Nevedi: 'Voerkosten voor melkveebedrijf op zandgrond stijgen fors door eiwitgrens'

Een gemiddeld melkveebedrijf op zandgrond kan tussen 1 september en het eind van 2020 te maken krijgen met 10.000 euro tot 30.000 aan extra kosten als de Tweede Kamer instemt met de voorstellen van minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit ten aanzien van het maximum gehalte aan ruw eiwit in krachtvoeders voor melkveebedrijven. Dat schrijft directeur Henk Flipsen van de Nederlandse vereniging voor de diervoederindustrie Nevedi in een brief aan de vaste commissie voor Landbouw in de Tweede Kamer.

Deel dit artikel

Reacties

+5
hans1980
Stop met die onzin, eiwit is nodig om rantsoenen te synchroniseren dus een beetje eiwit voor meer efficientere koeien.
Straks meer kg krachtvoer met minder effect, wie kan die gestoorde vrouw stoppen
nicolien
@hans1980 wij met zijn allen!!!!!!!
Jaan.
Het is mislukt
+1
Greetje
Gelukkig net in de veeteeltmail een filmpje met Leo Tjoonk toch wat in oplossingen probeert te denken. Hij heeft zelf denk ik niet eens door hoe modern en kringloopachtig zijn verhaal is:)
Achso
@Greetje oh je bedoelt droog I kuilen, zodat niks op pens niveau vrij komt en dat met krachtvoer aanvullen, wat niet mag? Zeer modern..
Jaan.
Het is gewoon boer pesten

(klik om te vergroten)

+1
Lepus
@Jaan. Ze lopen natuurlijk hartstikke vast op hun eigen leugens. Nu hebben ze de afleidingsmanoeuvre corona gelanceerd maar dat pikken de mensen ook niet langer. Wederom zullen onze bevrijders buitenlanders zijn want daar beginnen de rellen alweer.
weurding
@Lepus de gemiddelde Nederlander is een slappeling
Lepus
@weurding Als ik mijn opa en de geschiedenis moet geloven wel.
+2
weurding
@Lepus mensen verlinken elkaar al zitten ze met 5 man bij elkaar. Dat soort volk en de petten die boetes uitdelen zijn ernstiger ziek dan diegene die positief getest worden
Jaan.
@weurding en niet te beroerd een collega van achter aan te vallen
Melkveehouder.
Als de bewering van Nevedi klopt, dan mag de maatregel (gelet op artikel 10 EP) alleen maar worden ingevoerd als vóóraf financiële compensatie wordt toegekend.
Melkveehouder.
Heeft blijkbaar te maken met ongestoord genot en gebruik van eigendom in de Europese wetgeving. @Melkveehouder.

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot melkveebedrijf ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!