Yanmar f15d - Specificaties en reviews van f15d

Beste leden

Ik heb momenteel een Iseki TA 210 en ben erg tevreden over deze tractor zeker het vermogen en de kracht om bijvoorbeeld aarde te 'blijven' duwen. Nu is deze wel een beetje aan de grote kant aan het worden met zijn bijna 3 meter lengte en gewicht van 1100 kg. Er zitten landbouwbanden op en dit maakt mijn gras ook nogal kapot. Voor het meeste wat ik doe zoals paletten verplaatsen en aarde/compost verleggen is dit wel een handige tractor ook door de sterke lift, maar een voorlader zou echter het ideale zijn, ook om dingen van de aanhangwagen te kunnen halen. Nu zag ik een Yanmar F15d te koop staan met voorlader is heel goede staat. Ik dacht eerst dat het maar 15 pk was dus dit zou te weinig geweest zijn voor mijn hakselaar (bx42s) en frees (flash 125) Maar blijkbaar is dit pto power en heeft de motor 19,5 pk wat het zeer interessant maakt, ook het lager gewicht zou beter zijn om hem te vervoeren etc. Nu vroeg ik mij wel af wat deze tractor zou kunnen heffen aan de achterhef en met de voorlader en wat jullie vinden van deze tractor? Alvast Bedankt

Reacties

Fast Eddy
De Iseki wil goed trekken door zijn gewicht en banden. Houd er rekening mee dat als je een lichtere trekker koopt op gazonbanden dat je er minder grond mee kan verzetten als met een iets zwaardere. Ik zou het gewicht voor lief nemen en er andere banden onder doen. En proberen een voorlader erbij te krijgen.
+1
Deze zal toch maar 15pk op aftakas hebben hoor

Ik zou idd ook voor gazonbanden op uw iseki gaan en eens kijken of er nergens geen voorlader te koop staat. Tuinmachines klaas heeft veel zo'n dingen te koop staan (dit is geen reclame, ik ken dit bedrijf niet, enkel weet ik dat ze veel 2dehands hebben staan)

Mvg
+1
roscho
Die hakselaar heeft minimaal 12 pk nodig. 15 pk is daar maar nét boven. Het zal met die Yanmar niet overhouden.
Verder ken ik iemand met een 15 pk Kubota met voorlader. Hij vertelde mij dat het met het hefvermogen van die voorlader nogal tegenvalt. Met een kruiwagen vol grond houdt het wel op.
Alle reden dus om die zwaardere Iseki niet weg te doen en te proberen die in te richten naar je wensen: grasbanden en voorlader erop.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot pk ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
213
TREFWOORDEN