Als je boer en Tweede Kamerlid bent: 'De boeren zijn boos, ik denk ook wel een beetje op mij'

Maurits von Martels (CDA) werd in 2017 met ruim 21.000 voorkeurstemmen in de Tweede Kamer gekozen, maar denkt niet dat hem dat bij de komende verkiezingen weer gaat lukken. "De boeren zijn boos, ik denk ook wel een beetje op mij."

Deel dit artikel

Reacties

+1
Twentsch Land
Alles goed doen en naar ieders wens kan ook niet !
Maar tot nu toe is wel bar weinig zichtbaar geweest wat je voor collega’s hebt gedaan of beter gezegd hebt proberen te doen.

Iets meer had toch mogelijk moeten zijn.
+2
gerrie-hul
@Twentsch Land Wat moet hiermee Berouw komt naar de zonde
+6
kanniewaarzijn
"Meer boerenverstand in de kamer" en dan beamen dat boeren wel verantwoordelijk zijn voor een heleboel stikstof"uitstoot" en dat boeren zelf ook wel weten dat het anders moet......

Weg met die kerel!!
+1
mlkvhoudr
@kanniewaarzijn een heleboel dingen moeten anders daar kan ik hem geen ongelijk in geven te beginnen met een betere marge verdeling
nicolien
@mlkvhoudr was jij niet degene die marge genoeg had of heb ik dat mis?
En ik weet niet hoe je een smylie zet hier maar die moet je er wel bij denken hoor.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @nicolien:
En ik weet niet hoe je een smylie zet hier

Spatie en een dubbele punt. Dan kan je er een aanklikken.
+1
mlkvhoudr
@nicolienik probeer gewoon eerlijk te zijn vorig jaar zonder vlog Beurden wij cumulatief 38,45 nu met vlogtoeslag 38,47

Het word nu "spannend" of de melkprijs weer aantrekt omdat we als fabrieksgemiddelde wel van 38.5 naar 34.35 gezakt zijn en dit is de merklijn de opstallers zullen op 31.10 zitten op t moment

Mijn vrouw werkt er bij naast in de zorg dan kan ik toch niet gaan roepen met nog zo n gemiddelde melkprijs dat het allemaal kloten is.

Waar ik wel moeite mee heb is maand in maand uit verhaaltjes moeten lezen over hoe moeilijk de marktomstandigheden zijn en vervolgens wel elk jaar weer moeten constateren hoe hun winst weer hoger is geworden.

Ik heb er alle belang bij dat mijn afnemer een gezond bedrijf is maar vind wel dat de melkprijs systematiek zo zou moeten zijn dat we elkaar versterken en niet wij het werk en oeverloze discussies over het wel of niet betalen van bovenwettelijke eisen en zij de centen.

Ik wil ook meer van die koek en ben bereid daar op in te spelen maar dan wel op basis van eerlijke controleerbare afspraken.

Dat is hoe ik er in zit over alles valt te praten mits voldoende vergoed
+2
nicolien
@mlkvhoudr ik staat er wel hetzelfde in dat dacht ik al , ik kreeg nog 35 cent ex vlog ex weide dus mag nog niet heel erg mopperen .
Ja kan altijd beter dat gaat ook wel een keer gebeuren maar als dit de bodem van markt is teken ik er voor. We hebben in het verleden onder de 20 cent gebeurd waar praten we nu over.dus ik vind echt in verhouding met veel andere sectoren dat we nog aardig wegkomen.
Weidezicht
@nicolien dat je dan nu tevreden bent, is mooi, maar ten eerste is dat niet de verdienste van de politiek, en hebben die andere sectoren wel in de afgelopen 40 ? Jaar gewoon meegedaan met prijsstijgingen, salarisverhogingen e.d. zou je nu weer op die 20 cent of minder zitten had je toch zelf je broek op moeten houden en zeggen had je in de goede jaren (dus die jaren met die jaren 80! Melkprijs) maar vet op je botten moeten kweken.
+1
nicolien
@Weidezicht tevreden heb ik niet gezegd
Maar in vergelijking met andere sectoren komen wij denk ik nog goed weg.
En nee 20 cent trek ik nu ook niet meer.
+3
puntertje
Z'n bedoelingen zullen goed geweest zijn, maar partijkader heeft niet zoveel met mensen met voorkeurstemmen. En binnen zo'n partij bereik je dan ook niets als backbencher. Maar ja, als je er toch zit kun je net zo goed zo nu en dan toch fel uithalen, je verblijf in de 2e kamer is toch éénmalig. Ook dat heeft hij niet gedaan. Middelmaat van middelmaat zogezegd. Altijd nog beter dan De Groot die mikt op extremistische stemmers om zijn volgende zetel veilig te stellen.
Melkveehouder.
Hij snapt niks van de CDA politiek. Hij laat zich door zijn eigen club naaien met de broek dicht! @puntertje
+6
Stroman
Ik ben niet boos op Van Maurits. Ik ben teleurgesteld. En dat is veel erger!
+4
Noorderling
@Stroman niets te verliezen en dan je zo eenvoudig aan de kant laten spelen waarvan jezelf de conclusie al getrokken hebt. Stemvee, daar laat je je toch niet voor lenen.
+1
Stroman
@Noorderling Ach ik hoopte gewoon op een positieve verandering en daarbij leek Maurits de minst slechte keuze.
Achteraf kunnen we stellen dat hopen toch echt uitstellen van teleurstelling is.
de Tank
@Stroman En teleurstelling is dan weer een gevolg van een verkeerde verwachting.
+2
Alan
@Stroman dat is id beter beschreven. Dat gevoel heb ik nog meer bij Geurts. Een sector die ons land opgebouwd heeft zo kapot gemaakt en dan door mensen waar wij ons vertrouwen in gegeven hebben zo in de kou gezet worden. Dit voelt nog erger als wat Klaver zegt. Die verteld zijn mening tenminste eerlijk al doet dat ook pijn.
Melkboer16
@Alan Geurts heeft tenminste gedaan wat ie kon voor de sector!
Dat het niet altijd is wat wij horen wil dat begrijp ik wel!
Maar Oplaat heeft het ook niet altijd goed gedaan en Pietje Blaauw ook niet! Annie heeft ook voor ons in de kamer gezeten en ons ook N2000 door de strot laten douwen!
Von Martels heeft niks helemaal niks voor ons gedaan en dat kun je can de hierboven genoemde namen niet zeggen!
+1
Melkveehouder.
Goh zeg, vertel jij me nou eens wat Geurts voor de sector heeft gedaan? Als je bedoeld het imago van zijn politieke partij op te vijzelen c.q. zijn eigen positie veilig te stellen, ja, dan heb je gelijk. @Melkboer16
+3
Markus
@Melkveehouder. Wat zijn we vergeetachtig. Geurts is zo’n beetje de enige die voor ons opkomt in de tweede kamer. Hij zorgde ervoor dat geborgde zetels Waterschap niet worden afgeschaft, zorgde ervoor dat er een commissie Hordijk kwam die fouten in model naar boven haalde. Hij zorgde ervoor dat we binnenkort kunnen leasen zonder afroming, ploegverbod permanent grasland komt ruimte voor, cowboy gedrag Brabant werd door hem op agenda gezet. Hij zet zich in voor de nertsenhouders dat ze fatsoenlijk kunnen stoppen. En ga zo maar door. Beetje respect en steun voor hem is op zijn plek.
+3
Alan
@Melkboer16 toen Baudet in de kamer vertelde wat ik en vele vonden van schouten had hij ook zijn mond kunnen houden. Door Baudet terecht te wijzen op eventuele botte uitspraken laat hij zien dat hij het gevoel met de boeren verloren heeft.
Markus
@Alan ben je het stemgedrag van FvD al weer vergeten? Die gaan ons naar de mond praten en doen daarna niks voor ons.
+1
Alan
@Markus ben er ook bang voor. En de PVV vind ik linkse racisten. VVD is ook hartstikke links geworden. CDA krijgt mijn stem ook niet. Wordt niet makkelijk.
+1
Kruiswijk
@Alan Het functioneren van beide Cda kamerleden is een deceptie voor de landbouwsector. Dhr. Geurts probeert weliswaar af en toe iets positiefs voor de sector te doen. Hij wordt zwaar gehinderd door de coalitie en zwakt zijn goed bedoelde moties te vaak af zodat er een nietszeggend alternatief aangenomen wordt. Hij heeft aangegeven beschikbaar te zijn voor een een derde termijn als kamerlid. Het ziet er naar uit dat het cda hem terecht op een onverkiesbare plek gaat positioneren. Zijn collega landbouwdeskundige in de fractie heeft niets positiefs bijgedragen voor de sector in deze kabinetsperiode.
Kruiswijk
@KruiswijkNa enige aarzeling heb ik besloten om op dit forum af en toe een kritische reactie te plaatsen wanneer daar tijd voor is.
Het doet recht aan de inspanningen die dhr Geurts doet om ik heb N paar punten toe te voegen. Hij is de meest bekritiseerde politicus en stelt dat terecht ter discussie. Zijn functioneren wordt in ernstige mate beperkt door de fractiediscipline en zijn positie in de kamer. Het ministerschap van Lnv is vanuit Cda oogpunt strategisch bij de CU neergelegd. Want: hoe hard had de landbouw wel niet geschreeuwd wanneer een cda partijlid de klus had moeten klaren in deze vierjaarlijkse periode. Slim op voorhand een goede uitgangspositie gekozen want in dit en de volgende kabinetsperiode heeft de landbouw geen schijn van kans. Achteraf gezien kun je hier bedenkingen over hebben.
Het bevreemdt mij dat er zo weinig aandacht naar de positie van zijn collega’s gaat. Excuus: er is er 1 die wel heel veel aandacht getrokken heeft door vanuit de nzo de boeren het graf in te duwen. Maar dat terzijde.
De partij CU verdient geen inhoudelijke aandacht. Daar heeft Seegers de misstap gemaakt een potentieel politiek talent het ministerschap toe te delen. Het kan verkeren.
Maar dan wordt het interessant. Hoe zit de vvd zelf in elkaar. De al eerder naar buiten gebrachte rigide fractiediscipline binnen die partij is schijnbaar een voorbeeld voor veel kiezers. De minister-president stond op een voortreffelijk zetelaantal ten tijde van de Corona crisis. Mensen zoeken een leider die houvast kan geven. Dat gegeven is belangrijker dan waar je dan samen met die leider naartoe gaat.
Onderdeel van de vvd fractiediscipline is mevrouw Lodders. Wanneer de discussie over het functioneren van de cda kamerleden zuiver gevoerd mag worden dan dien je ook haar verdiensten voor de sector in haar carrière tegen het licht te houden.
Voorzichtige stelling die ik durf in te nemen is een afkorting die door een persoon genaamd George op dit forum vaak gebruikt wordt. KNMEG.
mlkvhoudr
@Kruiswijk als je niet bang bent dat de meerderheid hier je een lul vind mag je zelfs af en toe wat positiefs posten 😉
Jannus
Quote Reactie van @Kruiswijk:
de cda kamerleden zuiver

De CDA politici hoppen teveel heen en weer en dat geeft een gebrek aan leidersschap,het zou beter zijn een vleugje linkse kleur mee te roeren in een iets rechtsere koers maar daar missen ze de juiste persoon voor en worden er teveel zoete broodjes gebakken,Jacco doet dat in ieder gavl nog enigszins maar van Martels nu niet echt bepaald terwijl hij dat wel met zijn boeren verstand dient te weten dat een vuist op tafel ook aandacht krijgt,zie maar aan het FDF
+7
Kringloper
Hij had beter kunnen zeggen, ik ben een zacht gekookt eitje en heb niks gedaan voor de boeren. Maurits ga wat anders doen man, je ben net als Carola totaal nutteloos voor de agrarische sector!
+5
-Jan-
Stel voor markvande oever met voorkeurstsemmen in de kamer en dan donderd het elke week in het torentje
+2
kanniewaarzijn
@-Jan- Dat houdt de boel wel scherp.
Alan
@-Jan- die overleefd dat niet. Zo'n goede beveiliging kunnen ze hem niet bieden. De veganisten zijn vele malen gevaarlijker als een paar moslim terroristen die het op Wilders gemunt hebben.
+1
-Jan-
@Alan let the force be with him 😄

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot cda , verkiezingen , boer en tweede kamer ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
33
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0