Melkveehouder Wanneperveen moet verhoging grondwaterpeil slikken

Melkveehouder Henk Santing uit Wanneperveen die het Waterschap Drents Overijsselse Delta voor de Raad van State sleepte, is vandaag met lege handen naar huis gestuurd. De hoogste bestuursrechter bepaalde dat hij moet accepteren dat sloten op een klein deel van zijn land worden verbreed en het grondwaterpeil omhoog gaat.

Deel dit artikel

Reacties

+1
Jaap40
Communistische Waterschap
+2
Henry1
Sowieso ook wel heel bizar verhaal. Ik vraag me natuurlijk af hoe de communicatie met het waterschap verlopen is (waar is het mis gegaan).

Maar: je hebt 110 hectare dus 3 hectare kun je wel missen. Dat is toch bizar!
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Henry1:
. Dat is toch bizar!

Zeg dat wel. Dan gaat iedere moordenaar ook vrijuit; "kijk eens hoeveel hij er nog heeft laten leven".
ted9
@Henry1 Dan pakken wij ook maar eens wat grond van het waterschap mee. Die hebben ook genoeg
+2
slagroomvla
Weer zo'n vooringenomen d66 klootzak als rechter natuurlijk. Waterschappen zoeken ook graag de confrontatie tegenwoordig, daar werkt ook veel verkeerd volk op kantoor!
hookwood
Waar Santing zelf boert is het volgens mij nog lager als het perceel bij de Nieuwveense Landen. Dan is het wel zuur dat het waterpeil wordt verhoogd bij zo'n beetje het hoogst gelegen perceel en waar je nog mais kan verbouwen. Ik koop al jaren de mais van een perceel wat daar ook bij de Nieuwveense Landen ligt en dat gaat niet altijd even gemakkelijk om het eraf te krijgen dus zo hoog is het daar al niet...
grös
@hookwood
Ik ken het hele verhaal niet, maar heeft het niet met meer met Natuurmonumenten te maken, schijnt in die buurt wel een heet hangijzer te wezen.
matt
Dus als je 110 hectare grond hebt,kunnen ze zo een halve hectare afpakken
Want dan heb je nog genoeg over met 109,5 ha volgens ons rechtsysteem.

Ze willen steeds meer baas spelen,op onze gronden.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot waterschap , grondwaterpeil , melkveehouder en Sloten ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0