Kijkt Schouten uit naar het einde van dit ministerschap?

Carola Schouten werd in zomer van 2018 tot twee keer toe uitgeroepen tot de populairste minister van het kabinet-Rutte III. Zowel in de peiling van Maurice de Hond als in die van Een Vandaag kreeg de landbouwminister van alle zestien bewindslieden de hoogste beoordeling. De boerendochter straalde betrokkenheid, passie en deskundigheid uit en daarmee scoorde ze goed bij zowel de eigen achterban als bij de kiezers van de oppositie.

Deel dit artikel

Reacties

Kringloper
Ze kan beter Dominee worden!
+2
weurding
@Kringloper moet je dan niet van onbesproken gedrag zijn?
Jannus
Quote Reactie van @weurding:
van onbesproken gedrag

Besproken gedrag is de stap naar toegeven van je fout(en) en een ieder weet dat we allen als mens niet altijd de juiste keuzes maken en ken ook dominees die toegeven ook niet zonder zonden te zijn,wie wel
weurding
@Jannus dan wachten we tot ze haar fouten toegeeft. Heb je effe?😉
puntertje
Met betrokkenheid en passie kun je nu eenmaal discutabele besluiten niet compenseren. Dat kan tot en met de kleuterschool.
+6
van Ittersum
Ze/een minister is de sergeant van een bataljon. Je hebt de verantwoordelijkheid wel maar je zwemt tussen de officieren en je manschappen in. Voor beide kanten doe je het nooit goed genoeg.
Buiten het : wie, wat, waar is het een pispalen-job, weinigen kunnen hier goed mee omgaan of is er geschikt voor
Jannus
Quote Reactie van @van Ittersum:
een pispalen-job

Gaat in iedere geval de kerels makkelijker af want die kunnen erbij blijven staan
+1
Noorderling
Quote Reactie van @van Ittersum:
ar is het een pispalen-job, weinigen kunnen hier goed mee omgaan of is er geschikt voor

Eerlijk zijn, daar begint het mee en wek je vertrouwen mee. Je kunt vanalles vinden, maar er om heen draaien en de zaak verdraaien bereik je niets mee. Kunt van Tjeerd en Jesse alles vinden, ze draaien er niet om heen, streven hun doelen na en het leek/lijkt ze ook nog een heel eind te lukken. In de huidige tijd met snelle media en informatieverstrekking houdt je niemand meer voor de gek, tegen de personen onder je een antwoord geven dat ze past, maar ook bij wie jij verantwoording af moet leggen ga je op den duur natuurlijk hartstikke nat mee.

Wie neemt je na zon voermaatregel en als reden de droogte om het maar in te trekken nog serieus? Of een ambtenaar die de rekensom in zijn hoofd heeft maar toevallig op vakantie is, diegene bestaat dus niet. Wel mee mogen praten maar er wordt niets met je input gedaan, gevolg is dat er elke keer een stukje af brokkelt en op den duur stort de zaak in.
+2
van Ittersum
Quote Reactie van @Noorderling:
Kunt van Tjeerd en Jesse alles vinden, ze draaien er niet om heen, streven hun doelen na en het leek/lijkt ze ook nog een heel eind te lukken

Deels mee eens

Zij zijn de officieren van een bataljon, dragen niet de directe verantwoordelijkheid voor de manschappen maar hebben we een ongezouten mening. Zaten zij op die zetel gaan ze ook volkomen nat. Tjeerd en Jesse drammen graag maar hebben geen in- en belevingsgevoel voor de mensen die dit moeten uitvoeren dus in mijn opinie ook ongeschikt.
+1
Jannus
Quote Reactie van @van Ittersum:
Tjeerd en Jesse drammen graag

Zijn cameleons en kleuren zich naar de omgeving waarin je acteren
joske1980
Ze zit er nog wel een jaar hoor. Eer dat er een formatie rond is
BertK
@joske1980 kunnen dan niemand voor LNV vinden?
walker1
@joske1980 ja, kan nog wel eens een lastige formatie worden. Maar goed, na de verkiezingen neemt een demissionair kabinet vaak geen ingrijpende beslissingen meer.
demelkboer
De agrarische sector kijkt er wel nasr uit
+1
de hoef
@demelkboer dat is erg kort zichtig , als ze weg zijn en er een andere komt zijn ze in eens goed , kijk maar na braks
Rodeo clown
@de hoef dan moet het wel heel slecht worden . Wat er na Carola gaat komen
+1
Farma_boerke
@Rodeo clown dat is de goden verzoeken. Zoek ff een stukje ongelakt hout om af te kloppen svp!
+1
casev
@Rodeo clown d66 heeft er vast wel een paar klaar staan om het stokje over te nemen...... tel je zegeningen met wat je heb, grote kans dat het alleen maar slechter word. De tijd dag cees Vogelaar of sieta minister zal worden gaat nog even duren...
de hoef
Quote Reactie van @Rodeo clown:
dan moet het wel heel slecht worden

je zal nog is aan me denken , binnen twee jaar
+2
mlkvhoudr
@de hoef nou maar hopen dat die niet ineens onder de sex ineens keihard oh de hoef begint te roepen 😃
+3
weurding
@mlkvhoudr of hoeftniemeer....
Rodeo clown
@mlkvhoudr jij zult wel flink opgewonden geweest zijn toen carola de hele zondag avond bij zomergasten zat.
+1
verbi
@Rodeo clown Even knuppel in hok gooien. We hebben v Aartsen,Brinkhorst En Dijksma gehad nou die waren vele malen beroerder dan Carola. Die presteerde het om tijdens de varkenspest de varkenstak even 25% af te nemen. Dat vuile spelletje werdt ook bij de MKZ gedaan. Stel nou eens dat Carola een voorstel indiend alla Tjeerd de Groot 50 % eraf nou dan komen er rechtzaken en uiteindelijk komt er 25% uit. Boeren denken dat ze gewonnen hebben overheid lacht zich kapot. Het is ook niet altijd mijn minister maar wil maar zeggen het veel beroerder uit kan pakken als D33 of GL de minister gaat leveren. Dus laat Carola voorlopig maar mooi zitten. Zal nu wel een hoop bagger over me heen krijgen maar het is maar even een nadenkertje wat de gevolgen kunnen zijn.
+2
Rodeo clown
@verbi het gaat niet om Carola. Het gaat om de top ambtenaren die maken de dienst uit . Carola is maar een boodschapper. En na Carola komt de volgende boodschapper.
+3
Weidezicht
@Rodeo clown het maakt ook niet uit of schouten weggaat of blijft zitten. Zo n gladde als de groot gaat er gerust zitten. Om zijn zin door te drijven. Die wordt geil van die boerentegenstand. Het gaat ook niet om de persoon schouten, het gaat om (de waardeloze) mentaliteit van regering en politiek en alles daaromheen. Van WUR tot waterschap, van provincie tot bankwezen, van NZO tot postcodeloterij, overal zit dat foute linkse geinfiltreerd. Die gaan het pand echt niet verlaten, als carola de benen neemt.
+2
demelkboer
@de hoef ik heb het met haar van af dag een al geschoten. Als je zo koketteert met je boerdochter ding ben ik dr al klaar mee.

Ze werd aangenomen als bestuurder en niet omdat ze een blauwe maandag tussen de koeien had gelopen
mlkvhoudr
@demelkboer ik niet hier krijgt iedereen een kans en ze had goede teksten aan het begin onder andere het robuuster en eenvoudiger maken van de mestwet.

Helaas weinig van terecht gekomen
+1
Rijkuil
@mlkvhoudr Weinig???💩💩💩💩💩
Helemaal niets
Nog erger; ze heeft er een enorme bende van gemaakt.
Zo erg zelfs dat het haast onvoorstelbaar is.
mlkvhoudr
@Rijkuil Sallander hè die spreken niet met grote woorden, het hoeft van mij niet zo nodig is Sallands voor ja dat gaat dus echt niet gebeuren he

Of die ik persoonlijk het allerergste Sallands is de volgende : nou weet ik nog niet zo daar moet ik nog even over nadenken, je hoort nog van me

En dan nooit wat weer horen 😃 zeg dan gewoon nee denk ik nog steeds als 3e generatie import
+2
weurding
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
ze had goede teksten aan het begin

verkering is ook hoopvoller dan het huwelijk 😉

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot zomer en hond ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
32
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN