Alle slachtpartijen in de omgeving van Heusden zijn het werk van één wolf

Er is geen aanwijzing dat er meer dan een wolf in de regio Heusden actief is. Dat blijkt uit onderzoek van de provincie. Uit DNA dat gevonden is op de dode schapen blijkt het te gaan om een mannetje uit een roedel in Duitsland.

Tijdens een werkbezoek van de Brabantse gedeputeerde aan deomgeving Heusden bleek dat ondernemers het belangrijk vinden dat er onderzoek plaatsvond naar de plek waar de wolf zich vaak schuilhoudt, de eendenkooi in de gemeente Heusden.
Zaterdag is er daarom een onafhankelijk onderzoeker het gebied ingegaan met een warmtedrone. Hij heeft gezocht naar een mogelijk wolvennest in de eendenkooi, maar dat is niet aangetroffen.

DNA-analyses
Natuurorganisatie BIJ12, die onderzoek doet in dienst van de provincie, heeft DNA-monsters afgenomen naar aanleiding van de schademeldingen die bij hen zijn gedaan. Het gaat om de DNA-monsters tot 20 mei.
Brabant heeft voor de schademeldingen in gemeente Heusden een spoedanalyse aangevraagd. Vandaag blijkt hieruit dat het DNA dat gevonden is op de dode schapen in de gemeente Heusden, afkomstig is van een mannetje uit een roedel in Duitsland.

LEES OOK: Een wolf op je erf: wat nu?
Dick Klees, internationaal roofdierexpert: “Jonge wolven verlaten normaliter in hun eentje de roedel (hun familie) om een eigen gebied te zoeken om zich te vestigen. In uitzonderlijke situaties komt het voor dat twee dieren uit dezelfde roedel daarin tijdelijk samen optrekken.”
Als het in Brabant inderdaad om twee wolven zou gaan is dat erg bijzonder, ‘maar niet uniek, wel duidelijk de uitzondering die de regel bevestigt’. Uiteindelijk zullen de wolven echter hoe dan ook uit elkaar gaan om een partner te zoeken en een eigen leefgebied, zegt Klees.

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot uniek , duitsland , schapen , brabant , wolven , wolf , dieren en gezocht ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0