FrieslandCampina: gerucht klopt niet, Keurentjes blijft

Frans Keurentjes treedt niet af als voorzitter van coöperatie FrieslandCampina en dus ook de Raad van Commissarissen van het zuivelconcern. Een woordvoerder van FrieslandCampina weerspreekt met klem de geruchten die in de melkveehouderij de ronde doen.

Laatste  |  

Reacties

+2
puntertje
Er gaat ook een gerucht dat clown Bassie in de running is. Maar het kan ook wel zijn dat daarmee ook Hans Huijbers of zelfs Kees Romijn werd bedoeld.
Je bent toch wel een heel slechte gerucht verspreider als je met zo'n naam aan komt zetten.
Melkboer16
Als men dan weet wie het gerucht verspreid heeft dan kan je die naam ook wel noemen!
Of zou de bezorgde boerenclub erachter zitten?!
+1
paul1
Financieel gezien heeft hij deze baan misschien hard nodig in deze barre tijden
+7
Wolswinkel
Ik hoor het voor het eerst en ik denk dat Boerenbusiness het zelf ook gedroomd heeft. Je moet wat als er niets te melden valt. Misschien verstandig om bij BB zelf wat mensen te vervangen om daardoor wat volwassener te worden. Lijkt wel één grote studieopdracht daar.
+2
Melkboer16
@Wolswinkel dat is mijn gedachte ook bij BB, voor veel geld abonnement verkopen en interessant doen!
Maar het is allemaal drie keer niks die hele site!
+2
Noordoost
Jammer
Albert Altena
Nieuws begint heel vaak met een gerucht.
familie pelle
Gezien de flaters en communicatie rondom koemonitor zou ik daar niet raar van opkijken.
Kempenaar
Zou wel goed zijn voor rfc als hij vertrekt
+1
koeiboer
@Kempenaar niet alleen hij
Noordoost
@koeiboer de hele “top” plus de ja-knik raad kunnen er ook wel uit
Wolswinkel
@Noordoost schik bij Aware?
Noordoost
Wolswinkel
@Noordoost 👍das al een hoop waard!
Bartlehiemboer
Ik zie Keurentjes er ook nog wel voor aan zelf deze roddel naar buiten gebracht te hebben. Er is iets aan hem waarvan ik denk hij gaat straks net als Tjeerd de Groot zijn...
+1
Bennie Stevelink
Stel dat Keurentjes zou vertrekken en er komt een nieuwe voorzitter, wat moet die anders doen om positief gewaardeerd te worden?
+3
Bekkink
@Bennie Stevelink alle domme fratsen wat geen geld opleverd eruit flikkeren. Koekompas en kringloopwijzer om mee te beginnen...
+2
Jaap40
@Bekkink de link met Natuurmonumenten of andere NGO's verbreken. Als agrarische/ melkvee sector moet je hun pacht systeem niet ondersteunen. De gronden van de boeren hebben ze illegaal verkregen. Zie uitspraak Europese Hof.
De zuivel moet al helemaal stoppen met een plus op de melk als vergoeding bij deelname aan dit corrupte pacht systeem.
+1
robbies
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
wat moet die anders doen om positief gewaardeerd te worden?

Zijn taak als voorzitter van de RvC: toezicht houden namens de leden op de onderneming en desgevraagd advies geven. Meer niet. Hij moet zichtbaar zijn naar zijn achterban, maar niet persé in de melkveesector. Ik denk dat een goede voorzitter daar een dagtaak aan heeft. Het huidige bestuur lijkt vooral druk met zaken die niet tot hun "core-business" horen. Ik weet niet of ik blij moet zijn met een voorzitter die tot de meest invloedrijke personen in de agribusiness hoor. Ik heb liever rust in de tent en dat is het allerminst
Sjaakiee
@Bennie Stevelink] 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Kempenaar
@Bennie Stevelink de groene gedachte buiten werken en weer geld gaan verdienen
Rodeo clown
@Kempenaar in de VS is de melkprijs al bijna 2 jaar boven de 40cent .met geen vlog geen weidemelk geen planet proof melk duurzaamheid huh. Co2 footprint huh dierenwelzijn ai. Zou al die zogenaamde meerwaarde hier met al die melkstromen controlerende instanties opgevreten worden door de kosten.
Elvis
@Rodeo clown bij dean foods ging het ook zo geweldig
+1
royale
@Rodeo clown ik zou zeggen: cashen hier en naar Amerika gaan! Er zijn daar veel stoppers de afgelopen 2 jaar! Er zijn ook nog steeds gedwongen veilingen: ndauctioneers.com/auction/…
Rodeo clown
@royale hier in nl worden er verkocht maar meestal via een makelaar.
puntertje
@Bennie Stevelink Wat minder zeggen 'ik heb u gehoord' zonder geluisterd te hebben.
+2
Melkboer16
Wat RFC ook doet en wie er ook in het bestuur zit het is nooit goed!
Welk RFC lid is hier nu werkelijk ontevreden en wil graag de kale melkprijs?!
Als koe-Alert onderdeel is van PP melk en je krijgt 2 cent meer wie doet er dan niet mee?!
A-ware leveranciers en DOC-leden staan met de rug tegen de muur en kunnen nu nergens anders meer heen!
Vreugdenhil leveranciers willen ook een cent meer en Leerdammer boeren klagen steen en been over de hoge eisen en de slechte communicatie!
Ga aan het werk i.p.v. zitten te zeiken op RFC
robbies
@Melkboer16 Er is ook bij RFC zat te verbeteren. Niet in de laatste plaats de communicatie
+1
Melkboer16
@robbies klopt daar is de DR voor! Lees net een topic van ontevreden CONO leden, die hadden toch de hoogste melkprijs buiten Rouveen om?
Het is overal KUT blijkbaar en ik wil ook een hogere melkprijs maar dat is in de rest van Europa niet anders!
+3
robbies
Quote Reactie van @Melkboer16:
klopt daar is de DR voor

De verschillende districten spelen geen rol in het communicatiebeleid en dat rammelt gewoon. Webcare antwoordt de vragen op Melkweb anoniem, verwijdert bijdragen van haarzelf die niet in de communicatielijn passen, er komen allerlei rare filmpjes naar buiten over Natuurmonumenten waar blijkbaar geen boer binnen RFC naar gekeken heeft. We hebben allemaal wel een paar voorbeelden. Helaas draait het binnen onze coöperatie hoofdzakelijk nog om beeldvorming en niet zozeer om de inhoud. Alles wat naar buiten komt is gespind door de marketingafdeling en iedereen wordt opgedragen om vooral één communicatielijn aan te houden. Zoiets gaat ten koste van je authenticiteit en authenticiteit is precies wat Frans ontbeert.
+1
Vetspuit
@Melkboer16 is opkomen voor je opbrengsten geen vorm van werken dan? Niet dat je daar op dit forum veel mee kunt daarentegen. Prikkebord is voor velen meer een uitlaatklep van frustraties geworden, dat was ook bekend toch?
Jaap40
@Vetspuit maar velen die het toch ff lezen
koeiboer
@Melkboer16 zeker bestuurder.... of affiniteit met het bestuur?? Melk verwerken en verwaarden dat is wat Rfc moet doen...en een melkprijs tegen kostprijs uitbetalen is geen verwaarden.. En de rest is onzinnige zooi die de kostprijs geen goed doet... 40% meer personeel en geen drup melk meer verwerkt en verwaard. Dus ik denk dat je der geen zak verstand van hebt.
Antonie
Deze man zit er al sinds de fusie, vernieuwing zou denk ik ook wel op zijn plaats zijn...
Jaap40
@Antonie wordt tijd voor iemand die weer eens kritisch naar allerlei overbodige kosten gaat kijken en daar het mes in gaat zetten. Méér kosten maken op zaken die niets extra opbrengen hou je niet lang vol.
Bennie Stevelink
@Jaap40 laten ze een voorbeeld nemen aan DOC: die hebben de laagste kosten.
Jaap40
@Bennie Stevelink gelukkig hebben we bij RFC zoveel produkten en produkt kennis dat de vergelijking met low cost DOC een onzin vergelijking is.
+1
weurding
@Bennie Stevelink als ze de laagste kosten hebben waarom dan niet de hoogste melkprijs?
+2
Wolswinkel
@weurding Succes met de ‘onderwijzing‘ die je zometeen gaat krijgen. Doe er je voordeel mee.😉
Bennie Stevelink
@weurding ik denk dat je het antwoord wel weet.
Andere coöperaties hebben hogere kosten per liter maar de extra opbrengsten die ze per liter halen zijn hoger dan de extra kosten. De kosten zijn dus rendabel.
Als je wilt gaan snijden in de kosten moet je eerst goed weten welke kosten rendabel zijn en welke niet. Anders gaat de melkprijs, met het snijden in kosten, niet omhoog maar omlaag.
weurding
@Bennie Stevelink dus zeg maar als doc dezelfde kosten had als rfc zouden de leveranciers ten dode opgeschreven zijn....gaat er uiteindelijk toch om wat er aan het eind van de streep overblijft, in dit geval de uitbetaling aan de leveranciers.
puntertje
@Bennie Stevelink Nou nou, Nobelprijs voor de economie voor Bennie. En de Nobelprijs voor infantiliseren van collega´s ook.
+1
Bennie Stevelink
Dat doen ze toch zelf @puntertje door eenzijdig over kosten te zeuren zonder de relatie met toegevoegde waarde te erkennen.
puntertje
@Bennie Stevelink Als jij zo onnozel bent dat je denkt high input automatisch leidt tot high output moet je anderen niet uitmaken voor sufferds die het niet snappen. Jij verkondigd continu dat hoge kosten niet erg zijn omdat het in de extra marge wel weer terug komt. Van nuance van jouw zijde is zelden sprake.
+1
Bennie Stevelink
@puntertje nergens zeg ik dat kosten automatisch terugkomen in de opbrengst. Ik neem alleen afstand van mensen zoals jij die er automatisch vanuit gaan dat kosten niet rendabel zijn en dat we een veel hogere melkprijs kunnen krijgen door systematisch in de kosten te snijden. Voordat je in kosten gaat snijden moet je eerst weten welke kosten wel en welke niet rendabel zijn.
+1
Wolswinkel
@Bennie Stevelink Het hoeft niet systematisch, niemand die dat beweerd. Bij RFC is het momenteel de hoogste tijd om het wèl te doen en dat is iets heel anders als systematisch of structureel op de kosten te hameren.
+1
puntertje
@Bennie Stevelink Ja, en jij denkt dat mensen stellen dat er kritisch naar de kosten gekeken moet worden niet het onderscheid willen maken tussen noodzakelijke kosten en te overdadige overhead. Kom op man, we zijn allemaal ondernemer, je hoeft geen lagere school economie hier te onderwijzen. Juist als het niet goed gaat is het moment daar om kritisch te kijken, als de bomen tot de hemel groeien valt juist minder op hoe de overbodige overhead is opgeschroefd. En bovendien krijg je veranderingen er dan niet door want ´het gaat toch goed´. Je referentiekader zegt meer over jezelf dan de mensen die je probeert terecht te wijzen.
jg
@Bennie Stevelink Jou is gevraagd om met betrouwbare cijfers te komen die jouw beweringen ondersteunen.
sorry
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
beeld nemen aan DOC: die hebben de laagste kosten.

van de melkverwerkende coops in nederland ,staat fc in rechter rijtje... net boven doc...en dat met al die dure jongens én meisjes in de TOP....
+1
Afm2011
@Bennie Stevelink heb jij er een goede verklaring voor dat het melkprijsverschil tussen rfc en doc kleiner wordt? Doet doc het beter of doen wij (rfc) het slechter ? Loopt de meeropbrengst van de producten bij rfc terug of lopen de kosten teveel op ?
Bartlehiemboer
Met de macht en positie van Friesland Campina zou ik beginnen met meer werk maken voor een betere melkprijs. Iedereen kan het wel afschuiven op de EU op de minister of op de gemaakte afspraken. Fc had of heeft de macht om te kunnen zeggen die melkprijs moet landelijk omhoog. Ik heb de melkfabrieken nog nooit actie zien voeren hier voor. Of tenminste een poging tot. Als daar vooruitgang in komt is er vast wel waardering voor het groen gebeuren. Nu mogen de boeren maar steeds in actie komen terwijl wij gebukt gaan onder de uitbetaling.
Jaap40
@Bartlehiemboer prima reactie
Maar dat groene waar je het over hebt gaat de consument dus gewoon niet voor betalen. Zeker niet in crisistijd
+1
Jawis
@Jaap40 de consument wil wel....echt....maar de grootgrutters vrekken het. En als die de prijs niet verhogen hoeft de conument het dus niet te betalen. De grote supers van west europa... daar moeten we zijn....
George
FrieslandCampina: gerucht klopt niet, Keurentjes blijft

Waarom kan dit bericht niet eens gewoon waar zijn. 😂
+1
Marco de 1ste
Zo vaak gezien als dergelijke "bestuurders" stoppen, is het thuis ook gedaan met hun boerenbedrjf. Valt er toch een riant inkomen weg.
Melkboer16
@Marco de 1ste lijkt me niet bij Frans. Piet Boer boert toch ook gewoon door!
marcsterreborn
Waar rook is, is vuur
+1
Detukkeroettwente
@marcsterreborn Ik denk dat er GEDONDER is in DE (dure) TOP van RFC ,

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot melkveehouderij , frieslandcampina , zuivelconcern en coöperatie ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
58
DEELNEMERS
29
WEERGAVES
4.297