Slagmaaier B.A.B. BAMPS vs klepmaaier

Wij zijn in bezit van een slagmaaier van merk B.A.B. BAMPS (professionele machine). Thans zouden wij deze slagmaaier willen vervangen door een (verstek)klepelmaaier. Met de slagmaaier maaien wij in de plantages tussen de fruitbomen (dus ook kleinhout wordt ermee gemaaid) en weides uitbloten. Met de klepelmaaier zouden we hetzelfde gaan doen, enkel daar zouden we dan ook nog grachten en taluds mee willen maaien. Is het nuttig om de slagmaaier aan te houden of niet? Kan iemand het verschil uitleggen van slagmaaier vs klepelmaaier? Is het maaibeeld van een slagmaaier mooier dan dat van een klepelmaaier? Graag alle relevante informatie, waarvoor alvast bedankt!

Laatste  |  

Reacties

Veens
Het nadeel van een klepelmaaier is dat die vaak wat hoger is. In de (na) zomer raak je met de kap mogelijk het laaghangend fruit, maar dat is natuurlijk afhankelijk van de situatie bij jou.
Zeker de machines die ook geschikt zijn voor slootkanten en taluds zijn vaak niet zo geschikt voor de fruitteelt. vanwege de hogere aandrijfkast.

Als je scherpe klepels onder de klepelmaaier hebt, dan maait deze ook netjes. Als je veel snoeihout versnippert wordt het wel iets minder. Het voordeel van de klepelmaaier is wel dat je het gras meer mulcht, en je kunt vaak een grotere diameter hout versnipperen.
DBRaymond
Wij hebben niet meteen problemen met laaghangend fruit.
Dus je advies is klepelmaaier boven slagmaaier...
flip1150
Over het algemeen kun je stellen dat een klepelmaaier breder inzetbaar is maar hogere investerings kosten heeft.
Kijk wat ze voor je oude maaier willen geven maar pas op het gaat zich om wat je bij moet leggen en niet wat je zgn. voor de oude terug krijgt. We kennen allemaal het tuckje van 1000 euro meer terug krijgen voor de ouden maar de nieuwe is wel 1200 euro duurder.
Daarmee zou ik adviseren. Als je twijfelt hou de oude maaier nog een jaar erbij. Als je na een jaar kijkt hoeveel je hem gebruikt hebt kun je hem alsnog verkopen.
DBRaymond
Dankjewel voor de informatie. Voor de maaier die we momenteel hebben nieuw kleine € 8000 incl. BTW
fruit-farmer
Wij hebben een fruitteeltbedrijf in de Betuwe, als maaier een perfect RN200 en de klepelmaaier is een perfect 1,50 meter

Ik zou zelf de slagmaaier erbij houden aangezien je met een klepelmaaier voor een goed effect 5 kmph rijd en de slagmaaier makkelijk 8 kmph kan halen.

Scheelt toch weer tijd op de hectares
DBRaymond
Bedankt om mee te denken. Ik hoor hier houden. Maar wanneer we houden moeten ook de messen worden vervangen en 1 messenhouder en van 1 rotor de speling wegnemen.
Vandaar eigenlijk onze vraag of dan nog de moeite waard is. Maar het is juist, andere messen is nu ook weer niet de grootste kost.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot gras , graan en maaien ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
396
TREFWOORDEN