926Driver
@yoohan bosch groen was ook hobby.
(En waardeloos) bosch blauw kan ik het redelijk goed mee vinden
yoohan
@Fendt926Driver precies, zo was het inderdaad.
Tis denk ook net wat je in je handen hebt en wat er bevalt.
Ik heb veel (oud) elektrisch gereedschap van Makita en dat werkt nog steeds opperbest voor mij. Daarentegen 2 makita accuboormachines gehad en die heb ik gillend in de hoek gesmeten omdat ik het dramadingen vond. Toen 2 Metabo's gekocht en die bevallen erg goed. Mijn pa daarentegen vind die Metabo's ondingen en zweert bij Milwaukee (is ook erg goed spul hoor, voor mij alleen te duur)
Fendttrisixfan
@SJB533 kan toch ook maar zeggen zoals het is, op mijn vorig werk had ik een kar van airpress en als je er zwaar en veel werk mee deed ging er wel iets stuk
julian2003
@Fendt926Driver
Gebruik ook airpress gereedschap is naar mijn idee wel goed gereedschap voor niet al teveel geld. Sleutels en ratels zijn beter als hbm kunt er rustig een pijp van n meter opzetten.
+1
jim353
Ik heb schroevendraaiers nieuw gekocht van gedore. Die zijn absoluut niet duur. De rest van m'n gereedschap ook alles gedore hazet facom knipex en een enkel stuk snap on. Alles via marktplaats of troostwijk. Gewoon elke dag in de gaten houden en je scoort voor weinig geld goed gereedschap
Husqvarna
@jim353
Bij dergelijk gereedschap maakt het ook niet zoveel uit hoe oud het is, ik heb ook veel spul wat bij defensie weg komt, die hadden misschien wel 20 merken gereedschap, maar wel kwaliteit ook een paar van die glimmende Snap-On er tussen, en Engelse maten handig bij Ford en remmen e.d. te ontluchten.
jim353
@Husqvarna precies. Echt goed gereedschap verslijt maarzo niet.
+1
mdoornekamp
@jim353 jij weet wel welke je merken je moet kiezen.
MFPOWER06
Vandaag ook weer bedankt voor de reacties
Husqvarna
@MFPOWER06
Die Gedore-Red doppendoos is toch een mooi complete set, het is wel iets anders als de Duitse Gedore, maar hier vergelijkbaar gereedschap en dat gaat bij de meesten net zo lang mee, alleen de ratels gaan wel een keer kapot maar tegenwoordig gebruiken we al zoveel mogelijk de slagmoersleutel en een buis opzetten is een ratel sowieso niet voor bedoeld, daar heb ik tegenwoordig zo'n ding voor: amazon.de/TOPTUL-Drehgriff-L%C3%A4nge-300mm/dp/… kun je ook makkelijk een verlengstuk even op klikken.
caseboy
Heb in het verleden bij een stage Force gebruikt vondt ik persoonlijk heel goed gereedschap, heb er nu thuis ook wat spul van en is ook niet duur vind ik voor de kwaliteit. Expert heb ik thuis ook wat van en is ook goed en betaalbaar spul. Voor tangen zou ik wel wat meer uitgeven en raad ik Knipex aan. Ik heb schroevendraaiers van Wera en deze kan ik ook wel aanraden
thomas-renault
Wij hebben op het werk hele goede ervaring met tengtools. Zeer complete kist en de kwaliteit is uitstekend. Het komt vaak voor dat er een pijp of iets op de sleutels gaan.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot gereedschap , ervaringen , gedore red , gedore en airpress ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
55
DEELNEMERS
31
WEERGAVES
0