Hoger melksaldo bij minder opbrengsten en kosten

Melkveebedrijven hebben de laatste 4 kwartalen, van juli 2019 tot en met juni 2020, de kosten verder weten te reduceren. Ondanks dat de opbrengsten terugliepen, wist het gemiddeld melkveebedrijf wel een hoger melksaldo te realiseren.

Deel dit artikel

Reacties

+1
Bekkink
Dus de melkprijs kan nog meer omlaag
+2
JappieJo
@Bekkink ik zal wel de enigste prutser zijn maar mijn rek is wel uitgerekt eigenlijk
+4
grös
@amor
MELKsaldo KOEsaldo, ik kijk wel gewoon naar het BANKsaldo, dan weet ik diract hoe we er voor staan.
amor
@JappieJo ligt natuurlijk aan de accountant
Bekkink
@JappieJo ik pruts met je mee😏
+2
bio boer
@JappieJo geld wat er niet is geef je ook niet uit dus lagere kosten je kan het ook uitgestelde investeringen noemen
Noorderling
@bio boer
Interen op voorraden, betalingtermijn rekken, machines verkopen en wat terug leasen, grens van de rc opzoeken, vee verkopen. Je kunt wel degelijk achteruit boeren zonder geld tekorten te hebben.
royale
Ik weet niet hoe ze het ruwvoer waarderen maar hier is er meer voer gewonnen en ook meer teelt en bewerkingskosten gemaakt door minder droogte. Dit drukt nu best op de liquiditeit. Ik melk dit jaar echt op kostprijs en kan niks extra’s doen!
Achso
Men is toch redelijk ver van het pad af. Je hebt minder opbrengsten en wat hoger saldo, maar bankrekening leeg.De hele nederlandse periferie moet men ook rebooten. Die houden de hardwerkende nederlandse veehouder arm, door ongelooflijke fouten in economisch denken. Als voorbeeld: ForFarmers gaat in de toekomst inzetten op innovatie. Hadden ze dat niet dan??
Dat eeuwige geneuzel dat hogere melkproductie ten koste gaat van.... De afgelopen jaren Allerlei soorten ruwvoer gemaakt, maar krachtvoer blijft hetzelfde evenals de productie. Als men alle krachtvoeders met elkaar vergelijkt, zijn alle componenten hetzelfde: mais, tarwe soja raap en een berg palmpit troep. Kuilen droog maken zodat het niet te verteren is en dan maar krachtvoer er tegen over zetten om er maar iets van melk eruit te krijgen. Absurd
Noorderling
@Achso
Broei is vast een goed verdienmodel.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot melkveebedrijven en melkveebedrijf ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!