Hyrdrolische filter Deutz 8006

Ik zit met het volgende probleem;
Als ik met mijn deutz 8006 rond rij kan ik hem niet recht laten rijden, het stuur verspringt altijd, idem als ik niet rijd en ik draai aan het stuur verspringt deze precies in stukken/ verspringt deze.
Hierbij dacht ik aan te weinig oli op het servostuur, van waar komt deze oli? Waar zit het olipeil? Oli filter? Of heeft dit een andere reden? Alvast bedankt

Deel dit artikel

Reacties

InsaneNL
We zijn toch iets meer info nodig, is het er een moet voorwiel aandrijfing of alleen achter, een van de weinige met echt orbitol/servo of een gewone met stuurbekrachtiging? hoe bedoel je verspringen? gaat het draaien van de wielen met sprongen tijdens het sturen?
twand2505
Als je eentje hebt met stuurstang haalt die de olie uit de bak, maar als ik je verhaal lees verwacht ik dat het een special varriant is met obitrol en stuurcillinder, in dit geval zit resevoir links in een ronde pot hier zit ook het filter in.
InsaneNL
@twand2505 als je een zonder 4wd hebt kunnen de bussen ook te strak zijn als je ze net vervangen hebt, gaat die ook hakkerig van sturen. Maar als de topic starter niet reageert komen we er nooit achter.
roscho
Ik ga ervan uit dat je een orbitrol-besturing hebt, dus volledig hydraulisch, met een of twee stuurcilinders bij de vooras. Om rechtuit te rijden, moet je het stuur heel langzaam rond draaien. Dat duidt meestal op een lekje in de orbitrol.
Heb je alleen stuurbekrachtiging (of helemaal geen bekrachtiging), dan is er een vaste verbinding tussen stuur en wielen en zou er (behalve wat stuurspeling) geen verloop van het stuur kunnen optreden.
Ik heb wel eens gehoord dat het repareren van zo'n orbitrol een kostbare zaak is, je zou misschien het best op zoek kunnen gaan naar een gebruikte die nog goed werkt.
Ik vond een bedrijf waar ze zeggen de orbitrol te kunnen reviseren, je kunt daar altijd even informeren: stevens-uden.nl/servostaat-en-orbitrol/

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot hydroliek en filter ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN