'Brandende elektrische auto niet per se gevaarlijker'

De vermeende risico's van elektrische voertuigen in ondergrondse parkeergarages krijgen de laatste maanden veel aandacht. Een nieuw Zwitsers onderzoek werpt een licht op de zaak.

Reacties

Tinus
Zonder problemen is het allerminst:

Quote:
Er komen bij een brand in een elektrische auto weliswaar giftige gassen vrij, zo constateerden de onderzoekers, maar deze bleven ook bij ondergrondse proeven en simulaties onder de kritische waarden. Daarnaast bleek uit het onderzoek dat moderne ventilatiesystemen van tunnels en garages autobranden het hoofd kunnen bieden, ook als dat om een brandend elektrisch voertuig gaat. De stelling dat een dergelijke brand een parkeergarage of tunnel kan beschadigen, werd onderuitgehaald. Wel moeten er snel richtlijnen en oplossingen komen voor het zwaar vervuilde blus- en koelwater. Daar zitten bij brandende elektrische auto's te veel zware metalen in om het in het rioolwater te lozen.

..maar ik kan me niet voorstellen dat het blussen van een gangbare brandstof auto geen zwaar vervuild water oplevert..

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot nieuw , auto , onderzoek , veiligheid , licht en blussen ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
74