Animal Rights bindt strijd aan met ‘te commerciële’ schoolmelk

DEN HAAG (ANP) - Animal Rights bindt de strijd aan met schoolmelk. "Schaamteloze propaganda", vindt de dierenrechtenorganisatie, die vreest dat de neutraliteit van het onderwijs te grabbel wordt gegooid. Bovendien is melk helemaal niet nodig voor een goede gezondheid, stelt de club.

Quote:
Animal Rights stelt dat het onderwijs gevrijwaard moet zijn van verbintenissen met commerciële bedrijven. Schoolmelk stelt kinderen bloot aan een product en een merk. Dat heeft blijvende invloed. Het tast daarom de neutraliteit van de school aan. Animal Rights hekelt het vooral dat Schoolmelk kinderen het idee meegeeft dat zuivel een normaal product voor iedereen is. Vermaat: “Koemelk is voor een kalfje. Onderwijs zou kinderen kritisch moeten laten nadenken over of mensen wel koemelk moeten drinken in plaats van het te propageren. Zeker als je bedenkt dat er in de zuivelindustrie veel dierenleed is, zoals het scheiden van kalfjes van hun moeders.”

animalrights.nl/frieslandcampina-moet-stoppen-met-…

Laatste  |  

Reacties

+2
jan.1
Schaamteloze propaganda van animal rights,uitroeien van boeren staat bij hun bovenaan.
+5
Melkboer16
Ik weet niet hoe u het vergaat maar al die anti-reclame werkt bij mij averechts en dat hoor ik ook van kids! De hele dag die veggie-troep in de reclame blokken zijn ze spuugzat aan het worden!
Maw je kan je er druk om maken maar de beste reclame is dus ant-reclame
+12
JanCees
Het wordt tijd om Animal Rights dan ook meteen maar te confronteren met de midleidende lespakketten van WakkerDier de Dierenbescherming en allerlei andere Vegaclubkes
+1
wimpie61
Van de postcodeloterij kreeg iedereen een gratis vegetarisch menu , ze proberen iedereen die kant op te krijgen
Nooit weer dat spul is niet te vreten
Doe mij maar een echt stuk vlees en zuivel
+1
spotmelker
Wat een flauwekul verkopen die lui toch. Vraag maar eens aan een oncoloog wat die zijn patiënten adviseert. Volle melk, echte boter, vlees enz. En door daar van te genieten heb je sowieso al minder stress en daaruit voortkomende kwalen.
+3
gert-jan-klaassen
De kids hebben het momenteel over voeding op school. Ik heb m'n zoon direct 2 liter melk meegegeven (klein klasje) icm het rantsoen van de koeien met wat uitleg daarbij en de gehaltes.
Klasgenoot en vriendje van hem heeft thuis een biologisch bedrijf, heb zn vader gebeld en heeft hetzelfde gedaan.

Gevolg: Juf verrast met onze bemoeienis in het lesrooster, maar ze hebben toch een leuke en vooral lekkere proeverij gehad.
Frans Z.
@gert-jan-klaassen Das heel gevaarlijk.
Bekkink
@Frans Z. Want??? Een reden graag....
Frans Z.
@Bekkink Een keer een hele klas ziek door het drinken van rauwe melk. Om welke bacterie het ging weet ik zo niet meer.
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Frans Z.:
Das heel gevaarlijk.

Hier ook weleens een peuterspeelzaal en schoolklassen over de vloer gehad. Allemaal rauwe melk gedronken, voor zover ik weet leven ze allemaal nog 😀
kanniewaarzijn
@kanniewaarzijn Overigens vonden de kinderen die normaal geen melk lusten, deze melk wèl lekker!!
Frans Z.
@kanniewaarzijn Als ze hier komen mogen ze alleen in de tank kijken.
kanniewaarzijn
@Frans Z. Snap ik als je dat een keer meegemaakt hebt.
Frans Z.
@kanniewaarzijn Was niet bij ons gelukkig.
Grasbaal
Grappig:

Quote:
[Elk nadeel heb zijn voordeel. Zo ook het volgen van een plantaardig dieet. Uit onderzoek blijkt namelijk dat veganisten een groter risico op botbreuken lopen dan vleeseters. Ook vegetariërs ontspringen de dans minder. Dat blijkt uit het wetenschappelijke artikel dat maandag werd gepubliceerd in het medisch tijdschrift BMC. telegraaf.nl/nieuws/1987578529/…
+1
de jonge
@Grasbaal was zelfs op radio journaal, ik schrok er van dat er een keer iets positiefs over vlees en vis eten kwam.. vooral veel meer heupbreuken bij de niet vlees en viseters... zal mij benieuwen of het het volgende uur weer te horen is..........
Grasbaal
@de jonge moest hierom dan ook weer glimlachen:

Quote:
Veganisten en vegetariërs hebben doorgaans een lager BMI, zoals in deze studie ook het geval was. Een lager BMI kan in sommige gevallen ook in verband worden gebracht met het ontstaan van breuken. ,,Denk aan minder demping wanneer een persoon valt’’, zo komt naar voren in het onderzoek.
Nevergiveup
@Grasbaal ze proberen zich er weer uit te kletsen , haha
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Grasbaal:
Grappig:

Ook grappig: "de neutraliteit van het onderwijs..."

Moet je die lesboekjes eens inzien!
+1
Albert Altena
Niksnutten willen de baas zijn!!!

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot melk , onderwijs , gezondheid , schoolmelk en den haag ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
2.320