Onweer op komst, KNMI waarschuwt voor hagel en lokaal veel neerslag

Er is onweer op komst. Het KNMI waarschuwt dat er dinsdagmiddag en -avond lokaal veel neerslag kan zijn en dat hier mogelijk hagel bij kan zitten. Het weerinstituut heeft daarom code geel afgegeven.
Dinsdagochtend is het op veel plaatsen nog droog in Brabant. "Alleen in het uiterste oosten van de provincie wat lichte regen of motregen", vertelt Diana Woei van Weerplaza. "Dit hangt samen met een storing die over het midden van het land trekt."
Niet overal onweerDe zon komt volgens haar in de ochtend nog goed door de wolkenvelden heen. Ze verwacht de regen- en onweersbuien waarmee we in de middag en avond te maken krijgen verspreid over de provincie. "Er zijn ook plekken waar het dinsdag de hele dag droog blijft."
De temperatuur loopt op naar 22 of 23 graden. "Dat is minder warm dan maandag. Maar er staat ook minder wind, dus het voelt allemaal wel lekker aan."
Flink plenzenWoensdag verwacht Woei qua weer van hetzelfde laken een pak. "'s Ochtends droog, 's middags buien en 's avonds mogelijk onweer. Met vergelijkbare temperaturen, zo'n 23 of 24 graden."
In de tweede helft van de week wordt het volgens de weervrouw wat minder warm. "Dan krijgen we te maken met een zwak tot matige westenwind en dan wordt het nog hooguit 20 of 21 graden. Daarbij wordt de kans op een bui richting het weekend steeds kleiner. Maar donderdagochtend kan het nog wel eventjes flink plenzen."

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot temperatuur , storing , warm , brabant en regen ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0