Volledig plantaardige kaas van Hollandse bodem

Quote:
Doordat wij niet beschikken over eigen koeien, kunnen wij de omslag naar de nieuwe plantaardige kaas makkelijk maken”, aldus Westland.

Kaasproducent Westland Kaas, bekend van merken als Maaslander en Old Amsterdam, en Those Vegan Cowboys brengen een volledig plantaardige kaas op de markt.

„Het product moet volgend jaar zomer in de schappen liggen en heeft dezelfde smaak, structuur en smeuïgheid als kaas dat is gemaakt van dierlijke ingrediënten”, zegt Jaap Korteweg, oprichter van Those Vegan Cowboys.

Laatste  |  

Reacties

bertusvds
Ik ben geen melkboer maar ik vind het wel een beetje zorgwekkend (schandalig zelfs! ) dat de mensen die geld verdienen aan jullie product iets ontwikkelen/mee werken waar mee (als het een succes zou zijn) melkboeren overbodig zouden worden
+3
kanniewaarzijn
@bertusvds Ach joh, is vast niet te vreten. Net als dat nepvlees.
+1
Grasbaal
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
Net als dat nepvlees.

In Singapore binnenkort ook kweek-vlees op tafel, tis net als met oliebollen bakken; verder als universele kipnuggets waar je alles in kwijt kunt komen ze (voorlopig nog ) niet:

Quote:
Het 'vlees' zal als kipnuggets verkocht worden en zal ongeveer evenveel kosten als echt kippenvlees van goede kwaliteit. Het zal in eerste instantie en "op zeer korte termijn" in een restaurant in Singapore aangeboden worden, zegt CEO en medeoprichter Josh Tetrick. nu.nl/economie/6094083/…
huub
Ik heb al wel eens per ongeluk vegan kaas gekocht, na twee happen kijk je toch ff op de verpakking want het smaakt nergens naar.
+1
Zwaagdijk
Op een gegeven ogenblik weten de mensen niet meer beter. Dan wordt gewone kaas verboden
Bartlehiemboer
@Zwaagdijk Ja, zo zie ik het ook. Ik had het graag anders gezien maar we gaan die kant uit. We kunnen zeggen dat het niet te eten is maar ook daar wennen mensen aan.,,
+1
Peter79
@Zwaagdijk oow ja, omdat 5% van de bevolking zulke ideeën er op na houdt, zal de meerderheid het wel weer moeten slikken.
Zwaagdijk
@Peter79 dat is bij de beha ook zo. Begrijp me niet verkeerd ik vindt het ook niets. Maar de 5% lijkt wel de macht te hebben over de rest.
adriaan33
@Zwaagdijk gaat wel om smeerkaas
Grasbaal
@Zwaagdijk Zie het verschil met 0% bier en gangbaar bier, de smaken en beleving komen al dichter bij elkaar.....
Koeien boertje
Is bel in Frankrijk ook mee bezig
diekman
Wat gaan we dan doen met onze lege stallen?
Peter79
@diekman caravans stallen en al het gras storten we bij Japie op de stoep
+2
Albert Altena
Het is de vrijheid om te maken wat men wil.
Ook nepvlees of nepkaas.
Ze moeten echter niet oreren dat het beter is voor het milieu.
Voor deze namaak is industrie nodig wat nooit op kan tegen natuurlijke productie.
paul1
@Albert Altena zal wel vol e-nummers zitten en kleurstoffen en smaakversterkers
e.d. zooi
KOC1981
@paul1 dat is dan ook de kracht van de zuivel, een puur natuur product. Daar moeten we het op spelen, smaak met zo min mogelijk rare toevoegingen.
Bartlehiemboer
@Albert Altena Ik zou wel willen weten wat er in zit. Dan kunnen we er pas over oordelen en bewijzen dat het juist heel verkeerd is voor de natuur En dat verhaal moeten we duidelijk maken.
casev
Alles goed en aardig met die alternatieven vanuit de fabriek, maar 1x een grote reclame campagne waarin duidelijk gemaakt word hoeveel e nummers en andere rotzooi er in die fabriek gebruikt word om het nog ergens op te laten lijken en je veegt die concurrent zo van tafel....
Jaap40
@casev denk je dat echt? Unilever heeft nooit anders gedaan, zie margarine.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot kaas , bodem en telegraaf ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
1.647
TREFWOORDEN