Aanslag Duck-To opgeëist door dierenactivisten van het Dieren Bevrijdings Front

Persbericht Agractie aanslag eendenslachterij Duck-To

In de nacht van woensdag op donderdag zijn er, na brandstichting, vijf vrachtwagens van eendenslachterij Duck-To, van dhr. Tomassen, in vlammen opgegaan. Inmiddels is deze aanslag opgeëist door dierenactivisten van het Dieren Bevrijdings Front. Na diverse eerdere bedreigingen aan het adres van Tomassen en diens medewerkers, blijkt een van de dierenactivistische organisaties nu zelfs overgegaan te zijn tot brandstichting.

Na de stalbezetting in Boxtel zijn wij getuige geweest van de passiviteit waarmee de Nederlandse politiek, het Nederlandse rechtssysteem en de Nederlandse handhavers naar dergelijke acties kijken. Ons is inmiddels duidelijk dat dergelijke organisaties geen enkel middel schuwen om hun
punt te maken. Er wordt gebruik gemaakt van intimidatie, bedreigingen, geweld en brandstichting. Door Erwin Vermeulen, woordvoerder van Animal Rights wordt in de pers zelfs het volgende gezegd: “de gebruikte manier van brandstichting niet de methode is die wij zouden gebruiken, maar we vinden het niet erg als een bedrijf zoals dit in vlammen opgaat.”.

Agractie Nederland doet een dringend beroep op minister Schouten om nú van zich te laten horen. Middels een schrijven hebben wij haar dringend verzocht om nú een statement te maken en dergelijk gedrag ernstig te veroordelen. Onze boeren en hun afnemers voelen zich niet meer veilig in hun eigen land, zelfs niet op hun eigen terrein. Wij zien het als de taak van de minister van landbouw, om hierover een duidelijk standpunt in te nemen en hierover naar buiten te treden.

Daarnaast hoort dit onderwerp hoog op de politieke agenda. Onze boeren en de periferie die met hen samenwerkt, voelen zich (terecht) onveilig en worden bedreigd in hun bestaan. Naast een verdienmodel dat ver benedenmaats is en ontelbare wetten waaraan zij zich moeten houden, moeten zij ondertussen zichzelf en hun gezin verdedigen, tegen dergelijke criminele organisaties.

Agractie Nederland vindt dat onacceptabel en daarom moet tegen dergelijke groeperingen en hun acties veel strenger worden opgetreden en roepen daarom minister Schouten en alle politici met enig verantwoordelijkheidsgevoel ten aanzien van de Nederlandse bevolking, op om hierop onmiddellijk actie te ondernemen.


Agractie Nederland wenst dhr. Tomassen en alle betrokkenen veel sterkte toe

Deel dit artikel

Reacties

driekus 001
Top Agractie. Aanpakken dat volk.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

De Nederlandse landbouwsector staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
588