Werk gezocht in de agrarische sector

Ik weet niet zeker of dit hier mag, als dit niet mag verwijder ik het weer. Ik ben opzoek naar een baantje buiten school op een akkerbouw/veebedrijf. Ik ben 16 jaar en zit in de 5e klas op het vwo. Ik ben in het bezit van een havo diploma en heb mijn trekker rijbewijs. Verder ben ik het gewend om met dieren te werken en heb ik vorig oogstseizoen meegedraaid op het land, maar ik zal zeker de nodige ervaring op moeten doen. Ik ben woonachtig rond Schildwolde/Slochteren. Het zou ontzettend leuk en fijn zijn als ik een bedrijf vind waar ik in de weekenden en vakanties zou kunnen helpen.

Deel dit artikel

Reacties

+5
InsaneNL
Als je verstandig bent haal je je email adres even weg, die kan je altijd nog door geven via een pb. Email adressen openbaar op internet zetten is bijna een garantie voor bakken met spam.
Unimogmeisje
@InsaneNL dankje
MASSEY-MOOI
Hallo, je zou eens kunnen proberen om eens langs te gaan bij een bedrijf in de buurt of eventueel een aantal bedrijven bij langs te bellen. er staan vast wel bedrijven open om iemand te laten mee lopen en zelfstandig klusjes uit te laten voeren. zo moet iedereen tenslotte een keer beginnen.
succes met de zoektocht!
Rick V
@MASSEY-MOOI je kan ook bij een lmb vragen ofzo, die hebben ook een hoop klanten die misschien wel werk hebben
+1
Unimogmeisje
@MASSEY-MOOI Dankje!
Deutz fahr 5206
Wat voor arbo omstandigheden kun je verwachten bij het kippen vangen ?

Wat is het loon in € ?

En is dit zo nu en dan een keertje ?
Stier69
@Deutz fahr 5206 Warmte,veel stof,verstopte mondmaskers,keihard werken,vrieskou buiten,kortom vuil werk.Maar vroeger veel gedaan,omdat het goed opleverde en zonder staatsverplichting.Ofwel zwarte centen
Deutz fahr 5206
Hoeveel euro precies ?
@Stier69
Stier69
@Deutz fahr 5206 15 tot 20 gulden per uur.
jehan
@Stier69 ik kreeg op het laatst 25 gulden ..soms 3 nachten per week ..waren weken bij dat je soms dikke 350 gulden verdiende met laden ..en overdag naar school ..
geweldenaar
@Stier69 vroeger ook zat gedaan was nog in de guldens tijd, en op het eind bier met gehaktballen. Uitrusten deden we wel op school en als de leraar de krassen op je handen zag wist ie genoeg.
Stier69
@geweldenaar Precies,bij ons op de MAS was dat net zo.
Deutz fahr 5206
Waar is nog meer vraag naar ?
deJong
@Deutz fahr 5206

kun je melken? ben je bij veel bedrijven (w)melkom 😁

Zou wel even een goed kijkje nemen in de stal e.d. is alles net en opgeruimd/vindbaar en geordend heb je de minste kans om in de shit te zitten.

En of het leuke mensen zijn die ook een centje willen betalen voor de noeste arbeid. Want is de shit zitten en bij tijden hard werken voor niks is ook kl*te.

Laat dan de 9 tot 5 en stageloper mentaliteit maar achterwege😄
Ritchie
@deJong

Ik zou vooral de bedrijven vermijden die al 20 melkers hebben gehad. Eerste 2 weken leuk maar dat loopt altijd fout.
deJong
@Ritchie

Hoe kunnen zij nou zo snel weten of ze al 20 melkers hebben gehad. Dat vertel je denk ik ook niet snel als baas zijnde. Je kunt het wel zien aan hdt feit hoe er gewerkt wordt. Met aparte groepjes e.d. zodat mensen niet in de war raken e.d. evenals hoe alles schoongemaakt wordt. Iemand die zich niet op zijn plaats voelt zal ook niet dat extra beetje doen om het net te hebben.

Daarnaast kom je ook niet altijd uit de buurt dat je het van horen en zeggen hebt.
DANOONTJE POWERR
@deJong
Schoon werken zegt ook niet alles.
Dat zijn toch vaak de berekenende types 😉
Rommelkonten zijn vaak veel gezelliger bij de koffie maar het kan ook té uiteraard.
+1
deJong
@DANOONTJE POWERR

Het gaat ook wat om je eigen plezier om ergens te werken uiteraard

Mijn ervaring van hier uit de buurt is dat je de mensen die de zaken voor lkaar hebben het beste bij kunt beginnen. Met uitzonderingen daar gelaten.

Want ik stond gister nog met een jonge stageloopster te spreken die mocht van de vorige baas lekker 2 keer per dag de 370 stks koeien mee melken en dat was het zo'n beetje wel. Dat is de bedoeling nou ook weer niet. Zo houd je ook geen welwillende jeugd binnen de sector.
+2
Fendt926Driver
@deJong klopt hier zijn genoeg bedrijven met 150 koeien of meer die genoeg melkers hebben.
Maar ook genoeg die altijd weer nieuwe melkers zoeken omdat de anderen er weer weg zijn gegaan.
1 is er bij die laat melken maar elk kwartier even bij de buitenmelker komt en de snelheid opdraait omdat het hem niet hard genoeg gaat.
De melker ziet dat dan pas later en moet even harder doorwerken om tijd vrij te maken om de caroussel weer zachter te zetten.
En dan maar bij ab oost vragen om nieuwe melkers.....
Of zelf nooit melken omdat je er rugpijn van krijgt en schouder klachten maar wel trosjes melkers van ab oost verslijten die allemaal met schouder klachten weg gaan en dan op het laatst toch maar een stuk beweegbare vloer laat inbouwen omdat er anders via ab oost geen melkers meer kwamen.

Op het laatst ken je ze er wel voor....
+2
Ritchie
@Fendt926Driver

Op zulke gasten doelde ik eigenlijk @deJong , als je een beetje rondvraagt dan komen de verhalen over bepaalde bedrijven vanzelf bovendrijven.
+4
walker1
@Fendt926Driver Is maar goed dat ik nooit in zo'n caroussel bij zo'n type gemolken heb, want er was zeker wat kapot gedraaid dan. Toen ik lang geleden begon met werken bij een bodemonderzoeksbureau en als assistent mee moest op de sondeerwagen, had ik ook zo'n klootzak als collega die elke keer bij het eruit halen van de sondeerstang de snelheid opdraaide. Er in gaat langzaam en mag maar met een bepaalde snelheid ivm de meting, eruit kan echter zo hard als dat de man het bij kan houden. Is elke keer stang losdraaien en wegleggen en dat zo 20, 30 of soms nog meer keren achter elkaar, uiteraard afhankelijk hoe diep de sondering was. Maar goed die collega (zo'n type die je bij elk bedrijf wel vind en het nodig vind nieuwe mensen te pesten) draaide elke keer de snelheid en als ik het dan niet bij hield had die weer wat te zeuren. Maar als je echt te laat bent en die stang blijft maar omhoog gaan, dan gaat die uiteindelijk door het uitschuifbare dak heen. Dan moet er weer nieuw dakje komen, kost geld, wagen staat weer halve dag stil in werkplaats, kost nog veel meer geld. Nou ja, ik was dat ge-etter van die collega onderhand wel beu, had ook al paar keer gevraagd er mee op te houden. Toen zag ik hem weer stiekem aan de snelheid knop draaien, ik deed maar of ik het niet zag, draai nog een stang er af, zag collega naar buiten kijken en ik liet de rest lekker expres door het dak heen drukken. Collega schrikken, ik ook net doen of ik schrok, hahaha. Collega was ook nog het type wat dan zegt: "en jij gaat het vanmiddag maar uitleggen op kantoor" Nou prima, ik heb prima uitgelegd dat hij elke keer met die knop lag te klooien, enz. Toen bleek dus dat er al eens eerder precies zo'n zelfde geval is geweest met dezeflde collega en andere nieuweling. Is uiteindelijk nog op schriftelijke reprimande uitgekomen voor de collega, nou die was voorlopig wel even genezen van zijn kutgeintjes.
+2
Fendt926Driver
@walker1 klopt.
Een geintje op zijn plaats moet (meestal) wel kunnen.
Maar altijd weer dezelfde wordt ook een keer vervelend.
a3vandiejen
@walker1 Mooi verteld en gehandeld.
Deutz fahr 5206
@deJong

Lijkt mij ook wel leuk

Ik heb geiten en koeien gemolken

Die boer waar ik koeien molk
nam in 2013 een melkrobot

En die geiten boer was in 2018
Deutz fahr 5206
@deJong

Wat levert dat op aan € loon ?

Weet je ook bedrijven in de buurt van Nieuwleusen ?

Ben je daar ook een melkdiploma voor nodig ?
deJong
@Deutz fahr 5206

Over het algemeen is een melkdiploma niet nodig. Zolang je maar kunt melken. En of wilt leren melken.

Ik kom anders voor minder dan een tientje m'n nest niet uit. Maarja ik werk s'ochtends altijd op eigen bedrijf dus dat wordt ook al niks🤭

Maar een goeie melker/dierverzorger kan nog wel veel meer vragen.
yoohan
@deJong
Niet minder als een tientje? Dat zijn toch geen bedragen 😂 Hoe wou je daar voor gaan werken als je 25 bent?
Fendt926Driver
@yoohan net zeggen. 25 euro komt eerst.
Jij hebt toch niet gezegd dat ze zoveel koeien moeten melken??
Dat willen ze zelf..
En als zij zeggen dat ze niets verdienen wil niet zeggen dat jij dan ook maar gratis moet gaan werken.

De jongens van ab oost hadden ook van de directeur te horen gekregen dat ze ook op zondagmorgen gewoon voor netto 22 euro per uur moesten gaan melken.
Hadden ze de ditecteur wel aangeboden om hem dan te leren melken dan kon hij er ook zondags morgens uit
yoohan
@Fendt926Driver
100% mee eens, we leven bijna in 2021.
Een tientje per uur kun je niet eens de supermarkt van betalen einde van de maand.
25 euro komt eerst, en ook dat is nog geen vetpot netto. Als je tenminste verzekerd bent en belastingafrekening incalculeerd.
Fendt926Driver
@yoohan ik ben iets ouder dan jou.
Maar in mijn jeugd was je blij met 25 gulden op een zaterdag...
Tegenwoordig is 25 gulden per uur (11 euro) al niet meer genoeg
+1
yoohan
@Fendt926Driver
Ligt ook aan de leeftijd he. Is iets een bijbaantje op zaterdag of is het je vaste baan.

Mijn bijbaantje begon ik ook met 3 gulden per uur (dus 24 gulden op een zaterdag)
+1
GerbertXL
@Fendt926Driver volgens mij word er vergeten dat het om iemand van 16 gaat die naar eigen zeggen nog veel moet leren, beetje stageloper idee dus. Mijn vader had voor mijn tijd veel stagelopers en zijn motto was, als je goed je best doet word je betaald, als je niet je best doet en liever niet wil krijg je niks en als je lastig bent kun je thuisblijven.
+2
Fendt926Driver
@GerbertXL klopt. Ging zelf al uit van iemand die wat verabtwoordelijkheid heeft voor vrouw en kind.
Zelf betaalde ik mijn zaterdagshulp (toen 13) 5 euro voor een dag helpen.
Met de afspraak dat hij het trekkerrijbewijs van mij kreeg als hij 16 werdt.
Later ging het naar 10 euro per dag en het auto rijbewijs kreeg hij dan van mij.
Nu is hij 29 en helpt nog elke zaterdag morgen mee op het bedrijf (gratis) en op afroep met inkuilen (gratis) en hij mag van mij 140m² schuur gratis gebruiken voor zijn auto hobby.
Dus alle hulp is maatwerk.
Je kunt niet voor een ander invullen hoe het moet.
Maar alleen trekkerwerk is er niet maar ook alle rotklusjes moeten er niet voor hun zijn.
En daar moet je samen een mooi evenwicht in vinden.

Mijn ervaring leert wel een goede hou je bijna niet.
En een slechte wordt je bijna niet weer kwijt
+3
yoohan
@Fendt926Driver
Heb je een mooie regeling inderdaad met die jongen. Soortgelijke constructie heb ik ook met een goede kameraad met eigen kwekerij. Heb daar me eigen kleine werkplaats. In ruil daarvoor help ik hem met onderhoud van alle machines en help hem op de kwekerij soms. Dat gaat al jaren zo trouwens, we betalen elkaar nooit iets.
deJong
@yoohan

Zwart een beetje bijbeunen dacht ik zo.

Mijn maat die op ons bedrijf past als wij eens weg zijn krijgt schoon 17.5 per uur. Die red er maar mee.

Denk dat je met bijbeunen een minimumloon bij een boer iets van 11 euro onder de 36 uren op loonlijst

Al werk ik voor mijzelf en als ik mijn uren tegenover mijn loon zet haal ik de 10 euro niet eens😒
geweldenaar
Hier in de buurt zit er een vader en zoon met 300+. Melken nooit zelf mee, maar wel de hele tijd de melkers met een camera in de gaten zitten houden.
Deutz fahr 5206
@geweldenaar

Lekker vertrouwen in elkaar
tractortje
Hier in Belgie, en ik denk dat het voor Nederland ook zo is. De prijzen zijn ingestort van de voedselprijzen, boeren draaien deze tijd veel verlies door allerlei crisissen (corona, varkenspest, vogelgriep). Boeren staan nu niet echt te springen om extra personeel (ik spreek uit men omgeving). Allesinds wens ik jou heel veel succes in jou zoektocht. Ik liep als tiener ook rond op boerderij en dit heeft me echt geholpen als voorbereiding op men beroepsleven.
+2
MaxxuM4ever
Misschien eens solliciteren bij een agrarisch uitzendbureau? Hier heet dat AB vakwerk. Dan is je loon en verzekering geregeld en kom je hier en daar en wellicht op plekken die je zelf niet had bedacht. Ik heb het kkk wel eens gedaan, kwam ik bij een loonbedrijf in de groenvoorziening terecht. Lachen in de keet, mooi met elkaar aan de gang en op vrijdag werd er snack gehaald.
tractortje
@MaxxuM4ever je hebt het nergens beter dan de groenvoorziening 😂
MaxxuM4ever
@tractortje er moest een buis voor beregening door de weg berm worden aangelegd van een 4km lang. Hele dag een beetje in de gleuf.
deJong
@MaxxuM4ever

Zekers. Toen wij nog wat sterkere oudere mannen in het de famillie hadden. ben ik via een vriendin van ons, die bij een uitzendbureau werkte ook aan een leuke zomer baan gekomen.

Nu kan ik mij zelf Gas Cilinder keurmeester noemen😁 stralen was in het begin kl*te totdat er een andere strijder kwam die wat halfgaarder dan mij was. Toen ben ik omhoog gekropen tot afperser/keurmeester/spuiter. En een leuk gezellige baan gehad totdat ze naar een andere locatie verhuisden dat jaar, waar alles geautomatiseerd werd, op het afpersen na.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

De Nederlandse landbouwsector staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
42
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0