'Honderd is hetzelfde als nul', Brabanthallen willen versoepeling 100 mensen-maatregel

"Honderd is voor ons hetzelfde als nul", zegt directeur Jeroen Dona van de Brabanthallen. "Er is hier zoveel ruimte dat we makkelijk op een veilige manier duizend mensen kunnen ontvangen."
Jeroen loopt door de gigantische lege hallen van het congres- en evenementencentrum in Den Bosch. Hij verdwijnt als een klein poppetje in de enorme ruimtes. "We hebben verschillende opstellingen gemaakt om te laten zien dat we met gemak enkele honderden of wel duizend mensen op anderhalve meter van elkaar kunnen ontvangen", vertelt hij.
TheaterzaalIn een van de hallen staan honderden klapstoeltjes, zoals je die in theaters ziet. Ze staan telkens met drie stoeltjes bij elkaar en aan alle kanten is er ruim anderhalve meter ruimte. "Het voldoet aan de anderhalvemetermaatregel en hier kan je concerten en voorstellingen geven voor meer dan honderd mensen", licht Jeroen toe.
OnrendabelRonald Litsenburg organiseert in september het Spoedeisende Hulp-congres voor artsen, verpleegkundigen, medische hulpverleners. Hij hoopt dat tegen die tijd er weer meer mensen toegestaan zijn. "Een congres voor honderd mensen is onrendabel", vindt Litsenburg.
Precies van Rutte wilVolgens Dona wil de premier dat de branche ondernemend en creatief is en ook maatwerk levert. "Wij voldoen aan al de facetten die Rutte wil, maar geef ons wel de mogelijkheid om meer deelnemers te ontvangen want honderd mensen staat in een locatie als deze gelijk aan nul", aldus de directeur van de Brabanthallen.

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot jeroen en bosch ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN