Meer fijnstof in Oost-Brabant = meer doden in Oost-Brabant. Wat gaan we doen?

Zeventien jaar geleden interviewde ik Helmonder ­Pieter van Geel, over het half jaar dat hij namens het CDA staatssecretaris voor Milieu was geweest. Mijn reporterstas hing alweer om mijn schouders, toen Van Geel op weg naar de deur van zijn Haagse werkkamer nog even stil hield. Hij stak een vinger omhoog en zei: ‘Fijnstof, dat wordt ­komende jaren een heel groot probleem’.

Deel dit artikel

Reacties

Nevergiveup
Tja het is wat met die turboprop vliegtuig motoren he
+1
demelkboer
Hoeveel veehouders hebben nu corona gekregen? Da's wel leuk om te weten. Net a l s q koorts hoeveel geitenhouders hebben q koorts?

Geschiedkundig is het domesticeren en houden van vee de beste evolutionaire keuze die ooit gemaakt is. Sinds we 10000 jaar geleden vee zijn gaan houden is ons immuniteit strek verhoogd. Dit door dat we ipv jagers contant werd en bloot gesteld aan ziektekiemen.
de hoef
Quote Reactie van @demelkboer:
Hoeveel veehouders hebben nu corona gekregen

in new york hangt ook een bokke lucht door vervuiling van auto s en in de oost brabant van vee , alle twee niet goed voor de longen
groeier
Quote Reactie van @de hoef:
in new york hangt ook een bokke lucht

Is wel 100 maal ongezonder al die industrie en uitlaatgassen.
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @de hoef:
een bokke lucht door

en die ruik je best...
+2
Ruitenboer
Misschien interessant om ook eens naar de gemeente Zwartewaterland te kijken(Hasselt, Genemuiden Zwartsluis). Geen intensieve veehouderij wel zo’n beetje de meeste Corona sterfgevallen tot op heden boven de grote rivieren. Denk dat Linda Jansen met haar column laatst aardig gelijk had, streken lijken erg op elkaar qua arbeidsmoraal en omzien naar elkaar alleen Brabant katholiek/carnaval en NW Overijssel Calvinischtisch / veel kerkgang dus ook mensen dicht op elkaar en dan wil het wel rondgaan. ( Dit graag zonder enig waarde oordeel te geven aan iemands overtuiging en iedereen daarin in zijn waarde te laten) Denk dat de oorzaak eerder is veel mensen kort bij elkaar dan veehouderij, maar we wachten uitslag op de laatste pagina van de krant wel weer af want vooraf schreeuwen is leuker dan de waarheid vertellen
Kringloper
@Ruitenboer In die hoek hebben ze elkaar besmet in de kerk!
Ruitenboer
@Kringloper waarschijnlijk voor een groot deel wel ja, heeft dus niets met intensieve veehouderij te maken want dat is daar niet.
+2
klompen
Je zou er toch moedeloos van worden continu de veehouderij in een kwaad daglicht plaatsen

Het laatste nieuws voor tijdens de koffie

Altijd op de hoogte blijven van nieuws met betrekking tot milieu en cda ? De Nieuwsgrazer nieuwsbrief wordt dagelijks verstuurd om 10:00. Meld je ook aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN