Massey Ferguson 7624 - Climate control blaast niet

De automatische climate control van onze Massey ferguson 7624 blaast geen koude lucht, het motortje draait vol gas maar er komt amper koude lucht uit de gaten. De lucht die eruit komt heeft wel de goede temperatuur alleen er komt dus amper iets uit en dus blijft het gloeiend heet in de cabine. Hoe kan dit? De lmb heeft er al naar gekeken en die zei dat er geen probleem mee was.... heeft alleen het filter in de cabine vervangen.... Volgensmij hoort het gewoon net zo te zijn als bij de shovel dat er veel koude lucht uit komt en het motortje mooi stil is zodat je nog wat van de radio kan horen 😂

Reacties

EA_MF
Ventilator draait wel mee met het motortje? En geen verstoppingen waar de lucht vandaan moet komen? Zomaar een paar wilde gokken, even het dak open maken en je kunt alles vrij simpel controleren volgensmij, bij de oudere cabines wel in ieder geval.
rommert14
@EA_MF heb er niet veel verstand van verder, ik dacht misschien is het een standaard probleem bij zo'n automatische climate control. De handmatige op de 7615 doet het prima en ze hebben beide net geen 4000 uur.
rommert14
@EA_MF het probleem is ook dat wanneer je de trekker start alles goed werkt, het gedonder begint als het warmer wordt dan kan ie het niet meer bij benen en dan geeft ie het maar op.
Siete
@rommert14
Schijnt er bij te horen. Tot 10uur gaat t goed en dan begint de ellende. Wat kan helpen is de kachelmotoren even schoonblazen. Daar wil zich wel vuil op hopen op de schoepen. Dan draait hij wel maar verplaatst te weinig lucht. Tenminste dat hebben wij wel gehad.
Luik voor op het dak even open maken dan kun je in principe overal vrij makkelijk bij komen.
Anders zit er rechts onder je cabine nog een kraantje. Die kun je dichtdraaien. Dan wordt alles ook nog net ff kouder.
In t algemeen vind ik de koude lucht huishouding gewoon vrij waardeloos. Tenminste met wat k gewend was is dit gewoon KUT.
rommert14
@Siete ja, ik ook. Onze volvo shovel is gewoon 👌 zelfs als het 30 graden is en die heeft 14000 uur. Ik zal er eens naar kijken. Volgende keer geen eentje met ac kiezen dus, de handmatige in de 7615 en 5445 zijn prima, ook als het warm is. Inprincipe kan het achteraam wel open maar liever niet met maaien
bartjuh
@rommert14 heb dit eens met een 6215r jd meegemaakt. De temperatuur voeler in de condensator was kapot. Hierdoor bleef hij te hard koelen en kwam er ijs in de ventilatorgangen. Als je de airco even uit zet komt er op een gegeven moment wel weer lucht langs. Je zou je dus eerst kunnen redden door hem handmatig aan en uit te zetten.
rommert14
@bartjuh klopt ja, als ik hem na een half uur uit zet kan hij weer prima koelen. Zou die sensor daar ook ergens in het dak zitten? 🤔
bartjuh
@rommert14 zit vlak na of in die koeler waar de lucht door komt richting je cabine
Siete
@rommert14
Die zit idd boven in het dak.
De eerder genoemde plaat los en dan zit hij daar tussen die beide roosters zeg maar. Is n lange pen.
rommert14
@Siete aha, en anders het lmb maar weer bellen, koplampen zijn er ineens ook mee gestopt 🤷‍♂️ Deze trekker heeft niet zo'n zin om te werken....🙈
Siete
@rommert14
Trek het paneel maar eens uit de rechter cabine stijl. Waar de schakelaars in zitten. Kans is groot dat die geoxideerd is en vervangen moet worden. Heb ik ook gehad 🙈
rommert14
@Siete ik begin eerst bij de zekeringen 😅
rommert14
Gister meegeweest op een 8470 met hetzelfde climate control als wij hebben en die koelde gewoon super @Siete
Siete
@rommert14
Oké. Dat is eerlijk gezegd serieus de 1e keer dat ik dat hoor 🙈
Blijf t ook vreemd vinden hoor. Heb alleen bij de mijne de hoop op gegeven 😞
+2
rommert14
@Siete ik heb me erover verbaast, echt een prima trekker zon 8470, mooi geluid ook voor die pers.
Siete
@rommert14
Ken ze helaas alleen van foto's en filmpjes. Die dingen draai(d)en hier bij ons in de regio bij mijn weten niet. Heb het altijd wel mooie trekkers gevonden.
+1
rommert14
@Siete ik kende ze ook niet, dit was de eerste keer dat ik ze van binnen zag, het is natuurlijk wat ouderwets maar wel een hele luxe trekker voor zijn tijd. 4 keer dubbelwerkende ventielen op de armleuning, isobus etc.
+1
Siete
@rommert14
Ik heb het model altijd al prachtig gevonden. Net als de 8160 en 8170. Gewoon een brute uitstraling. Ben nou niet per se een MF fan ofzo, maar bepaalde types kan ik wel waarderen.
+1
schluterman
@rommert14 waarschijnlijk is de thermostaat van de airco condenser kapot. Die regelt de airco. Nou als je de airco aan zet gaat het de eerste paar uur goed en dan koelt hij te hard met als gevolg dat je airco radiateur bevriest en dan heb je een blok ijs. Je zou hem eens handmatig kunnen bedienen om te kijken of dat hij wel werkt een uur aan half uurtje af . Ik heb het zelfde gehad bij mijn volvo l90c. Nieuwe thermostaat knop met een voeler erop en klaar. En af en toe die radiateur schoonblazen die zitten meestal kei dicht met stof.
rommert14
@schluterman zal het eens proberen om hem handmatig te bedienen 👍
rickboer blija
@rommert14 @Siete in de buurt van hallum draait een 8270, dat is ook een monster trekker
rommert14
@rickboer blija deze loonwerker heeft ook nog een 8280 met 11000 uur
Siete
@rickboer blija
Bedoel je misschien eentje van Tolsma Tzum?
rickboer blija
@Siete volgens mij niet, toen ik m zag zaten er geen stikkers op
Siete
@rickboer blija
Oké. De oude van Ebe is daar heen gegaan. Vandaar mijn vraag. Geen idee wie hier nog meer zo'n ding heeft eigenlijk.
zettelmeyer
@rommert14 zon rampending heeft hier in de buurt ook gelopen. Die trekker had altijd wat. Stond ook meeste tijd voor kilverbak. Toen de eigengebrek verzekering afliep gelijk ingeruild
rommert14
@zettelmeyer 7624?
zettelmeyer
@rommert14 nee zon 8470
mf6495driver
@zettelmeyer

Loonbedrijf hier in de buurt heeft lang een 8450 gehad, dik over de 10000u gegaan en die was er goed over te spreken.
rommert14
@zettelmeyer aha, kan zo'n ellende hok zijn als onze 7624 natuurlijk, niet elke 7600 serie trekker is slecht.
mf6495driver
@rommert14
Ik hoor eigenlijk niet veel slecht over de 7600 serie... .
rommert14
@mf6495driver deze 7624 heeft alleen maar trammelant
rommert14
Nieuw ventiel is er vandaag tussen gekomen, we gaan het beleven...

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot defect ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
33
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
1.088
TREFWOORDEN