Oprichters Vegetarische Slager gaan in plantaardige zuivel

De oprichters van De Vegetarische Slager gaan zich met hun nieuwe bedrijf Those Vegan Cowboys richten op het ontwikkelen van plantaardige zuivel. Jaap Korteweg en Niko Koffeman, willen nieuwe plantaardige levensmiddelen ontwikkelen met dezelfde smaak als traditionele melk, kaas, yoghurt en boter.

Laatste  |  

Reacties

Jaan.
Mooi hè dat het krantje van C.S. te R. ons deze blijde verwachting mededeelt
+1
Dirk van Zetten
@Jaan. Het is van groot belang de consument te laten zien dat koeien een super mooi leventje hebben, mede mogelijk gemaakt door de consumenten die zuivel consumeren. Plantaardige varianten zijn niet lekkerder, gezonder en niet diervriendelijker. Er is niks mis met het leven van een koe!!
+1
Porky
@Dirk van Zetten het gaat "de consument" maar om Eén ding, en dat is dat ze zo voordelig mogelijk willen consumeren,neem aan dat dit product duurder zal zijn dan gangbaar ,en van dat gelul "de consument " vraagt het/wil het word ik ook kots ziek ,want van vele regeltjes die zijn opgelegd zgn "omdat de consument" dat wil ,heeft 90% van diezelfde consumenten ook nog nooit gehoord, lees net dat Scania 5000 man gaat ontslaan,de neergaan is in gang gezet, duizenden zullen gaan volgen binnen een jaar, kijken wat de "consument" "vraagt" als ze een ww uitkering hebben, denk dat er nog hele rare dingen gaan gebeuren, in China wil de productie ook niet op gang komen, een crisis is in aantocht
+2
zeppmann1
Het is na 100 jaar nog steeds niet gelukt om roomboter na te maken, veel succes !!
+2
puntertje
Maar ze hebben wel hun commerciële promotieteam in het hart van onze democratie. Waar bij het Mesdagfonds in de media steevast wordt verteld dat dit met zuivelgeld wordt bekostigd mag de PvdD commerciële en politieke belangen gewoon bundelen. Stel je eens voor dat er een senator van een andere politieke partij dit soort werkzaamheden ging verenigen, de wereld zou te klein zijn.
+1
rene-de-jong
Mogen Jaap & Nico eerst dit verslag wel even lezen:
duurzaamnieuws.nl/stikstof-telen-werkt-een-nieuwe-…
Want daar staat feitelijk dat je 8/5 méér grond nodig bent en
- het P-AL getal daalt van 41 naar 37 (-/- 9,75%)
- het Pw getal daalt van 35 naar 25 (-/- 28,57%)
- een Kali tekort van -91
- $$$ tekort van ????

Maar het Louis Bolk schrijft wel als conclusie dat;
"Een biologisch akkerbouwsysteem zonder dierlijke mest, gebaseerd op volledig eigen stikstofwinning in de vorm van bedrijfseigen maaimeststof, is goed uitvoerbaar en levert voldoende opbrengsten. De milieubelasting is minimaal, het energieverbruik is laag en de biodiversiteit is hoog."
Wel ja 8 jaar teelt en 5 oogsten en voor het gemak hebben we de meerkosten voor de teelt ook nog niet meegenomen, daar moet nog een onderzoek naar komen want Louis Bolk zou toch eens zonder werk komen te zitten....
+1
weurding
Oplichters Vegetarische Slager.....

.
+1
sorry
Wtfck....is de naam zuivel nog niet beschermd.....zitten ze bij nzo weer niet op te letten
BertK
Wat doet dat prikkeldraad en nijptang in hun logo?
weurding
@BertK aan geven wat die troep met je ingewanden doet
+1
BertK
@weurding lijkt mij meer oproep om vee te 'bevrijden'.
BertK
Wat doet dat prikkeldraad en nijptang in hun logo?
koeiboer
Mag hij dan wel nog soya gebruiken?
ted9
Arla is er ook ingestapt schapruimte en contact met de supers is er toch al. Boeren kunnen in de toekomst de grondstoffen blijven leveren niet meer als melk maar bv graan. We kunnen hier wel tegen aan blijven schoppen maar consumenten gedrag kun je toch niks aan veranderen door te zeggen dat het slecht is of weet ik wat. Alcohol en cola is ook slecht..... als de uitbetaling voor de melk er beter door word waarom niet. Misschien in toekomst er weer een toeslagstroom bij.
Jaan.
@ted9 Het beste is om er geen aandacht aan te schenken
De groei van de bevolking is groter dan het te ontwikkelen marktdeel van vega
Maar dat kunnen boeren niet
Die schieten in de stress
Gewoon kijken naar de harde verkopen
En dan is er niets aan de hand en hebben we een goed toekomstperspectief
Alleen nog ffff de kliek temmen die ons uit willen roeien omdat ze zelf vega als een geloof zien
ted9
@Jaan. Juist het is maar klein aandeel maar als je er als zuivel of als akkerbouwer aan kunt verdienen gewoon doen.
Jaan.
@ted9 precies

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot melk , kaas , zuivel , boter en yoghurt ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
2.455
TREFWOORDEN