Kweek vlees Hoe snel zal het nu gaan?

Singapore heeft de Amerikaanse start-up Eat Just toestemming gegeven om zijn kippenvlees dat in een laboratorium is gekweekt op de markt te mogen brengen. Hiermee is het de eerste regering die de verkoop van kweekvlees toestaat. 

Maar wees gerust. Er gaat nog steeds niets boven een geweldige gehaktbal 

Deel dit artikel

Reacties

Albert Altena
Kan snel gaan totdat het besef komt dat het veel milieu belastend is en ook nog eens ongezond door alle chemie.
+1
Maaslander
Zolang dit nog steeds opgaat zal het wel lang duren;
ad.nl/koken-en-eten/…
paul1
Kwestie van (k)weken
+1
Grasbaal
Met Kerst staat hier Beef Wellington op tafel, kweekvlees zal daar voorlopig niet aan kunnen tippen.
themeatlovers.nl/wp-content/uploads/…

sameneenkoekopen.nl/recept/…
+1
Frans1
Ontwikkelingen gaan toch door, dat hou je niet tegen door er tegen aan te schoppen.
Greetje
@Frans1 dat klopt zeker, maar wel jammer dat het hele verhaal achter kweekvlees nooit verteld wordt. En dat is dat er serum voor nodig is wat gewonnen wordt uit ongeboren kalveren in slachthuizen in latijns Amerika. Een zeer luguber klusje, maar schijnbaar mag alles wat niet leuk is om naar te kijken in de derde wereld voor de rijke westerling opgeknapt worden.
Zwaagdijk
@Greetje klopt, hoewel ze nu bezig zijn met schimmels en plantaardig. Maar dat is ook nog in onderzoek fase. Vega heeft gewoon een veel betere marketing, daar zit ook de fout van de landbouw. Marketing ,reclame ,communicatie !!
Bij stikstof bij co2 bij vega bij soja.
Het eerlijke verhaal komt niet door!
Noorderling
@Greetje
Hoe werd vroeger stremsel gewonnen? Ook dat hebben we gelukkig kunnen tackelen.
Overal vind men wat op. Als RFC bijvoorbeeld in de havermelk stapt, en aan die hectare haver die we zelf kunnen telen verdienen we meer dan 2 koeien melken, waarom niet?

Klanten willen toch een volledig assortiment. Kun je kiezen of dat wij alles leveren, een deel van het assortiment of misschien wel niets. Omdat een concurrent alles kan beleveren.
Greetje
@Noorderling Ik sta zeker ook open voor nieuwe ontwikkelingen, ben ook zeker niet principieel tegen vega. Als we er wat aan kunnen verdienen, waarom niet? Maar ik wil maar aangeven dat alle nadelen van vlees altijd breed uitgemeten worden en over plantaardig nooit een kritische vraag gesteld wordt.

Maar als ik alle chinezen zou moeten voeden, en dierwelzijn zou me een biet wezen, ging ik als regime ook vol voor kweekvlees
Bartlehiemboer
Moet wel even een correctie plaatsen. Het kweekvlees is niet vegetarische....Het gaat er puur om dat er minder dieren gehouden/gedood worden. De vegaburgers zijn van soja en spul. Is iets anders.
kanniewaarzijn
@Bartlehiemboer Klopt, die kipnuggets zijn gefrituurde tumoren.
Ik heb 2 jaar geleden een gastcollege gevolgd van een Groningse professor. Men kan uit losse, dode bestanddelen al een levende cel maken! Dit gaat veel verder dan kweekvlees. De ontwikkelingen gaan razendsnel. Ook veel medische toepassingen.
Bartlehiemboer
@geelenconsultancy Zat Den Haag hier ook bij???
diekman
@geelenconsultancy Er komen nog veel nieuwe ziektes bij komende jaren. De cellen vermenigvuldigen razendsnel.
Farma_boerke
@geelenconsultancy Men neemt de "machinerie" die men nodig is om cel vrij te kunnen werken:
bioprocessintl.com/upstream-processing/…

Niet nieuw, maar we komen steeds verder. Met name voor de toekomst bedoeld om medicijnen te maken (veiliger), nu leren we wat alle eiwitten doen en in welke combinatie.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

De Nederlandse landbouwsector staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0