Boeren een jaar na massaal protest op het Martinikerkhof: 'We zijn niets opgeschoten'

Woensdag precies een jaar geleden vlogen er eieren, tomaten en stro door de lucht voor het provinciehuis in Groningen. Honderden boeren kwamen met hun trekkers naar het centrum van de stad om te protesteren tegen het stikstofbeleid.

Reacties

Albert Altena
Je kunt ook zeggen. We zijn bij een keerpunt aangekomen.
Spuit11
'We zijn niets opgeschoten'

Natuurlijk niet, dat is beleid. De overheid heeft de tijd.
BertK
@Spuit11 ook als de bouw weer stilvalt?
casev
@BertK er zijn wel meer sectoren stilgevallen op dit moment, en dat ging met het grootste gemak. Dus of ze daar in denhaag snachts over wakker liggen?
+2
George
Quote Reactie van @casev:
er zijn wel meer sectoren stilgevallen op dit moment

Ik vind het tamelijk bizar en ongelooflijk. Dit virus gaat er echt niet door weg en dus moeten we met deze waanzin aan de gang blijven totdat ze een veilig vaccin hebben. Tegen die tijd is het gedaan met de mensen die afhankelijk zijn van de horeca , toerisme , evenementen , luchtvaart , etc.
Als je ziet wat ze na dit voorjaar geld hebben uitgedeeld en wat het nog gaat kosten hadden ze beter de gezondheidszorg op orde gebracht en gezorgd dat verplegend personeel goed betaald wordt en dat er genoeg ziekenhuiscapaciteit is. Ik begrijp niks van die lockdown. Bovendien kleurt hier de gemeente vuurrood van de besmettingen maar ligt er geen mens in het ziekenhuis. En in omringende gemeenten al exact hetzelfde. Wat er hier in de ziekenhuizen ligt komt grotendeels uit de randstad welke zijn overgeplaatst. En bij ieder kuchje en niestje maar testen , testen en nog eens testen , je wordt bijna ziek getest. Moeder van de buurvrouw zit in verzorgingstehuis en was gevallen. Wat denk je even testen en ja hoor ze heeft corona . Is een vrouw van bijna 90 en mankeert helemaal niks. Maar ze heeft t wel.
Het is gewoon bizar.
BertK
@George wat testen ze eigenlijk, virus of antistoffen? Ik meen virus, maar weet niet zeker.
+1
wotan2
@BertK dna resten van virus, kan ook een ander virus zijn dat er veel op lijkt; uitslag positief.
+1
casev
@George ik deel dit keer voor de volle 100% jouw mening george. In maart moest iedereen bang gemaakt met hoeveel mensen er toen wel niet dagelijks stierven, en werd de leeftijd daarvan angstvallig stil gehouden, inmiddels moet je heeeel goed zoeken wil je ergens uberhaupt dat aantal kunnen vinden....
Koeien boertje
@casev lijkt wel een verkiezing stunt.
Wie is de grote sinterklaas
George
@Elvis
Dat hebben we hier in Cranendonck dit voorjaar ook gehad , het verzorgingshuis halveerde bijna. Maar met alle respect , het waren allemaal mensen die geboren waren in de jaren 30 en veelal dement waren en onderliggende ziektes hadden. Her was wel heftig voor het personeel en voor familie die niet afscheid mochten/konden nemen en uitvaart niet kon zoals je het wilde door de coronaregels.
Nu zijn er hier ook oplopende besmettingen en kleurt de gemeente donkerrood op de kaart maar ligt er al 22 weken niemand meer in het ziekenhuis uit Cranendonck met coronaklachten
Albert Altena
@George Toch zijn er oplopende opnames in de ziekenhuizen.
Dat is toch wel iets om je zorgen over te maken.
Spuit11
@George Met wie je ook spreekt, er zijn er maar weinig die écht iemand kennen die corona hebben. Dan bedoel ik geen laf testje maar daadwerkelijk opgenomen in het ziekenhuis.
Elvis
@Spuit11 ik weet wel een boer op de ic te liggen

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot stro , lucht , eieren , groningen , boeren , tomaten , protest , trekkers en stikstofbeleid ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
1.868