Kamer wil brede voeraanpak voor stikstof

Landbouwminister Carola Schouten moet afspraken maken met de sector voor een pakket aan mogelijkheden om de stikstofemissie in de veehouderij te verlagen via het voerspoor.

Daarbij moet het doel (de vermindering van de eiweitgehalten) voorp staan en moeten de maatregelen zich richten op het totaalrantsoen. Een meerderheid van de Tweede Kamer steunde dinsdag 23 juni een motie van die strekking van Carla Dik-Faber. Zij diende de motie samen met de VVD‘er Mark Harbers en de CDA‘er Jaco Geurts in. Het doel van de motie is niet om de kracht voermaatregel voor dit jaar te veranderen, maar om voor volgend jaar regels te maken die draagvlak hebben.

Deel dit artikel

Reacties

hans1980
>65% eiwit van eigen land
Bekkink
@hans1980 mag dat ook met voer/mestontracten? Of regio gebonden? Want dit is gewoon de grootste flauwekul. 65% eiwit van eigen land.
Jaan.
@Bekkink Met dank aan groene Wiebren
Wat moet het in Amersfoort gezellig zijn
Green deal kan niet snel genoeg gaan en ook de eiwitdiscussie gaat precies maar wens
+2
Kars
Regels? Als heel de landbouw in Nederland van Bill Gates zou zijn of Unilever, zou dan landbouw nog steeds een probleem zijn?

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot stikstof en boerderij ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN