Koeien gered uit riviertje de Tongelreep bij Valkenswaard

Twee koeien zijn zondagochtend in het riviertje de Tongelreep gevallen in Valkenswaard, nabij de Achelse Kluis. Beide dieren werden opgemerkt door een visser en konden met de nodige moeite uit het water worden gehaald.
De eigenaar van de dieren werd gewaarschuwd en heeft een ver-rijker geregeld van een bevriende boer. Met materieel van de brandweer kon een strop om de dieren worden gelegd. Daarna konden de koeien redelijk eenvoudig de dieren uit het riviertje worden getrokken. Beide dieren maken het goed en lopen weer in de wei.

De man die de koeien opmerkte was aan het vissen in het slib-reservoir dat daar aangelegd is om vervuild slib vanuit België op te vangen. Doordat het regelmaat uitgegraven wordt om later verbrand te worden als chemisch afval, was het ook moeilijk in te schatten hoe diep het water was.

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot water , koeien , dieren , boer , wei , afval , getrokken , brandweer , belgie en visser ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0