Kans op onweersbuien met hagel en windstoten (maar misschien ook niet)

Regen, hagel, onweer... Alles is vrijdag in de tweede helft van de middag mogelijk, zo vertelt Diana Woei van Weerplaza. Maar het kan ook dat er helemaal niets gebeurt.
"De lucht is instabiel", legt Diana uit. "Ik zou daarom vanaf de tweede helft van de middag regelmatig de regenradar checken. Vrijdagochtend vroeg was de temperatuur met zo'n 21 graden al vrij hoog en vrijdagmiddag wordt het echt puffen met 30 tot 32 graden. Daarbij kunnen er zeer lokaal een paar regen- en onweersbuien ontstaan. Waar, dat is nog de vraag. Of het er sowieso van komt is ook nog onzeker."
WindstotenAls er een bui in Brabant ontstaat, kan dit volgens de weervrouw een forse zijn. "Met veel regen, hagel, onweer en windstoten. Dus als je een stukje vlees op de barbecue wil leggen en het begint donker te worden, zou ik alles even naar binnen halen."
Ook zaterdagochtend krijgen we te maken met een paar regen- en onweersbuien. "In de middag knapt het op en wordt het maximaal 25 tot 27 graden, maar dan steekt een frisse westenwind op. 's Avonds is het dan wat aangenamer. Rond etenstijd wordt het 21 graden. Als het droog is, kun je prima barbecueën."
Volgende week stuk minder warmVoor mensen die het een beetje gehad hebben met de hitte, heeft Diana goed nieuws. Volgende week wordt het in Brabant een stuk minder warm. "Hooguit zomers warm met temperaturen van 25 tot 27 graden."

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot temperatuur , warm , lucht , vlees , brabant , regen en donker ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0