Vleesbedrijf Helmond twee weken langer dicht en alle medewerkers in quarantaine

Vleesverwerker Van Rooi Meat in Helmond moet twee weken langer dichtblijven. Alle medewerkers moeten twee weken in quarantaine. Dat heeft de Veiligheidsregio Brabant Zuidoost besloten.
Uit nieuwe steekproeven blijkt dat 17 procent van de medewerkers besmet is met het coronavirus. Volgens de veiligheidsregio is dat voldoende om te spreken van een besmettingshaard. De medewerkers krijgen een beroepsverbod. Dat betekent dat ze doorbetaald krijgen en nergens anders mogen werken.
Vorige week moest de slachterij sluiten omdat uit een steekproef bleek dat 21 van de 130 geteste medewerkers besmet waren. De GGD voerde de steekproef uit, omdat medewerkers van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en de Kwaliteitskeuring Dierlijke Sector, die op de locatie in Helmond hadden gewerkt, ook besmet bleken.
Eerder moesten locaties van vleesbedrijf Vion in Groenlo en Apeldoorn dicht. In Groenlo was een uitbraak van het virus en in Apeldoorn greep de politie in omdat medewerkers die vanuit de omgeving en vanuit Duitsland in busjes onderweg waren naar de slachterij te dicht op elkaar zaten. Vervolgens werd Vion op de vingers getikt door de veiligheidsregio.

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot duitsland , slachterij , brabant , vion , virus , politie , veiligheidsregio en coronavirus ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0