Elon Musk (Tesla) nog niet uit het veld geslagen met verzekeringsplannen

De proef met Tesla’s eerste ‘eigen’ autoverzekeringen draaide vorig jaar uit op een mislukking. Inwoners van Californië konden hun Tesla rechtstreeks bij Musk verzekeren. In tegenstelling tot de verwachte 20 procent lagere kosten, spuugde het algoritme veel hogere premies uit dan in de vrije markt beschikbaar waren. “Dat product was versie 0.9”, zei Musk onlangs in een gesprek met investeerders.

Musk vertelde daar nog steeds bezig te zijn met het optuigen van een grote verzekeraar speciaal voor Tesla’s. Nog steeds met de doelstelling om een premie te kunnen leveren helemaal afgestemd op het rijgedrag van de verzekerde. Die premie zou per maand vastgesteld kunnen worden.

Deel dit artikel

Reacties

Tinus
Musk lijkt Amazon's model te volgen: marktaandeel veroveren, vervolgens een voor een de activiteiten van bedrijven die afhankelijk zijn van jouw succes overnemen.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot tesla , elon musk en autoverzekering ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0