Boer zoekt water: deskundigen schieten te hulp om herhaling ‘nachtmerrie van 1976’ te voorkomen

Na de regen van de afgelopen dagen zou je het misschien niet zeggen, maar de droogte in Nederland baart steeds meer zorgen. Vooral bij boeren. Ze vrezen de nachtmerrie van 1976. Moeten ze straks weer voedsel voor hun koeien uit Ierland of Denemarken halen, omdat hier niets meer groeit? Waterschappen en boerenorganisatie LTO Noord schieten te hulp met gratis wateradvies en een deskundige aan huis.

Deel dit artikel

Reacties

JappieJo
Op tijd beregenen dat weet ik nu wel
+2
Frederika
Tuurlijk er is vast wel weer een deskundige
+1
Jannus
Quote Reactie van @Frederika:
een deskundige

Toen was er niemand die zeurde over het klimaat
+1
weurding
Stro toch niet moeten verhakselen😅
Weidezicht
@weurding nee dat is ook zonde. Ging vroeger veel met oom mee naar zeeland, stro halen. Waren de aardappels en uien goed aan de prijs, werd er verkakseld, of ging het de schuur in, tot volgend voorjaar, waren de prijzen voor aardappels e.d slecht, belde ze of je a.u.b vrachtje stro wilde halen, en werd er achter de wagen al gevraagd of die paar honderd direct wilde betalen, i.p.v. na het weekend. Jaar erna kon die weer bedelen om vrachtje.
weurding
@Weidezicht betwijfel of het zonde is. Paar jaar maïs haalt veel o.s. weg . Zaaien er vandaag bladramenas in. Beide goed voor de grond
ronald73
@weurding Toen ik nog alles akkerbouw had met 80% granen in het bouwplan met al het stro onderploegen gedurende 20 jaar zou mijn grond dus superdroogteongevoelig moeten zijn. En wat denk je?
weurding
@ronald73 verdroogd nog net zo hard?🙈 was wel hardleers dan.. 20 jaar🤭
George
Quote Reactie van @ronald73:
oen ik nog alles akkerbouw had met 80% granen in het bouwplan met al het stro onderploegen gedurende 20 jaar zou mijn grond dus superdroogteongevoelig moeten zijn. En wat denk je?

80% graan 20jaar lang? 20 jaar niks verdiend!
weurding
@George die zijn er met melkvee ook wel🙈
+1
Farma_boerke
Adviseurs schieten te hulp, ik dacht dat de vouchers nog niet waren uitgegeven.
+4
boer.
Gaat daar het gras van groeien dan
Jaap40
Voorraad van 1 jaar opbouwen, heb je nu niets aan, maar is gratis tip van ervaringsdeskundige. Voucher niet nodig.
+23
JohnDeere6serie
Als al die deskundige en adviseurs en ruifvreters nou ook de koeien komen onderhangen met 34 graden of de haspels snachts komen verzetten. Tot die tijd geen behoefte aan advies.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot droogte , lto , koeien , ierland , waterschappen , regen , denemarken , boer , voedsel en 1976 ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
17
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0