‘Wat Farmers Defence Force doet is geen actievoeren maar intimidatie’

Neem plaats op de sofa van Irene van den Berg:

Laten we het beestje nu eens bij de naam noemen: wat Farmers Defence Force doet is geen actievoeren maar intimidatie. ,,Farmers Defence Force kun je zien als een pitbull die in je broek hangt. Wij hebben ons vastgebeten en laten niet los voordat onze eisen zijn ingewilligd’', sprak een regionale FDF-actieleider in het blad Boerderij. Omdat een pitbull niet bepaald een vreedzaam dier is, vind ik dit een enge vergelijking. Maar nog beangstigender is de boodschap dat de boerenclub geen nee duldt. Dat is ronduit ondemocratisch en kan alleen maar leiden tot verdere radicalisering.

Want wat doet de FDF met mensen die hun mening niet delen? Voorman Mark van den Oever zei afgelopen zaterdag in het magazine bij deze krant dat hij er ‘alles aan zou doen’ om Jesse Klaver en Tjeerd de Groot - het D66-Kamerlid dat stelde dat de veestapel moet worden gehalveerd - ‘klein te krijgen’. Dat leek mij een impliciete bedreiging, maar het gesprek keuvelde daarna vrolijk verder over het pasgeboren zoontje van Van den Oever. Maandag kwam naar buiten dat De Groot aangifte heeft gedaan wegens doodsbedreigingen in Facebookgroepen van radicale boerenclubs. Het zou goed zijn als journalisten zich wat minder naïef opstellen ten opzichte van de FDF.

Maar nog belangrijker: de politiek, en dan met name minister Carola Schouten, moet zich veel steviger uitspreken tegen de intimidatie van burgers en politici door boze boeren. Ik vrees dat ik wel weet waarom ze dat niet doet: Schouten heeft ook een auto met nummerbord, een adres en een zoontje. En geen zin om te worden ‘gerecenseerd’ in een Facebookgroep van radicale boeren.

Deel dit artikel

Reacties

Stroman
Tsjonge jonge de overbetaalde linkse pennenlikkers hebben het maar druk met verhaaltjes schrijven waarvan de strekking al van bovenaf wordt opgelegd.

Vraagje aan een aantal fanatieke prikkers hier die het woord goed feitelijk kunnen onderbouwen: Kunnen jullie niet infiltreren in dit bolwerk en de verhaaltjes een andere toon geven?
+1
Oh die weer. Eerder had ze een vergelijkbaar dommig en bazig verhaal: prikkebord.nl/topic/209304/
Die andere van de libelle is nog dommer en arroganter.

Geen tijd om uitgebreid stuk te typen, maar het valt op dat ze gemakkelijk bevolkingsgroepen over een kam scheren en tegelijkertijd (linkse) politici boven alle twijfel verheven zijn. Iemand met kritiek op hen is namelijk gelijk een leugenaar. En komt een boer of sympathisant op een trekker dan is het gelijk intimidatie.Zou een stel (we zijn over het algemeen grote, flinke) kerels zonder trekker komen in hun werkoutfit, dan zullen deze ‘gutmenschen’ het overigens vast ook zeer bedreigend vinden.

Nee, dit soort linkse ‘gutmenschen’ dulden geen tegenspraak en hebben het liefste onderdanige boeren die met gebogen hoofd en de pet in de hand de hele week in de weer zijn voor weinig geld. Boeren die als ze worden gekort of onteigend, zich niet verweren, maar de andere wang toekeren.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @somerled-delremos:
Oh die weer.

Deze tante is nu typisch zo iemand die domweg nakakelt wat iedereen kakelt. Hoog tijd dat iemand haar eens bijpraat, maar daar zal ze wel niet naar willen luisteren. Slechte journalistiek!
+4
puntertje
Nou nou, alle racismedebatten ten spijt zeer verheven doen over je eigen afkomst omdat als je in een ander nestje geboren was gedoemd was voor galg en rad op te groeien. Het neigt naar het aloude coloniale superioriteits denken waar juist mensen als deze auteur denken zo ver van af te staan. En als je niet mee marcheert met het gedachtegoed van deze mensen wordt je als minderwaardig gezien. Een lesje geschiedenis leert dat dit vaker is gebeurd. Een voorbeeld van hoe zgn. moraliteit blind kan maken.
JohnDeere6serie
@puntertje precies, ze doen exact waar ze ons van beschuldigen, iets met splinter en balk.
Kars
Je ziet wel. Als je geen boer meer bent. Kun je nog altijd inhoudsloze columns schrijven, voor een wijvenblad
pieta
Dat is die vrouw die te pas en te onpas, of het er nou wel in kan staan of totaal niets mee te maken heeft schrijft over vegetarisch/minder vlees eten en afschaffen van de bio-industrie. Zo doorzichtig.
+1
robbies
@pieta het grootste gevaar van een columnist: niet meer weten waarom je daar zit. Deze dame is als columnist aangesteld om haar bespiegelingen op ons consumentengedrag te geven. Bij gebrek aan inspiratie en onder druk van haar deadlines krijg je dit soort onzin. Ongeschikt dus
pieta
@robbies Exact wat ik bedoel.
Albert Altena
Gewoon een schrijfster die van geen toeten en blazen afweet.
+2
Bekkink
Begint met een D en eindigt op rietwief
jan w
Kunnen we niet allemaal een mailtje sturen, met wat dit kabinet doet met het welzijn van de boeren in Nederland?
+2
Jowi
Intimidatie ?? FNV dat is pas intimidatie elk jaar zeuren en staken om 5% loonsverhoging en nog geen 40 uur in de week maken.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot van den berg en farmers defence force ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0