Wolf verantwoordelijk voor gedode schapen bij Heusden en Heeze

De schapen die eind mei en begin juni zijn gedood in de omgeving van Heusden en Heeze begin juni, zijn allemaal aangevallen door een wolf. Dat blijkt uit DNA-onderzoek.
De natuurorganisatie BIJ12 heeft van alle aangevallen schapen onderzocht door wat voor dier ze gedood zijn. Nu zijn de resultaten bekend van de periode tussen 20 mei en 10 juni. In Brabant werden er toen in totaal zeventien schapen door een wolf aangevallen. Het is niet duidelijk of het telkens om dezelfde wolf gaat.

Heeze en MaarhezeOok na 10 juni zijn er nog schapen aangevallen. In Heeze en Maarheeze werden in de rest van de maand juni nog eens negen schapen gedood. Ook daarvan wordt onderzocht of dat het werk is van een wolf. Maar die resultaten zijn nog niet bekend.

In de omgeving Heusden en Haarsteeg heeft de wolf zich ondertussen al een tijdje niet meer laten zien. De wolfwerende netten die de provincie uitleende aan boeren om hun schapen te beschermen, zijn inmiddels weer opgeruimd.

LEES OOK:
Is de wolf op de terugweg naar Brabant? Belgische wolvenkenners waarschuwen Nederlandse collega’s
Wolf en hond bijten schapen dood in Sterksel, voor schapenhouder Hans is de lol eraf
Alle dode schapen in de omgeving van Heusden zijn het werk van één wolf

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot schapen , brabant , hond en wolf ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN