Stikstofclaim richt pijlen op kritische depositiewaarde

Wetenschappelijke onderbouwing van kritische depositiewaarden voor stikstofgevoelige gebieden zou gebrekkig zijn.

Deel dit artikel

Reacties

John Spithoven
De kritische depositie waarden, deze worden gebruikt voor het ingezette beleid. Dus noodzakelijk dat deze KDW wetenschappelijk onderbouwd is.
Jean-PierreK
@John Spithoven, ik zou wel eens een grafiek willen zien waarin de mate van overschrijding / onderschrijding van de KDW is uitgezet tegen de score van de natuur. Hier zien we een habitat wat ruim overschreden wordt met een score A terwijl een onderschreden habitat lager scoort.
rene-de-jong
@John Spithoven Tevens aanvechten dat ze het de landelijke monitoring los laten en het Europese SDF systeem als monitoring gaan gebruiken.
Daarmee is prima aan te tonen dat er geen enkele relatie is met KDW (berekende slechte natuur) en de werkelijke staat van de natuur (stikstof gevoelige verklaarde habitattypen)

Het landelijke monitoring systeem voldoet niet om meerdere redenen, de belangrijkste reden is het ontbreken van een "nul"meting.

Lees zelf bij12.nl/onderwerpen/natuur-en-landschap/… met name onder 4.12 Tabel6
De belangrijkste score: stikstofgevoelige habitattypen wordt in het geheel NIET meegenomen.


SDF wordt ingevuld door : Janssen, J.A.M.; Weeda, E.J.; Schippers, P.; Bijlsma, R.J.; Schaminee, J.H.J.; Arts, G.H.P.; Deerenberg, C.M.; Bos, O.G.; Jak, R.G.
te vinden op: wur.nl/nl/Publicatie-details.htm/…
verplicht:
conform de richtlijn EU: eur-lex.europa.eu/legal-content/NL/…
en
Volgens vaste regels conform de EU richtlijn én in 2014 volgens nog strengere regels zodat iedere lidstaat het SDF gelijk invult: cdr.eionet.europa.eu/help/natura2000/
+3
Farma_boerke
M a w nico gerrits vragen als adviseur

Zie ook: foodlog.nl/artikel/…
groeier
Ook als je al een NB vergunning hebt?

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot boerderij en stichting stikstofclaim ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0