Nertsenhouders van wie besmet bedrijf wordt geruimd, mogen niet opnieuw beginnen

Nertsenhouders bij wie op hun bedrijf het coronavirus is ontdekt, moeten stoppen met hun werk. Dat is de consequentie van de ruiming, die nodig is om de volksgezondheid niet verder in gevaar te brengen. De ministers van Landbouw en Volksgezondheid gaan dit later deze avond officieel bekend maken, zo meldt Radio1.
In Brabant zijn acht nertsenfokkerijen besmet; in Noord-Limburg één. Zij worden zo snel mogelijk geruimd. Daarna krijgen de eigenaar geen toestemming om de draad op te pakken.
"Dat is een klap er bovenop", reageert een van de gedupeerden, Huub Kuijpers uit Deurne. De nertsenfokker kan op zich leven met de ruiming, want ook voor hem staat de gezondheid voorop. Maar dat hij na veertig jaar moet stoppen, dat is een hard gelag. Kuijpers (60) was van plan om na het ruimen van zijn bedrijf zijn stallen weer vol te gaan zetten met dieren.
LEES OOK: Besmette nertsenbedrijven in Oost-Brabant worden snel geruimd

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot landbouw , ruiming , brabant , gezondheid , dieren , stallen , volksgezondheid en coronavirus ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0