Bijen hebben geen eten door slecht maaibeleid van gemeente Oosterhout, zegt het bijengilde

De bijenhouders in Oosterhout balen van het maaibeleid van de gemeente. Volgens het Bijenhoudersgilde worden de bermen in de gemeente veel te vroeg en te kort gemaaid, waardoor de bijen en insecten niet kunnen eten van de bloemen.
Gemeenten Breda en Moerdijk worden juist bejubeld om hun maaibeleid. Daar worden bermen pas gemaaid als de bloemen zijn uitgebloeid. En het maaisel wordt ook niet gelijk weggehaald, want ook dat is weer goed voor kevers en torren.
Geen beleidDaar kan Oosterhout wat van leren, vindt het Bijenhoudersgilde. "Het lijkt erop dat er hier juist helemaal geen maaibeleid is en dat de bloemen die er nog wel staat berusten op toeval", zegt voorzitter Hans Stadhouders.
Hans Stadhouders laat de kale bermen in Oosterhout zien, waar de bijen en insecten helemaal niets aan hebben:
OphelderingDe gemeente zelf is zich van geen kwaad bewust. Uit antwoorden op vragen van GroenLinks blijkt dat volgens de gemeente het maaibeleid al is aangepast, omdat vorig jaar na onderzoek bleek dat er 'inderdaad verbeteringen mogelijk zijn'.

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot balen , bijen , groenlinks , eten , moerdijk , Bloemen en insecten ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0