Stihl Heggenschaar valt weg in toerental

Hallo allemaal,
Ik hoop een beroep te kunnen doen op jullie goede raad;
sinds enkele dagen heb ik wat problemen met m'n stihl heggenschaar hs 82r
wanneer ik begin te werken dan loopt alles prima.. maar na enkele meters valt het toerental volledig weg (vooral bij het verticaal snoeien). ik moet dan als het ware met m'n gashendel "pompen" om het toerental erin te houden.
Raar maar waar, bij stationair draaien, is er geen enkel probleem! zal niet stilvallen zo, maar als ik de gashendel ingedrukt houd wel.
ik krijg de indruk dat er geen benzine naar de machine geraakt..

weten jullie soms waar dit kan aan liggen?

Alvast bedankt!

Deel dit artikel

Reacties

inspecteurfendt
Tank zuigt vacuum, vervang de ontluchter maar
5000 fan
Luchtfilter schoon?
en t tank filter/aanzuigfilter kan soms blijven hangen, als de tank dan niet helemaal gevuld is kan r geen benzine opgenomen worden als de machine gekanteld is
Corne S
Benzineslangetje verteerd / breukje?
roscho
Tank je Aspen? Sommige brandstoffilters kunnen daar niet tegen, lossen op en gaan verstopt zitten. Als je voor het eerst Aspen gebruikt, kan er zich ook troep verzamelen in de carburateur. Even demonteren en in een akoestisch badje laten reinigen.
gijs-cambier
@roscho schitterend dat ga ik eens proberen! bedankt!
gijs-cambier
Hallo allen,

Ik had er mij zaterdag opnieuw aan gewaagd om met de machine te werken, dit is wat ik jullie er kan over vertellen:

*eerste half uur werken, zonder problemen (sparrenhaag verticaal gesnoeid)
*daarna begonnen de symptomen terug lichtjes de kop op te steken (snoeiblad hangend naar beneden leek nog best te werken, eens naar boven toe draaien, valt toerental naar beneden.
*ik heb er zeker op gelet dat de machine steeds vol benzine was vanaf de eerste symptomen merkbaar werden..
*ook terug opnieuw kon ik wel verder als ik met de gashendel een pompbeweging maakte (werkte best als ik dat snel deed)
wanneer ik horizontaal begon te snoeien, heb ik de benzinetank eens opengelaten om te zien of het probleem zich bij het vacuum bevond, maar mocht niet baten, zelfde toerentalval trad op.
*het stationair toerental is doorheen heel dit verhaal prima blijven werken (nooit stilgevallen)
*naar het einde van de werken toe (bijna op het laatste) kon zelfs het "pompen" niet meer baten, ik kreeg hem gewoon niet meer op toeren... (met volle benzinetank)

met deze info.. enige ideetjes? miss de carburator kapot?

Alvast bedankt voor de reacties!!
David-B
Is de motor rondom helemaal vrij? Geen bladeren of snoeihout tussen de koelribben? Heb het zelfde gehad met mijn maruyama heggenschaar, deze wilde na een tijdje draaien ook niet meer op toeren blijven omdat deze te warm werd. Alles even met perslucht proper gemaakt, en het probleem was weg ...

Waar je nog kan nakijken, is of de brandstofleiding Of opvoerpomp (ronde plastic bol dat je vult bij voor het starten) nergens verduurd is of ergens een heel klein scheurtje heeft. Want bij het starten pomp je de brandstof omhoog waardoor deze een kleine reserve heeft, maar na een tijdje is de reserve weg, en zuigt hij misschien een klein beetje lucht aan waardoor hij op hoge toeten niet meer genoeg brandstof krijgt.

Het is maar een idee...
gijs-cambier
@David-B Bedankt! ga ik onmiddellijk eens naar kijken
David-B
@gijs-cambier of brandstoffilter al eens nagekeken of geprobeerd te draaien zonder filter? Gebruikt u motormix, of mengt u zelf? Indien u zelf mengt, en de benzine heeft nogal lang in de tank gezeten, kan het zijn dat de filter dicht zit met de 2takt olie.
Deutz fahr 5206
Dit is tractor fan geen hoeveniers site/groenvoorziening
+4
GROENEDEERE
@Deutz fahr 5206 en dat bepaal jij niet.
Hij krijgt hier voldoende tips en adviezen en dat is toch iets waar tf voor staat
+1
SJB533
@GROENEDEERE
Zo is het! Daarnaast heeft een heggenschaar meer samenhang met AGRARISCH materieel, dan een auto, om maar iets te noemen.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot stihl ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
12
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN