Dierenactivisten voeren actie bij provinciehuis in Den Bosch, twee actievoerders van het dak gehaald

Dierenactivisten hebben zich vrijdagochtend rond acht uur verzameld bij het provinciehuis in Den Bosch. Het gaat om actievoerders van Animal Rebellion. Twee actievoerders hadden zich op het dak van het provinciehuis boven de hoofdingang vastgeketend. Rond halfnegen werd de eerste met een hoogwerker naar beneden gehaald en in een politiebusje gezet. Snel daarna volgde de tweede.
Er hebben zich zo'n twintig actievoerders bij het provinciehuis verzameld. Daar is veel politie op de been. Ze worden bijgestaan door de brandweer met dus onder meer een hoogwerker.
De actievoerders staan bij de hoofdingang met spandoeken met onder meer de teksten 'De provincie heeft schijt aan Brabant' en 'Fijnstof is niet fijn, is niet tof'.
De politiek in Brabant, en breder in Nederland, stelt volgens de actievoerders de economische belangen van de veehouderij boven die van burgers. Ook is er te weinig aandacht voor het klimaat. "We zijn absoluut niet tegen boeren", geeft een activist aan. "We vinden dat de politiek de boeren betere handvatten moet geven. We willen een systeem waar mensen, dieren en boeren van profiteren."

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot voeren , dierenactivisten , veehouderij , brabant , dieren , burgers , politie , politiek , brandweer , klimaat , bosch en hoogwerker ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0