Mensen met huisdieren hoeven zich geen extra zorgen te maken na mogelijke besmetting nerts op mens

De kans dat dieren in huishoudens besmet raken met het coronavirus wordt nog altijd zeer klein geacht. Dat meldt het ministerie van Landbouw Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Het advies voor omgang met huisdieren is niet veranderd.
Patiënten met (klachten passen bij) COVID-19 wordt aangeraden contact met hun dieren uit voorzorg te vermijden. Zieke dieren van (mogelijke) coronapatiënten moeten zo veel mogelijk binnen blijven.

Telefonisch contact met dierenartsMensen die het vermoeden hebben dat hun dier het coronavirus heeft opgelopen, wordt geadviseerd om telefonisch contact op te nemen met de dierenarts. De NVWA besluit dan samen met de dierenarts of vervolgonderzoek nodig is.

Heb je meer vragen over de mogelijk besmetting van nerts op mens? Omroep Brabant heeft de belangrijkste vragen en antwoorden hierover voor je op een rijtje gezet.
LEES OOK: 60 vragen en antwoorden over mogelijke besmettingen van mensen door nertsen

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot landbouw , advies , nertsen , natuur , brabant , dierenarts , dieren , nvwa , maken en coronavirus ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
35