Mais eruit, soja eruit en het melkt beter

Een hoge melkproductie per koe zonder soja en mais, maar met veel graskuil en tarwe van eigen grond in het rantsoen. Voor veel noordelijke melkveehouders nog meer wens dan waarheid. Ook voor maatschap Jacobi was het even puzzelen, maar met premixen voeren en een samenwerking met een akkerbouwer slagen ze de afgelopen jaren in deze […]

Bron

Laatste  |  

Reacties

pietjepuk
Met veel graskuil? 😂 😂 meer bijproducten dan graskuil.
+2
Dirk van Zetten
@pietjepuk en de soya zit in het krachtvoer in de robots....:-)
Achso
Soja eruit en een Ureum van 13-14 is geen probleem. Ook bij hoge producties..
demelkboer
Leuk met een mei kuil. Moei ook is proberen met de herfst kuil of verdroogde zomer kuil. Onder ideaal omstandigheden lukt altijd alles
demelkboer
@demelkboer ps 11000 ik vind knap hoor. Lukt mij niet
pietjepuk
@demelkboer Lukt vast wel alleen moet je wat meer spul aankopen. rantsoen hierboven bestaat uit 2700 kg aangekocht spul en 3550 kg eigen.
demelkboer
@pietjepuk hier moet alles door de melkkoeien. Mei zomer okt november snede Natuur hooi en natuur gras. .
Dat bijt een beetje per een productie meer dan 9000 liter
Jowi
@pietjepuk Daar halen ze de 65% energie van eigen grond nooit.
De klei is daar 60% afslipbaar dus niet zo geschikt om mais te verbouwen.
We voeren ook geen soja maar het restproduct van de plantaardige olie industrie wat niet bruikbaar is voor menselijke consumptie.
+1
Noorderling
Quote Reactie van @Jowi:
restproduct

De prijs vermoed anders. Elke kilo mais moet je al flink compenseren met eiwitrijk voer, omdat je met gras en huidige bemestingsnormen op klei gemiddeld over het jaar met 17% eiwit ook wel op houdt. Kun je beter je zetmeel maar geconcentreerd voeren ipv mais te voeren. Van tarwe voeren we het stro toch ook niet mee?
pietjepuk
@Jowi Jaarlijks graskuil verkopen en dan perspulp terug kopen? weet niet maar daar moet flink geld bij. zou zeggen paar litertjes minder en eerst de graskuilen op.
Vee en Veldlust
@demelkboer het herfst gras direkt vers voeren aan de koeien, dan heb je daar geen last meer van.
demelkboer
@Vee en Veldlust daar wordt over gedacht masr is arbeids technisch en machine technisch hier nog een hobbel
Noorderling
@demelkboer
Alleen een meikuil werkt niet en een zomerkuil alleen ook niet. Kun je overal 4maand van voeren en heb je jaarrond constant rantsoenwisseling en kom je niet aan optimaliseren toe.

Met zon voerstrategie moet je juist lasagnekuilen maken. Energie uit de eerste snede past uitstekend bij een eiwitrijke najaarssnede. Los is het beide lastiger te benutten.
robbies
Ik denk dat jaarrond opstallen meer in je nadeel werkt dan soja uitsluiten. verder prima resultaten. De gehaltes heb ik ook wel, maar dan wel met wat minder liters 😉
Albert Altena
Als je daar veel mee verdiend zal het vanzelf navolging geven.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot voeren , samenwerking , tarwe , Mais , koe , soja , melkproductie , grond , melkveehouders , rantsoen , graskuil en akkerbouwer ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
3.028