'Het lijkt wel winter', half mei nachtvorst en autoruiten krabben

Wie dinsdagmorgen in alle vroegte van huis ging, heeft het vast wel gemerkt: het was koud. Sommige autoruiten moesten zelfs ijsvrij gemaakt worden en handschoenen waren geen overbodige luxe op de fiets. Ook de komende nachten blijft het koud.
In Volkel was het maandagnacht het koudst. Daar zakte het kwik tot -1,2 graden. "Aan de grond werd het op sommige plekken zelfs -5. Het lijkt wel een beetje op de winter", zegt Alfred Snoek van Weerplaza.
'Bijzonder'Van die koude nachten zijn we deze week nog niet af. Komende nacht zakt de temperatuur opnieuw tot net iets onder het vriespunt. De nachten daarna, tot zaterdag, blijft het kwik hangen rond het vriespunt. Kouderecords zijn niet verbroken, maar volgens Snoek zijn de frisse nachten wel 'bijzonder'.
Van 11 tot en met 14 mei is het IJsheiligen. Volgens de weerkunde zijn dat de laatste dagen in het voorjaar waarin nachtvorst voorkomt. "Nu blijft het ook na IJsheiligen koud."
De nachtvorst kan overigens schade veroorzaken bij planten. Het is daarom verstandig planten te beschermen die daar gevoelig voor zijn.

Deel dit artikel

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot nacht , temperatuur , voorjaar , grond , schade en koud ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
0
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0