Tesla's geheime ‘miljoen kilometer’-accu moet elektrische auto fors goedkoper maken

Elektrische autofabrikant Tesla is naar verluidt van plan later dit jaar of begin volgend jaar een nieuwe, goedkope en duurzame batterij in zijn Model 3 te introduceren. Dankzij die batterij zouden elektrische auto’s even duur of zelfs goedkoper moeten worden dan modellen met een benzinemotor.

De nieuwe accu werd gezamenlijk ontwikkeld met een Chinese firma. Er wordt technologie gebruikt die door Tesla is ontwikkeld in samenwerking met een team door Musk gerekruteerde academische accu-experts, aldus anonieme bronnen tegen persbureau Reuters. Ze zouden een miljoen mijl meegaan (1,6 miljoen kilometer).

De automaker zou die nieuwe batterij tegen het einde van het jaar installeren in de sedan Model 3 in de gigafabriek in China. De accu’s worden voorzien van chemische toevoegingen, materialen en coatings die de interne stress verminderen en batterijen in staat stellen meer energie op te slaan voor langere periodes.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

De Nederlandse landbouwsector staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
227